Поло 6R 1,4i - 2012 - болтове лети джанти
- vasko_bulgaria
- Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
- Двигател:
Поло 6R 1,4i - 2012 - болтове лети джанти
Здравейте!
Купих си лети джанти за Полото 6R, но колата досега е била с метални джанти и ме интересува нужно ли е да си купувам други болтове за тях (конусовидни). По-форумите мненията са най-различни и затова се чудя. Как да разбера каква дължина да са ми новите болтове,ако трябва разбира се да се сменят, марка и т.н.
Благодаря предварително!
Купих си лети джанти за Полото 6R, но колата досега е била с метални джанти и ме интересува нужно ли е да си купувам други болтове за тях (конусовидни). По-форумите мненията са най-различни и затова се чудя. Как да разбера каква дължина да са ми новите болтове,ако трябва разбира се да се сменят, марка и т.н.
Благодаря предварително!
Последна промяна от vasko_bulgaria на Пет 23 яну 2015 14:02, променено общо 3 пъти.
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Re: Лети джанти - болтове
Колега,пробвай един от болтовете за железните джанти на новите.Ако излиза от джантата минимум 15мм.ще стане и за алуминиевите джанти.А за това какви болтове ще ти трябват,иди при гумаджия с една от новите джанти,
да ги погледне и ще ти каже-конус или радиус са ти новите джанти.А болтове може да поръчаш тук http://store.emk-33.com/category/237/boltove-i-gayki-za-dzhanti.html или в магазините на Маргел...

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2.0 GTI 115 1994
Re: Лети джанти - болтове
Доколкото съм запознат за летите джанти трябва да са конусни болтовете и поне минимум 5 оборота трябва да се навиват в главината за да не ти се разхлопва джантата 

- vasko_bulgaria
- Двигател:
Re: Лети джанти Поло 6R - 2012 - болтове
Това са джантите.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Re: Поло 6R 1,4i - 2012 - болтове лети джанти
болтове от лети джанти може да се слагат на железни.
обратното НЕ!
обратното НЕ!
- Polo6R
- Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
- Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010
Имахте време да си зададете въпроса и да изгубите минимум 20 минути във форума, а нямате време да си вдигнете колата и пробвате 1 болт? Направо ви се чудя вече какъв мързелив народ сте. И за да не съм офф, не нямаш нужда от други болтове. Тези от 6Р са конусовидни с шайба и стават както за метални така и за алуминиеви.
- vasko_bulgaria
- Двигател:
Колега сигурен ли си,че са конусовидни? Още едно питане...Сегашните метални джанти са 6J et38, a летите 6.5j et38 дали това е проблем? Ще се карат с гуми 185/60/15
- nii
- Незабравим член
vasko_bulgaria написа:Колега сигурен ли си,че са конусовидни? Още едно питане...Сегашните метални джанти са 6J et38, a летите 6.5j et38 дали това е проблем? Ще се карат с гуми 185/60/15
не е проблем размера на джантата.
лично аз на 6,5J бих сложил от 195 нагоре....
- vasko_bulgaria
- Двигател:
Дали няма да стърчи борда на джантата от гумата?
- nii
- Незабравим член
според повечето източници 185 се слага на джанта между 5 и 6.5 инча, няма да е проблем, но не е някак оптимално.
- vasko_bulgaria
- Двигател:
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, нищо не ти пречи да пробваш, да сложиш само две от джантите на задната ос и да караш така 1 месец, и ако не са се разхлабили болтовете значи няма проблем. Това го казвам, защото съм карал кола с ал. джанти и оригинални болтове на колата, и не е имало проблем.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Колега внимавай с болтовете. Не търси мнения ами свали един болт от колата ти, наври го в дупката на свалената алуминиева джанта и виж как пасва на външния отвор и колко излиза от вътрешния край на джантата откъм главината. Трябва да излиза минимум 10мм, което пак е малко но става. Миналия януари мой колега от завода, в който бачкам си купи един голф3 с алуминиеви джанти, обут с тях от джамбазина в автокъщата. Та тръгва той, вече купил колата, слага номера и тръгва да се разхожда из града да си покара новата кола. Прави един завой и предна лява гума излита от колата....ами ако беше решил да я пробва извънградско и тая гума не беше паднала с 30км/ч, а със 120 не ми се мисли
. Тогава той ми се обади, отидох сложихме гумата(резервната) с по един болт от другите, понеже тия дето бяха паднали нямаха резба вече- бяха болтовете от железните джанти и бяха завити на по 3 4 резби, и мнооого бавно закарахме колата пред тях. Аз тогава карах една Х5тица и като отидохме пред тях свалихме един болт от бмв-то за проба - той същия като на голфа, ама по дълъг. Оттам тръгнахме по гумаджииниците и купихме 16 болта от бмв и работата заспа. Така че внимавай. Закрепването на гумите може да ти струва здравето или живота... 

- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Колега,болта,който си снимал е радиусен,с дължина на резбата 27мм.Това са оригиналните болтове за железни джанти.Свали един такъв болт и го вкарай в една от дупките на новите джанти.Ако излиза с 15мм.от джантата,може да караш с тях.Компромис е и ако излиза с 10мм.Но ако разстоянието е по-малко е недопустимо.Тогава вече ще трябват по-дълги болтове,а това дали ще трябват конусни или радиусни,няма как да ти кажем на 100%.Евентуалн,ако качиш хубави снимки и от близо на самите отвори на джантите... 

- vasko_bulgaria
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”