Vw Jetta 1.9tdi Моля за мнението ви

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Vw Jetta 1.9tdi Моля за мнението ви

Мнениеот inspektora » Пон 19 яну 2015 21:41

Здравейте колеги,
След дълго пребиваване във Рено форума предстои да се преместя при вас. След два дни ще взема ето тази кола: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11419523493088700&slink=8lpuag
Вече съм я огледал на място и капарирал. Моля за мнението ви и особено ценни съвети относно конкретния модел, както и магазини и сервизи за VW във Варна. Поздрави!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Vw Jetta 1.9tdi Моля за мнението ви

Мнениеот VWGT » Пон 19 яну 2015 22:53

на който му се иска голф, ама не му стиска си взима джета :)
майтапя се, общо взето си купил голф с багажник, така че всичко писано във форума за голф5 важи на 99% и за теб, има цял подфорум за целта с доста инфо. Колата изглежда добре, двигателят е най-хубавия и безпроблемен от тея години за тоя модел. Само едно обслужване му направи. Щом е купувана нова в бг, може да провериш лесно сервизната история (ако не си го направил вече).
Честито и безаварийно! :)

всичко за голф, джета, бора:
http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=5

всичко за дизелите на ВАГ:
http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=24

Потребителски аватар
inspektora

Мнениеот inspektora » Вто 20 яну 2015 8:24

Благодаря за инфото колега. Определено не съм искал Голф, а Октавия, но не можах да намеря подходяща. Джетата по-скоро е еквивалент на Октавията, или поне аз така я възприемам. На мен ми трябва голям багажник, като тръгна за риба, да има къде да събирам тъкъмите :biggrin А двигателя го избрах точно заради прекрасната му репутация на желязна машина.
Ще се радвам, ако колегите от Варна споделят подходящи магазини и сервизи за Vw.
Поздрави на всички и безпроблемно шофиране!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 20 яну 2015 9:11

Проверил ли си дали сервизната история се потвърждава? http://www.vw-varna.com/

Потребителски аватар
inspektora

Мнениеот inspektora » Вто 20 яну 2015 9:36

Не съм проверявал и не знам как точно става. Моля за помощ. Уточнявам, че колата е купена в София и там е карана и поддържана.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 20 яну 2015 11:09

Взимаш VIN номера на автомобила (номер шаси) и отиваш с него в представителството, за да ти извадят сервизната история.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 20 яну 2015 13:47

питай и тези: http://alkomess.com/
последно там е обслужвана

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 20 яну 2015 14:59

Задължително я провери и в официалния дилър и в този последния сервиз. Има някой съмнителни неща по снимките, като пукнатия и износен ключ за фаровете например. Може да са ефекти от снимките, дано да е така. :th_up

Потребителски аватар
inspektora

Мнениеот inspektora » Вто 20 яну 2015 15:23

В Алком едва ли ще ми кажат по телефона, а до София за това не бих отишъл. Ключа не е спукан, гледах го на място. Всички документи, които видях потвърждават, че километрите са реални. Гледах и талончето от предния ГТП преди една година и там километрите съвпадат. Всичко изглежда много запазено, аз имам око за това; все пак съм шофьор от повече от 20 г. и това ще ми бъде 5-ти автомобил, да не говорим за служебните. Колата е била лизингова на МОБИЛТЕЛ и е карана от търговски дилър.

Потребителски аватар
pepism
Автомобил: VW Jetta MK5
Двигател: 2.0 TDI BKD

Мнениеот pepism » Вто 20 яну 2015 15:40

Здравей, колега, да се включа и аз! И аз карам Jetta само че е с 2.0тди, и съм доволен от колицата /много даже/! Обърни внимание на съединителя, дали отделя добре, дали има тракане, че струва една торба пари! А за копчето за фаровете, стъкла, резервоар централна конзола и тн. да не те притесняват! Те са с гумирано покритие и се изхабяват! Централната конзола ми беше "сол" / май беше карала жена, че покрай воулмето пеше страшно/ едно фолио и е 6. А целия комплект копчета струва около 100-тина лв. Немисля, че това трябва да те спре от покупката :biggrin . Едно обслужване и газзззз! Поздрави и със здраве да те вози!

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Вто 20 яну 2015 15:57

Пепи, не е съвсем така. Състоянието на тези дребни на пръв поглед детайли, може да каже много за това, как една кола е гледана, колко е амортизирана, как е поддържана и като цяло какво е било отношението на предишния собственик към нея. Нали, защото не е едно и също да се качиш в колата сутринта и да отидеш с нея до работа, а вечерта да се върнеш и друго е да не слизаш от нея по цял ден. Когато човек си избира кола, освен на основните детайли (общо състояние, купе, двигател, ходова част и прочее), смятам, че е редно да обърне внимание и на тези

Потребителски аватар
pepism
Автомобил: VW Jetta MK5
Двигател: 2.0 TDI BKD

Мнениеот pepism » Вто 20 яну 2015 16:17

По принцип си прав, но това са дребни детайли и дефекти, който повечето наши коли ги имат! / с това гумирано покритие/ Когато купих моята, свичко беше като ново, от две години карам и са се позахабили. А съм от хората дето си пазят колите, да не кажа че се грижа повече за колата отколкото за мен :mhihi .

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 20 яну 2015 16:31

Голф 5 базираните модели действително имат проблем с довършителните работи като софт лак, гума и пластмасови детайли. Те сами по себе си не са важни, важни са като ориентир са историята на колата и пробега й. В тази джета например по снимките мога да допусна че волана е претапициран. Прекалено е нов, карам Октавия 2 фейслифт на 45 000км, Супърб 1(2008г) 80 000км, Голф 6 на 120 000км. Всички на реален пробег. И в 3те кожения волан изглежда по-излъскан от този. Разбира се тук говоря по снимки, това може и нищо да не значи. :th_up

Потребителски аватар
inspektora

Мнениеот inspektora » Вто 20 яну 2015 17:26

Благодаря колеги. От това, което гледах, колата имаше следните недостатъци:
1. Само един ключ;
2. Отлепена тапицерия в задната част на тавана (салона е пран и вероятно тогава е станало);
3. Малка повреда на предното стъкло от камъче (поправимо);
4. Леко счупен ляв мигач на огледалото.
При тестдрайва не усетих никакви проблеми по двигател и окачване. Ел. стъкла, огледала и чистачки работят. Като я докарам от Ловеч ще имам по-детайлни впечатления. А иначе ми оферираха цена за смяна ангренажен комплект, водна помпа, масло и всички филтри за около 600 лв. Това как ви се струва?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 20 яну 2015 17:34

колко време е била в мобилтел, щото търговец, който едвам прави 15000 км на година си е за уволнение, ама де да знаеш ...

/иначе лаковите покрития на ВАГ колите от тия години наистина дават проблеми, доста често и до бяло дори/

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”