Пробвах с друг дебитомер от на една приятелка бората която е със същия мотор и нямаше разлика
Нейната бора върви като самолет
Посъветва ме един майстор да пробвам да сменя температурния датчик на охлаждащата система който всъщност съм го сменял малко преди да почне да ми прави тези проблеми и ме съмнява че нещо може да е дефектен този датчик който съм сложил
Голф 4 1.9 tdi ajm 2000г. - Проблем маховик?
- alex2811
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател: AJM 2000
Re: Голф 4 1.9 tdi ajm 2000г. - Проблем маховик?
Колеги днес направих регулаж на дюзите но проблема си остана....
Моля ви кажете от къде може да е този проблем дайте съвети че не знам какво да правя вече

Моля ви кажете от къде може да е този проблем дайте съвети че не знам какво да правя вече

- alex2811
Колеги търся някой от Русе със голф(бора) с PD мотор 116 или 131 к.с. за една услуга
- boraajm
- Автомобил: VW BORA VAR.TDI.Comfo.Black met.
Кабели на дюзите в главата.В неделя гледах Ауто-докторите по VOX de.-същия проблем и кола,решиха с подмяна на кабелите за дюзите за 80евро
- alex2811
Колега мерси за съвета но ако не се окаже от него за пореден път ще съм дал пари на вятъра... а до сега доста дадох и още не съм решил проблема...
Един въпрос как мога да разбера дали потенциометара на педала на газта работи както трябва
Един въпрос как мога да разбера дали потенциометара на педала на газта работи както трябва

- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Мога да те посъветвам нещо за потенциометъра на педала на газта.Напръскай всички връзки до него с хубав контактен спрей,наистина проблема може да е в окислил се и недостатъчен контакт.Наи-важно е да отвориш капака и да напръскаш и буксите,които влизат в бялата кутия.Успех....!!!!
- georgiev_93
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: ALH 1998
Колега аз имах доста проблеми с "Придърпвания" от които последваха редица почиствания на сонда, смяна на горивен филтър, почистване на колектори, смяна с твърд маховик и проблемите си останаха. Странно но предърпването изчезна след разкачане на дебитомера
. И така не след време посетих един сервиз в Търново за да ми остранят проблема, оказа се че колата е прекодирана за автоматична скоросна кутия вместо за ръчна и че е била с доста завишени милиграми. Така предърпването изчезна но се появи едно претрисане на празен ход. Последва наскоро закопуване от мен VAG-COM и се почнаха едни центровки
. И в крайна сметка всичко се оправи като смъкнах с доста милиграмите и нагласих предварението. Сега колата учудващо има добър топъл старт и си върви доста добре. Дано да съм ти бил полезен до някаква степен или на някой друг колега и все пак започни с темературните датчици че и те може да правят големи мизерии!

-
- Двигател:
Братлета, моята машинка и тя претриса като и нагазя газта на пета или шеста особено, като е на малки обороти и като подмине 2000 оборота се оправя...
Един вика че е маховика, втори дюзите, ама нито маховика ми притриса при гасене, стойностите на дюзите са както трябва, прави ми впечетление, че понякога като загрее повечко, в смисъл да е работила повече време на 90 градуса и на празен ход показва 0,8-0,9л/ч, понякога...
Някой път като и нагазя газта и има една равномерна тяга, а понякога, направо ми чупи врата в седалката след 3500 оборота и като пусна газта, направо не мога да я запра, вдига поне още 500 оборота след като съм пуснал газта...

Един вика че е маховика, втори дюзите, ама нито маховика ми притриса при гасене, стойностите на дюзите са както трябва, прави ми впечетление, че понякога като загрее повечко, в смисъл да е работила повече време на 90 градуса и на празен ход показва 0,8-0,9л/ч, понякога...

Някой път като и нагазя газта и има една равномерна тяга, а понякога, направо ми чупи врата в седалката след 3500 оборота и като пусна газта, направо не мога да я запра, вдига поне още 500 оборота след като съм пуснал газта...

- alex2811
Благодаря колеги за съветите ще пробвам да напръскам всички букси на потенциометъра да видим какво ще стане
Колега valiosport съмнявам се проблемът ти да е от маховик или от дюзи... поне моя не е от там
georgiev_93 ще проверя моята дали е прекодирана на автомат ама не вярвам защото никои не я е бутал а преди 3 месеца си вървеше като самолет
А колкото до предварението не знам на мойта кола дали може да се бута нали е PD
Температурен датчик съм сменял този който е на охладителната течност намира се зад мотора и интересното е че като го смених след около 2-3 седмици се появи този шибан проблем и един ми каза да съм пробвал да го сменя пак можело да не работел както трябва... но какво общо има температурен датчик с ускорението на автомобила и по точно при даване на пълна газ да прави проблем а при плавно ускорение да няма проблем
Колега valiosport съмнявам се проблемът ти да е от маховик или от дюзи... поне моя не е от там
georgiev_93 ще проверя моята дали е прекодирана на автомат ама не вярвам защото никои не я е бутал а преди 3 месеца си вървеше като самолет

А колкото до предварението не знам на мойта кола дали може да се бута нали е PD

Температурен датчик съм сменял този който е на охладителната течност намира се зад мотора и интересното е че като го смених след около 2-3 седмици се появи този шибан проблем и един ми каза да съм пробвал да го сменя пак можело да не работел както трябва... но какво общо има температурен датчик с ускорението на автомобила и по точно при даване на пълна газ да прави проблем а при плавно ускорение да няма проблем
- alex2811
Забравих да добавя че като откача буксата на дебитомера го няма това придърпване.. естествено колата става голяма мърша, но като настъпя газта до долу не лашка 

-
- Двигател:
Предварението може да се мести и на твоя, като се развият трите болта на зъбното колело на разпределителния вал, само че трябва Ваг-Ком, за да го видиш колко е предварението...
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Ами целия проблем може да ти е от дебитомера, замервахте ли го? С ваг ком също могат да се гледат стойностите му, ако си спомням правилно има тест, който се прави, за да провериш дали дава коректни данни. Ето редица от неща които може да пробваш:
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/tdi.html
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/tdi.html
- alex2811
Нали пробвах с друг дебитомер от друга кола със същия мотор която върви и работи нормално и разлика няма
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Аз нещо не разбирам май, нали уж като изключиш дебитомера се оправя? Ако правилно съм разбрал, проблема ти е някъде там явно, уж всичко си тествал ама като изключиш дебит. се оправя, не ти ли се струва странно това? Да не би да смуче въздух от някъде след дебитомера? Как е горивната смес при 2500-3000оборота, там където ти прекъсва? Гледахте ли тези неща в движение? Отделно ти си сменял дебитомера с друг, но реално гледахте ли живи данни какви стойности дават или само си карахте? Ако не сте гледали, тогава все едно нищо не сте направили, гледат се реални живи стойности, само тогава можеш да си сигурен какво си видял! Не казвам, че е от дебитомера, но само при живите данни можеш да си сигурен, че даденият компонент работи и дава коректни стойности или че НЕ работи коректно.
- alex2811
Като пробвах с другия дебитомер не съм гледал живи данни лаптопа ми е с преебана батерия и винаги трябва да е свързан в контакта. Аз мисля че дебитомера който ползвах работи както трябва защото колата от която го свалих върви доста и то без никакви проблеми.... а това че като откача буксата и изчезва придърпването е защото колата незнае колко въздух влиза или поне аз така си мисля...
Върни се в “Дизелови агрегати”