Относно договор с GSM оператор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Re: Относно договор с GSM оператор

Мнениеот kjm » Сря 07 яну 2015 17:33

да не отварям нова тема реших да попитам тук.От много години съм абонат на глобул(сега теленор)и през повечето време съм нямал договор,но преди 3г. взех телефон на изплащане и подписах договор за 2г.и сега като си плащам сметките всеки път ме убеждават какви промоции имали и как сега бил удобен момента да направим нов договор и аз винаги отказвам.Днес ми се обажда някакъв господин от теленор и ми казва да отида в някои техен офис да сключим нов договор,защото имало нов закон всеки абонат да бил с договор.Някои да е чул това и при другите оператори ли е така?

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Сря 07 яну 2015 17:42

Просто искат да ти продължат договора с новите тарифни планове на Теленор... Но не е задължително да отидеш ако не ти свършва договора.. Или ако си доволен от сегашната.. Лично аз се възползвах от Теленорските планове сегашния номер си го пуснах юни/2014г.. Преди 20 дена си харесах нов тарифен план.. Смениха ми е без проблем но реално ме вързаха с нов договор със срок 24месеца... Даже нямах право да взема гсм понеже лятото си бях взел със този номер...

Потребителски аватар
ел.техника
Автомобил: GOLF4 TDI
Двигател: AGR

Мнениеот ел.техника » Сря 07 яну 2015 18:52

Извинявам се предварително,че се включвам на колегата в темата,просто искам съвет,че ми писна вече.Сигурен съм,че има знаещи....Та,през май 2014 направихме договор на тъща ми с В..Ком,за 2години с пренос на номер от М...ел,с такса 2,90./"пенсионерска" такса/.Договора е сключен в промоционален период,който продължава още един месец.Служителката съставяща договора,допуска грешка и си признава в последствие за това,в следствие на което облагат с още една такса от 2,90 разговорите с 1любим номер.От 1я месец таксата е двойна т.е. 5,80.Управителя на офиса също признава грешката,даде ни нови документи за подпис праща ги къде незнам,към 3пъти до сега и резултат 0.Вече 9ти месец.Не е голяма сумата,но защо да ме е..ват така.Лошото,е че договора е на бабата на име и тя е от друг град.Та се чудя на кой номер да звъня за оплакване някъде в София евентуално или пък съм чул за някаква комисия за защита на потребителя?Нямам и адрес,нищо...Благодаря.

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Сря 07 яну 2015 19:14

Ето колега:

http://www.kzp.bg/

Тоя номер с "любим номер" ми го играха преди 2-3 години в М..., ако не се усетиш ти го включват в договора и плащаш, хубавото е че като се поразговориш малко с тях веднага го спират. И от тогава като преподписвам нещо с тях изрично искам да ми покажат всички такси и тарифи по договор, за да няма после недоразумения.

Потребителски аватар
ел.техника
Автомобил: GOLF4 TDI
Двигател: AGR

Мнениеот ел.техника » Сря 07 яну 2015 20:37

/Тоя номер с "любим номер" ми го играха преди 2-3 години в М..., ако не се усетиш ти го включват в договора и плащаш/
Разговора към любимия номер е безплатен,но към този номер начисляват още една такса.По техни думи не трябва да е така,но е факт. :banghead

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 07 яну 2015 21:16

kjm написа:....Днес ми се обажда някакъв господин от теленор и ми казва да отида в някои техен офис да сключим нов договор,защото имало нов закон всеки абонат да бил с договор.Някои да е чул това и при другите оператори ли е така?

Няма такова нещо, нито при Теленор, нито при другите оператори. Ако те устройва това което ползваш може да си стоиш без договор. Все пак ако има по-добър тарифен план, не виждам смисъл да ползваш такъв от преди 3 години.

ел.техника написа:Договора е сключен в промоционален период,който продължава още един месец.

