Чудесни снимки, остава да се види как стоят в купето. Аз съм с оригиналните Votex, но имам само предните. От края на лятото се заглеждах по стелки Petex, но не намирах качествени снимки. В online магазините има само общи размазани или примерни снимки от други стелки.
Не получи ли в комплекта 8 броя щипки за фиксиране на стелките? Оригиналният каталожен номер (ако решиш да поръчваш) на щипките за Votex стелки е 000 061 493.
Golf mk2 project - "Black"
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Golf mk2 project - "Black"
Колко пари чинят тези стелки? Не изглеждат лоши.
- Rumbata_1
- Автомобил: Golf mk2 1.8 RP
- Двигател:
Предходните снимки на стелките бяха кофти заради това, че ги снимах с телефона, а в колата беше абсурд да ги заснема, но днес го направих:

Стелките ги взех за 50 камъка барабар с доставката, но за жалост в комплекта нямаше копчета/пластмасови винтове за закрепването им, а и като гледам никъде не ги продават в комплект с такива... Ще потърся из града, иначе по сайтовете се намират, но искам да ги видя на живо. Ако не, ще се поръчват оригинални

Стелките ги взех за 50 камъка барабар с доставката, но за жалост в комплекта нямаше копчета/пластмасови винтове за закрепването им, а и като гледам никъде не ги продават в комплект с такива... Ще потърся из града, иначе по сайтовете се намират, но искам да ги видя на живо. Ако не, ще се поръчват оригинални

Последна промяна от Rumbata_1 на Пет 29 май 2015 21:46, променено общо 1 път.
- Rumbata_1
- Двигател:
Бях се отчаял вече покрай намирането на реотани за седалките, но колегата slaveiko67, като доста закъснял "Дядо Коледа", за пореден път ме зарадва, за което съм му много благодарен

Имат нужда от леки поправчици, от сорта на клъцни-срежи, надене на кабелчета и други дреболии, но това са бели кахъри.
Другата екстра, която до момента е била най-бързо реализирана по моята кола е именно прословутото реле № 99, което замени досегашното реле с № 19. За тези, които не знаят, а аз също открих наскоро, е че това е програмируемо реле за чистачки, което лично аз намирам за много полезно, особено при ръмеж или някаква интензивност на валежа, която не е нито за бавна, нито за средна или бърза скорост. Работата е "plug and play":
Старото реле:

Новото реле:

Ето и къде стои:

Ето и една препратчица към раздел "Направи си сам" за повече информация относно тази екстра: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=242637
И още една дреболийка, от която ще използвам буксите, за да свържа като хората помпата за пръскалките на фаровете към съществуващата система:

Тея дни и с реле №95 трябва да се сдобия, та и тази екстра ще се завърши в скоро време.
За начало на новата година толкоз

Имат нужда от леки поправчици, от сорта на клъцни-срежи, надене на кабелчета и други дреболии, но това са бели кахъри.
Другата екстра, която до момента е била най-бързо реализирана по моята кола е именно прословутото реле № 99, което замени досегашното реле с № 19. За тези, които не знаят, а аз също открих наскоро, е че това е програмируемо реле за чистачки, което лично аз намирам за много полезно, особено при ръмеж или някаква интензивност на валежа, която не е нито за бавна, нито за средна или бърза скорост. Работата е "plug and play":
Старото реле:

Новото реле:

Ето и къде стои:

Ето и една препратчица към раздел "Направи си сам" за повече информация относно тази екстра: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=242637
И още една дреболийка, от която ще използвам буксите, за да свържа като хората помпата за пръскалките на фаровете към съществуващата система:

Тея дни и с реле №95 трябва да се сдобия, та и тази екстра ще се завърши в скоро време.
За начало на новата година толкоз

