Колата ми е Поло 1992г. пълен инжекцион 1.3 с двигател 3F. Още като я взех(на старо разбира се) ми направи впечатление,че след като изгася двигателя след около 1-2 мин.нещо изтропва доста силно в задната част на колата.След време разбрах,че това се дължи на вакуума който създава бензиновата помпа и даже ката спра за зареждане и отварям капачката за наливане на горивото се освобождава един доста чувствителен вакуум,чува се едно всмукване и това е било причината за хлопването ламарината на резервоара.Разгледах най-подробно системата на маркучите и клапаните около резервоара на чертежите в "ауто дата".Има един гравитачен клапан(пластм.сфера лежаща в специално легло) почистих го от насъбралата се кал и др.подобни,но резултат никакъв.Вакуума си остана и до днес,но пък колата си работи перфектно и се чудя дали си струва да й търся кусура или да си я карам така.Все пак ще съм благодарен на всеки, който помогне със съвет.
mod edit: vaskoto1
За вакуума в резервоара
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- digigi
- Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
- Двигател: 2019
Аз имам подобен проблем на другата ни кола. И при мен има нещо запушено обаче тъй като не ми се сваля тази системка от маркучета да ги прочиствам се чудя дали да продупча една дупка(около 2-3мм) някъде върху капачката или в края на гърловината и така да реша бързо проблема
Дали ще стане
Така или иначе рядко се пълни резервоара до горе пък и не вярвам да изтече нещо от толкова малка дупчица ама поне лесно ще се чисти...

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Izashev, радвам се да видя градски във форума
. То аз съм общо взето отскоро във форума.
Не съм го виждал полото (много добро бре - къде го намери такова)в Дупница, ама аз се прибирам много рядко - подвизавам се в любимата столица
На мойто има снимки в гаража.
А по темата - това с уплътнението е най-приемливото решение
Аз съм по подобен начин, но с различна капачка, която не уплътнява добре и всичко е ок
пп: не знаех че има от това поло с климатик

Не съм го виждал полото (много добро бре - къде го намери такова)в Дупница, ама аз се прибирам много рядко - подвизавам се в любимата столица

На мойто има снимки в гаража.
А по темата - това с уплътнението е най-приемливото решение

Аз съм по подобен начин, но с различна капачка, която не уплътнява добре и всичко е ок
пп: не знаех че има от това поло с климатик

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”