Капачка за разширителен съд

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Re: Капачка за разширителен съд

Мнениеот x15 » Пон 03 дек 2012 23:51

Относно капачката, мойта я оправих с ново гумено уплатнение и вече 6 мес. е ОК.

Относно надуването и трудното обезвъздушаване, проверявали ли сте си водната помпа? На един познат перката на водната помпа така беше разядена от ръжда че от перката буквално нищо не беше останало scare , а нито е капала нито нищо?

Иначе и аз смених 3 термостата като на последният му пробих и дупка и пак продължава да прегрява? :banghead:

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Вто 04 дек 2012 7:51

Ами водната помпа не съм я разглобявал,но колата ми никога не е загрявала или прегрявала и водата си циркулира,колкото повече газ давам толкова по-силно тече вода от тънкия маркуч,иначе помпата е на 3-4 години.Днес мисля да си разглобя тройниците за газта от които ми сълзи антифриз,защото вече от 4-5 места сълзи и да не би оттам да влиза въздух в системата и да се обравуват въздушни възглавници.Мисля да ги увия с тефлонова лента,че оня ден ми казаха,че така спирал теча и мисля да пробвам

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Пон 19 яну 2015 16:14

Здравейте колеги извинявам се че ползвам темата но искам да споделя същия проблм с надуването на маркучите и съмнението е в капачката на разширителния съд, преди два дни изминах 160 км и на другата сутрин установих че антифриза е паднал доста и видях че е мокро над скоростнат кутия, реших да направя експеримент и вчера след като карах и я загрях добре реших да махна капачката за да проверя дали като я няма ще има отново теч и се оказа че няма беше сухо днес като проверих, днес също карах загрях я добре и като стиснах маркучите разбрах че са мн надути, все едно бяха напомпани, махнах капачката и имаркучите омеккнаха на момента а също се вдигна и нивото на антифриза и излезе навън, мисълта ми е че е блокирал клапана на капачката и не може да изхвърли излишното налягане, също така забравих да спомена че имам течове от маркучи и от датчика който е на радиатора един вид избива налягането от кадето може понеже от капачката неможе. Нека някой който е имал такъв проблем да пише, благодаря предварително.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 19 яну 2015 17:29

Явно имаш свръх налягане,сиреч ти заминала гарнитурата на главата и надува от там.Лесно може да се установи-сменяш капачката и ще се разбере.
Принципно ако всичко ти е наред,но дърпа вздух от някоя пробойна,ефекта е същия-хвърля водата от разширителния съд.

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Пон 19 яну 2015 20:07

При мен не изхвърля от казанчето а от маркучите понеже явно ми е блокирал клапана на капачката и налгането трябва да избие от някаде. Не съм я прегрявал колата, тва с загубата на антигриз и повишеното налягане се появи преди около седмица, но пак казвам че не изхвърля от казанчето а от маркучите заради блокирал клапан поне според мен :-)

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пон 19 яну 2015 21:03

капачката наистина ли има гумено уплътнение? питам защото моята няма :cry

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 19 яну 2015 21:51

Трябва да има отдолу в един канал се намира.Ако липсва, системата не е херметизирана и при 100 гр може да заври.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Чет 22 яну 2015 9:40

ами гледах няма!даже ходих и в магазина и там казаха че няма! :cry става въпрос за голф3 93г. :rolleyes

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Чет 22 яну 2015 10:07

2013г.:
automan написа:...тези сини капачки горе долу добри ли са или по добре да си карам с със старата, която при разклащане не трака :rolleyes

Трябва да "трака" когато я разклатиш.
За уплътнението - няма уплътнение на голямата резба - там между капачката и горния ръб на казанчето, но ИМА вътре, О-пръстен 36мм диаметър, около вътрешната част на капачката.
Изображение

Горе в дясно е О-пръстена (снимката е примерна):
Изображение

Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Мнениеот Lookout2 » Сря 11 фев 2015 0:31

Ico_kj написа:При мен не изхвърля от казанчето а от маркучите понеже явно ми е блокирал клапана на капачката и налгането трябва да избие от някаде. Не съм я прегрявал колата, тва с загубата на антигриз и повишеното налягане се появи преди около седмица, но пак казвам че не изхвърля от казанчето а от маркучите заради блокирал клапан поне според мен :-)

ако колата има газова ,задължително мини през газаджии - най вероятно ти вкарва газ в системата на водата ( имал съм този проблем) ако нямаш газова може и гарнитура на главата да е

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”