- Rumbata_1
- Двигател:
Не претендирам този начин да е най-добър за поправка на реотаните от подгрева на седалките, но смятам, че за в бъдеще ще е доста по-устойчив от запояването на кабелчетата.
Реших отделните кабелчета на реотаните да ги кербовам, като за целта се нарязват малки тръбички около 7-8 мм в дължина. За тези тръбички се присетих, че в мазата ми е останала куха тел от хладилен терморегулатор. Телта може да бъде изрязана с дискчета за рязане и настолна дрелка, другият вариант, който в момента творя е чрез изрязване внимателно с клещи и изпиляване на закривените крайчета, за да може да се покаже отвора на тръбичката, като "косъмчетата" от вътрешна страна на тази тръбичка се почистват внимателно с макетно ножче (пристъргват се). След това заголвате двата края на кабелите, които ще съединявате и ги вкарвате в тръбичката. С клещи с тънки човки притискате не много силно двата края на тръбичката. Внимавайте да не разкъсате кабела, защото е много фин. Предварително прекарайте една тънка термошлауха, за да не Ви удари ток в последствие. Ето и малко снимки да се види нагледно какво точно съм свършил:

Сините кабелчета са реотаните, които се намират в белите листи от по-горният ми пост, а сивата тел е от хладилният терморегулатор.

Направих си и една летвичка, за да ми е по-лесно като изпилявам тръбичките:

Тук се вижда и самата кербовка как се е получила:

Според мен стана доста здрава механичка връзка с добра електропроводимост. И не забравяйте да наденете термошлаухата преди да направите кербовката, че после си ебрало лайката
И готов, ремонтиран и подлепен с останалия плат реотан:

Реших отделните кабелчета на реотаните да ги кербовам, като за целта се нарязват малки тръбички около 7-8 мм в дължина. За тези тръбички се присетих, че в мазата ми е останала куха тел от хладилен терморегулатор. Телта може да бъде изрязана с дискчета за рязане и настолна дрелка, другият вариант, който в момента творя е чрез изрязване внимателно с клещи и изпиляване на закривените крайчета, за да може да се покаже отвора на тръбичката, като "косъмчетата" от вътрешна страна на тази тръбичка се почистват внимателно с макетно ножче (пристъргват се). След това заголвате двата края на кабелите, които ще съединявате и ги вкарвате в тръбичката. С клещи с тънки човки притискате не много силно двата края на тръбичката. Внимавайте да не разкъсате кабела, защото е много фин. Предварително прекарайте една тънка термошлауха, за да не Ви удари ток в последствие. Ето и малко снимки да се види нагледно какво точно съм свършил:

Сините кабелчета са реотаните, които се намират в белите листи от по-горният ми пост, а сивата тел е от хладилният терморегулатор.

Направих си и една летвичка, за да ми е по-лесно като изпилявам тръбичките:

Тук се вижда и самата кербовка как се е получила:

Според мен стана доста здрава механичка връзка с добра електропроводимост. И не забравяйте да наденете термошлаухата преди да направите кербовката, че после си ебрало лайката

И готов, ремонтиран и подлепен с останалия плат реотан:

- Rumbata_1
- Двигател:
Не се издържа с железарките в това време

- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
От Слави винаги ще оставаш доволен

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
От Слави по-коректен няма
А тебе трябва да те вземат в завода на VW

А тебе трябва да те вземат в завода на VW

- Rumbata_1
- Двигател:
Този път окончателно 

- Johnsword
Кво стана бе колега

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Как?Защо?
- Rumbata_1
- Двигател:
Разбит гараж на вилата и жилищните части. Загуби- 4 джанти със зимни гуми, менгеме 40кг, електромотор, ъглошлайф и още някакви дреболии. За щастие колата така беше паркирана, че не са могли да стигнат до другите работи. За жилищните части няма да коментирам какво липсва. Най-вероятно са цигани, но предвид, че и във форума навярно има достатъчно джамбази предпочитам да прекратя развитието на темата и да няма повече инфо и снимков материал...
- RISTEE
- Автомобил: Vw mk2 GT special
- Двигател: 1.8 RP
Джантите няма ли начин да се намерят, не всеки ден се срещат такива джанти с гуми !
- Johnsword
ББС-а там ли е
Ужас..... такива хора, бой им е малко ! 

- Rumbata_1
- Двигател:
BBS-a си е при мен, държа го на друго място, но просто се опасявам от повторно "нахлуване", това е и причината да прекратя развитието на темата, поне във форума...