Разход на бензин докато карам на газ.
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Разход на бензин докато карам на газ.
Здравейте, след дълга пауза в публикуването, реших да споделя единствения проблем, който изкочи от както си купих Пасат Б5. Бях първо при майстори, водят ги за най- добрите в Пловдив, с/у овощарския инситут, гледаха, чудиха се и накрая ми звънна и ми вика "10 човека ти гледаме колата и никой не може да разбере от къде ти е проблема". Проблема е такъв, че сипвам аз бензин 15литра, стрелката си се качва нагоре, карам аз на газ около 350 км. и показалеца на бензина ми е почти на червено. Пробвах се да засеча, дали не е след някакво пипане по колата, но освен малсо, филтри и тн. друго по нея не е правено. Сложиха ми някакво реле, което изключва бензиновата помпа при прехвърляне на газ, но явно и това не помага, тъй като стрелката ми след поредните 15л. бензин и 400км. ми е на червено. Като цяло има слагана печка на колата, която съм махнал веднага след закупуването на автомибила. Отчаян съм... Благодаря предварително :)
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Re: Разход на бензин докато карам на газ.
Сигурен ли си в показанията на стрелката?
Другия вариант е да ти е пробит резервоара и да изтича от някъде.
Другия вариант е да ти е пробит резервоара и да изтича от някъде.
- kakyra
колата когато е загасена не губи нищо. Маркучите съм ги проверявал, течове не съм установил да има..
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Колега, аз съм се занимавал доста с газови уредби но за съжаление познанията ми са само тези, свързани с карбураторни и моно инжекционни системи.
Това, което бих препоръчал е да достигнеш до клемите на бензиновата помпа и да измериш при запален двигател на газ дали няма напрежение независимо от това, че е поставено и реле за прекъсване.
Ако всички вериги са свързани правилно, може да има някакъв пробив в кабелния пакет и помпата да продължава да бъде под напрежение.
При мен самия е имало такива случаи на смесване газ/бензин и обикновено причината е била дефектирал ключ бензин/газ. Но първо провери какво става с помпата когато си на газ и сподели.
Това, което бих препоръчал е да достигнеш до клемите на бензиновата помпа и да измериш при запален двигател на газ дали няма напрежение независимо от това, че е поставено и реле за прекъсване.
Ако всички вериги са свързани правилно, може да има някакъв пробив в кабелния пакет и помпата да продължава да бъде под напрежение.
При мен самия е имало такива случаи на смесване газ/бензин и обикновено причината е била дефектирал ключ бензин/газ. Но първо провери какво става с помпата когато си на газ и сподели.
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Те в Пловдив всички газаджии са най-добрите.
Ако найстина са ти спряли бензиновата помпа при работа на газ, търси теч от резервоара, няма какво друго да е. Отделно печката дето си имал(не ги знам как се захранват с гориво с помпа, без помпа) да не е останало някое маркучле някъде. И друго има, но при тебе е много малко вероятно, защото ти е много дърта колата. На по-новите модели автомобили, стрелката не ти показва реалното количества на горивото, а се движи спрямо разхода( за това всички реват, че бензин имат пък им светва резервата като карат на газ) и се слагат ресет релета и тем подобни.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Да разбирам ли, че помпата е спряна и бензиновите дюзи също са изключени?
- kakyra
Честно казано, казаха ми, че са сложили някакво реле което да изключва бензиновата помпа, ама дали са сложили нещо, или само са ми взели парите, не знам. Смея да вярвам, но бензина пак си отива на някъде..
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
виж кой номер е предпазителя за бензиновата помпа
запали я на бензин
извади предпазителя и трябва да угасне след малко
следващия път като ще пътуваш на дълъг път палиш,прехвърляш на газ и вадиш предпазителя,така на 100% бензиновата помпа няма да работи и ако пак изчезва бензин то или има теч или се изпарява
запали я на бензин
извади предпазителя и трябва да угасне след малко
следващия път като ще пътуваш на дълъг път палиш,прехвърляш на газ и вадиш предпазителя,така на 100% бензиновата помпа няма да работи и ако пак изчезва бензин то или има теч или се изпарява
- kakyra
Какво означава да се изпарява? И това с ваденето на предпазителя, няма ли да увреди помпата?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Това бих препоръчал и аз
Кой ги знае тия какво са прекъснали с това реле...

- kakyra
А какъв е шанса това реле да прекъсва бензиновата помпа, но компютъра на ГИ да подава сигнал, че има нужда от бензин и тя пак да се включва? Нали като цяло, ГИ като не може уж да смогне, дърпа бензин, ако нещо от там се е бъгнало...
-
- Автомобил:
- Двигател:
много хора имат подобен проблем,уж карат на газ,но бензина им се изпарява за норматив,особено ако са с газов инж.
много кофти,но е самата реалност 

- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Не уточняваш тези 350км. как са изминати: може да са в период от две седмици, като всяка сутрин палиш и караш на бензин, например до работа, докато прехвърли на газ, или си сипал бензин и за един ден си ги изминал? Ако е първото, няма какво да му се чудиш, 20-30лв. бензин на месец е нормално да гори, докато прехвърли на газ ако се кара всеки ден през зимата. Ако е втория случай, накарай газаджията да провери дали не се впръсква гориво паралелно с газта, защото има и такъв вариант, настройва се определен процент на всеки цилиндър да впръсква бензин 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Едно приятелче с Ауди А4/ADR,имаше подобен проблем,но не с такива цифри.
След като откачи EVAP клапана нещата се подобриха значително.
Как точно и какво е откачил,не зная.Този двигател ми е леко непознат.
Просто така каза,откачих клапана.
След като откачи EVAP клапана нещата се подобриха значително.
Как точно и какво е откачил,не зная.Този двигател ми е леко непознат.
Просто така каза,откачих клапана.
Върни се в “Автогазови уредби”