ТДИ махане катализатор
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Re: ТДИ махане катализатор
Мнението ми винаги е било, че след като колата направи 10 години, трябва да се маха "картофа". Не знам само, защо и до ден днешен майстора ми упорито ме убеждава, че по-добре е да си стои там щом не ми създава неприятности. Или щото не му се занимава, или пък щото е наистина прав. Залагам на първото
. Поне при мен "картофа" е разположен точно зад турбината и действително достъпа до него е малко шибан. Пък съм и чувал, че гайките там обикновено са се заварили към шпилките и развиването им често е свързано с прецакването им.

- MiTko_e30
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 1.9 TDI 101
Добре да питам.
Имам пасат б5 1.9тди 101кс. ПД
Някой ако го е махал на такъм мотор да каже колко пари са му дали за катализатора и колко пари е излезнал ремонта :)
Защото бях при едни братя араби и ми казаха че работата ще ми е около 80лв. а за катализатора ще ми дадат 50-60лв О_о
Та идеята ми е по-лесно ще го махнат и заварят тръба или да го отрежат и извадят вътрешността и заварят после :(
Защото колата е на 210 хил.(нз дали са реални :) ) и мисля че ще има ефект от махането. Защото колата до 2 хил. оборота е много тромава :(
Благодаря
Имам пасат б5 1.9тди 101кс. ПД
Някой ако го е махал на такъм мотор да каже колко пари са му дали за катализатора и колко пари е излезнал ремонта :)
Защото бях при едни братя араби и ми казаха че работата ще ми е около 80лв. а за катализатора ще ми дадат 50-60лв О_о
Та идеята ми е по-лесно ще го махнат и заварят тръба или да го отрежат и извадят вътрешността и заварят после :(
Защото колата е на 210 хил.(нз дали са реални :) ) и мисля че ще има ефект от махането. Защото колата до 2 хил. оборота е много тромава :(
Благодаря
Аз ходих в ем комплект в Павлово, платиха ми 140 за катализатора, 40 лева ми струваше права тръба на мястото. Може и да сложиш резонатор, но не знам колко пари е.
Последна промяна от IvanMan на Пет 31 окт 2014 21:35, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
- lz2aii
Мотора ти 101 к.с ли е? Питам, защото на мен ми казаха, че ми дават 70-80 лева. Катализатора ми е по-малък и е разположен непосредствено след турбината - кофти за махане е.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Днес и аз ходих да махам катализатора. Беше се запушил толкова, че не се виждаше почти нищо през него. От там ми се зацапала турбината, почна грешки да дава...Махнаха го и сложиха права тръба. Дадоха ми 40лв. Затапихме и EГР-а със съчма. Продухахме и турбината на магистралата, заби един път, изгасих, запалих и пак газ. Добре, че се оправи, че иначе...Разлика във вървежа преди и сега - огромна. Така, че не чакайте като мен да стане беля, махайте ги докато е време. Можех и ос на турбината да счупя.
P.S. Искам да се извиня на един колега с Пасат 5.5 131кс, че го издухах с 170 на магистралата, бях на зор просто, с научна цел беше
P.S. Искам да се извиня на един колега с Пасат 5.5 131кс, че го издухах с 170 на магистралата, бях на зор просто, с научна цел беше

-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Колега vanesto къде в Варна ти го изкупиха,че трябва да махам на един Меган,а се чудя къде да отида?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
kossis написа:Явно просто колегата със 131, не е искал да ти обърква съзнанието и да се чудиш дали не си спрял като те подмине с 1 космическа![]()
Ще вземеш да слезеш по време на движение да проверяваш дали нещо не си спрял и ето ти беля.
Той помисли, че искам да се дърпаме и ме изпревари в началото, ама и аз после го изпреварих. Ясно, че е върнал газта, не мога да се меря с него, не се засягайте сега. Майтап да става

xxx_man написа:Колега vanesto къде в Варна ти го изкупиха,че трябва да махам на един Меган,а се чудя къде да отида?
Значи, като караш по ул. Кракра, точно преди сервиза на Мимо завиваш в пресечката вдясно и вляво ще видиш едно гаражче от лявата страна, има табели. Питай го първо колко пари ще ти даде, то за всяка кола е различно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте взех голф4 19.тди пд 116 кс. Вчера му свалих катализатора ,един пич в ОЛХ го намерих ми го оцени на 260,лв. Утре му го пращам ще видя дали е точен.и ще пиша.
- lz2aii
Товa му е ценaтa. Твоя "кaртоф" е по-голям.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
някой продавал ли е на ААЗ,колко пари взе?
- sith
- Автомобил: Audi A3 + Peugeot 206
- Двигател: ASZ + RHY
Аз днес свалих катализатора на Ауди а3 131.к.с. и честно да ви кажа, не усетих никаква разлика. Колата ми се струва същата, само че се чува турбината малко повече(което е приятно даже). Поне взех 280лв. които ще инвестирам в чип 

- lz2aii
Е, като го сложиш него, вече ще усетиш разликата. Така че, макар и косвено, премахването на катализатора, ще ти донесе ускорение
.

-
- Автомобил: Passat B5 2000g
- Двигател: APU
Да се набутам и аз при нафтаджиите:))))) С 1.8Т съм и запушен катализатор ми съсипа турбината,махайте го 

- lz2aii
От една година насам кандърдисвам майстора си да му отдели малко време, но той упорито не иска да се занимава. Направо не знам къде да отида и да го махнат. Дето се вика, дори не искам да изкарвам пари от него, а само да го махнат. Не знам дали обаче, при измерване на вредните емисии при годишен технически преглед, ще се побера в нормите. Може би, това е единственото нещо, което ме спира засега. До колкото знам, катализатора на печките се задръства по-трудно - дупките в питата са по-големи.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Аз също се бях засилил да махам тапата. Отвиха я от турбината и голямата изненада- някой в германия преди мен е свършил работата, или в автокъщата са я махнали че нещо не е било ок. Технически преглед минавам без проблем. Условието е мотора да ти е загрят на 90 градуса. Тогава няма пушаци. Така вече 4 прегледа. Мотора е на 370 000 реални километра.
Върни се в “Дизелови агрегати”