Vento 1,9 AAZ голям разход на масло.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Vento 1,9 AAZ голям разход на масло.

Мнениеот milmar » Вто 20 яну 2015 18:08

Водния дух1 написа:.....Един дърт дизелджия ми вика да карам докато гаснел от конт.ключ.Като почнел да бута много масло дизела не искал да гасне ...

:horror
Това значи не просто да бута масло, а да бута турбо :biggrin , дано никому не се случва. Не е добре да не можеш да запалиш, но къде-къде е по-зле да не можеш да огасиш :biggrin .

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 20 яну 2015 20:30

Понеже идва време за смяна на ангренаж ,мастера ми каза ,че ще сменим маслообирачите,така и така колата ще е при него,но до там.Можело от горе да ги смени,но не може да бутне и водачите ,щото за тях трябва и главата да е навън.А пък като отворим и главата то вече ще бутнем всичко квото трябва (сементи,клапани,легла и т.н.)А пък ако се оправи само със гумички еееее :beer .А дано ама надали.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 20 яну 2015 20:34

Водния дух1 написа:А дано ама надали.

Кога последно са сменяни гумичките? Ако са над 100 000км е почти сигурно, че ще черпиш след смяната им :th_up

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Вто 20 яну 2015 21:00

Към колегата ктамен;аз не съм барал нищо по мотора освен подгр.свещи от как съм купил таралясника.Като го купих преди 5 г.ми смениха ангр. комплект и тогава накарах мастера ми (който ми е добър познат)да погледне възела убиец на ААЗ как е.Той ми каза че вс. е наред там ,няма биене ,лопане и тем подобни.След това ми направи проверка на центровката със СТРОБОСКОП,и там вс.6.А някои ми казваха ,че дизел със СТРОБОСКОП не може,ама може.Иаз :eek .Просто подмени един датчик ли е кво е там дето го закачат на бензинките,с друг и го закачи на тръбичката отиваща към 1ви цилиндър.Другото,което смених е шайбата на генератора и това е.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 20 яну 2015 21:08

При голям разход на масло първо се сменят гумичките без да се сваля главата. В повечето случаи това е предостатъчно. Ремонта е много бърз и евтин. Аз като ги сменях ми струваше 8лв и половин ден на улицата (щото ги сменях за първи път, майстор ще ги смени за час най-много) и разхода падна от 2,5л на 0,5л масло.
При всички случаи първо се пробва това и ако ефекта е малък тогава се мислят други варианти.

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Вто 20 яну 2015 21:30

Решено е вече:ще сменим гумичките и клапана горе на капака за сега ,а пък квото сабя покаже.При всички случаи Ви благодаря за съветите.

todor.todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todor.todorov » Пет 23 яну 2015 10:40

моя двигател 1aaz на 10000 километра харчеше 5 литра масло , като го отворих се оказа , счупен сегмент на 1 цилиндар

Върни се в “Дизелови агрегати”