Чистят ли се грешките в ЕКУ на АФТ със сваляне на клема?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 22 яну 2007 8:24

На стенд ме пратиха да си почистя дюзата във вана с ултразвук! Но щом си смених бензиновия филтър забиването изчезна!Действай в тази насока :wink:

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пон 22 яну 2007 9:38

evgbg написа:Ами мисля че са грешки защото като мина от газ на бензин и колата започва да препъва да подскача все едно се дави. Не държи обороти и гасне. След ваденето на клемата + за няколко минути, всичко се оправя.. До следващият път. Най-често става като свърши газта и мина на бензин. На година подщи 3-4 пъти почиствам дюза камера с почистващ спрей за карборатори. Много мизерии се събират там. След почистването върви много добре. Но това си го прави независимо от това.

разваляш темата на човека. Той пита за пълен инжекцион а ти за съвсем различно нещо. Отиди при газаджиите и си сложи един емулатор /15-20лв някъде/ и забравяш за грешки, т.е. може да се натрупа някоя но на 2-3000 км, а на всеки 100км.
Успех.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 22 яну 2007 9:53

Е добре.Първия разбра че ЕКУ на пълна инжекция не се чисти със сваляне на клемите.На татък други двама питаха за моноинжекциите.Така темата стана по-пълна според мен.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пон 22 яну 2007 9:58

k22 написа:Е добре.Първия разбра че ЕКУ на пълна инжекция не се чисти със сваляне на клемите.На татък други двама питаха за моноинжекциите.Така темата стана по-пълна според мен.

ОК. за мене няма проблеми и аз съм моно :lol:

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Пон 22 яну 2007 10:18

Съжалявам!!! Моля да ме извините!!! Дано обаче някога получа информация за нещо което съм питал и някой ми обясни нормално, без да се заяжда!!! На сервиз да закараш колата е лесно. Мисля че форума е да споделяме проблеми и да научаваме от наши колеги как да си ги отстраним сами.

Още веднъж се извинявам!

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Пон 22 яну 2007 10:31

k22 написа:На стенд ме пратиха да си почистя дюзата във вана с ултразвук! Но щом си смених бензиновия филтър забиването изчезна!Действай в тази насока :wink:

Смених го! Благодаря ти за инфото. За съжаление колегите тук имат против това че питам за моно.. За това спирам. А колкото до това имам приател който е със абсолютно съчия мотор и при него така става.. Даже веднъж му свърши газта на магистралата, мина на бензин но колата въобще нещеше да върви докато не спря и не извади клемата за няколко минути..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”