въпрос за сметка към М-тел

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за сметка към М-тел

Мнениеот 777 » Вто 20 яну 2015 12:19

kraskko написа:исках да ми обяснят защо след като лимита на картата ми е 50лв,не е спрян при достигане на лимита те ми казват,че сметката се начислява до 24ч и повече след провеждане на разговора.

На това му казват "мръсни номера" - оправдани с "технически причини". Интересно как ако си с една обикновена Прима няма НИКАКВИ технически причини и отчитането става моментално (ще прекъсне насред разговора в момента на свършване на кредита - ако ще да си в роуминг на Марс). Тъй като обаче си на договор е по-удобно да те "изтърват" да си надвишиш лимита - просто няма къде да бягаш после и ще платиш.

PS: 180лв няма да те съборят, а ще ти е добре платен урок - да знаеш за друг път.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Вто 20 яну 2015 16:49

Аз се порових, но така и не разбрах къде пише, че операторът е ДЛЪЖЕН да изключи абоната при достигане на лимита?

Последна промяна от stefan_doc на Сря 25 фев 2015 10:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 20 яну 2015 16:55

stefan_doc написа:Ас се порових, но така и не разбрах къде пише, че операторът е ДЛЪЖЕН да изключи абоната при достигане на лимита?

Там е работата, че не е длъжен - но подвежда с тоя "лимит". Клиентът си мисли: Е, значи повече от Лимита няма как да платя. А то е само една сума, над която, ако искат може да ти спрат телефона - може и да не го спрат. Само не разбрах авторът на темата долу горе колко пъти и по колко минути е говорил? Защото явно се е поувлякъл с роуминг-разговорите. Ако се налага толкова да се говори от чужбина, се купува местна предплатена карта и готово. Личната е само да видиш дали някой те търси и да кажеш за 20сек "обади ми се след 3-5 дни".

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Сря 21 яну 2015 15:42

говорил съм 4 пъти по 3-4мин. и имам 2 входящи обаждания по 1-2мин.

сметката е платена,следващия път ще внимавам от кой оператор звънкам.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 22 яну 2015 14:09

аз колега като минах границата Германия-Швейцария и както каза един колега по-нагоре си изключих телефончето.
Обиколил съм всички оператори и най-изгодното което намерих беше в Теленор, 0.99лв входящо обаждане за страни извън ЕС, само че трябва да прехвърлиш на определен оператор с който Теленор имат договори за Македония е Т-Мобайл, за Турция е Тюрксел и Швейцария за сега не съм се интересувал, че много много не ми трябва

4мин по 7лв. са 28лв.
4пъти по 28лв са 112лв.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”