Това не го разбрах :rolleyes
Иначе за проблема - след като в офиса не вършат работа, пусни онлайн оплакване. Опиши подробно случая, след като услугата не е желана и е пусната по грешка, предполагам има начин да се спре.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 08 яну 2015 0:03

Няма такова нещо като длъжен си да имаш договор. Имам три договора на Теленор на мое име и два от тях са с изтекли договори. ВСЕКИ път на каса ме убеждават и вече взех брутално да ги режа - "Не са ви приемливи новите условия, ако искате мога още утре да ги пренеса на Виваком, те поне ми дават и много минути, и преференции, че имам три договора!". И всеки път проверяваме да видим, че двата са на тарифа 10 години глобул - за 10 кинта 1000 минути в ГлоБул и се почва едно цъкане и пуфкане и пожелаване на приятна вечер :bowdown
Към Виваком преди време ми пробутаха едно такова устройство, с което ми продължиха тихомълком договора, след солиден скандал по телефона се разбрахме да опаковам и върна устройството и ме върнаха на стария план, на който си бях преди "преподписването" по телефона. Та реално винаги има начин в седемдневния период да се откажеш и да върнеш стоките, които си закупил, колкото и да не им се иска КЗП и закона е на страната на потребителя. Съветвам те да пуснеш една жалба и да опишеш къде са ти отказали да си вземат стоката в предвидения период, е така само за да им създадеш затруднение да се обясняват с орган, който може да ги обрули с един акт за добър ден и да РАЗБЕРАТ, че клиентите не сме просто едни ходещи касички, ами може би срещу парите си искаме нормално отношение!

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 08 яну 2015 16:31

kjm написа:....някакъв господин от теленор и ми казва да отида в някои техен офис да сключим нов договор,защото имало нов закон всеки абонат да бил с договор....

Хаха няма да се свършат наглеците, както и баламите де. :) Нещастници мизерни, какво ли не измислят за да прилъжат някой доверчив (обикновено възрастен). :mad
Ти колега защо не го попита да ти каже как се казва този "закон"?

Една препоръка към всички: НИКОГА не се съгласявайте да подписвате електронно договор (на ония малките таблетчета)! Никой не може да ви задължи да го правите въпреки, че ще се опитат да ви разправят всякакви небивалици как така трябвало. Подпис само на хартия и то след като изчетете какво подписвате!!!
За да няма после "ама натресоха ми нещо, дето не съм го искал" ;)

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Чет 08 яну 2015 17:56

моя план е доста стар,но за моите нужди ми върши работа минутите които ми дават всеки месец ми стигат.не искам да имам договор,че един ден като ми писне да им хвърля картата и да приключим на момента.
Преди няколко месеца всяка седмица ми пращаха съобщения за някакви игри и като си платих сметката се оказа,че всяко ми е струвало по 2.40лв.и то при условия,че като ги получа ги трия веднага без да ги отварям.Отговора на касата беше-ние нямаме нищо общо,те друга фирма ги праща

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пет 09 яну 2015 9:58

По подобен начин бяха подвели баща ми с нов договор. Каката от вивашит му казала, че неговата програма е стара и я спират и трябва да я смени.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 26 яну 2015 15:25

И директно звъня на оператор и записваме данните на човека, който ме подвежда. Може и нищо да не му направят ама ще се стресне да лъже толкова нагло... предполагам :)

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 26 яну 2015 19:45

Няма такава опция "Задължително да си с договор" това е измислица от хората в оператора, защото им искат определен борй нови абонати с договори, ако ги няма, за тях няма и допълнителни пари и в краен случай, им бият шута. Това ми го е споменал позната, която е работила за месетен оператор. Аз ползвах така на Вива 1 година без да съм с договор, обаждаха ми се доста пъти, но като и споменах "НЕ искам да ме безпокоите с вашите договори" не се обаждаха половин година! Сега си поднових договора, с нов план, защото стария нямаше минути към другите оператори, и нищо не са ми казали в офиса.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 28 яну 2015 13:28

anonym0us написа:Няма такава опция "Задължително да си с договор"

Всички са с договор, иначе не може да си абонат с абонаментен план. Въпросът е, че след изтичане на първоначалният срок на договора той става безсрочен. Но това не означава, че вече е недействителен. Ама теленор гризнаха здраво дървото с тъпите си планове и сега лъжат и мажат да закърпят положението. След като си подадох заявлението за минаване към друг оператор веднага една кака се обади и ми предложи план, дето го няма, 2200мин за 30лв, можело значи :mhihi

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 28 яну 2015 13:33

Да колега, това исках да напиша в по-горния си пост. Че когато ти изтече договора, никой няма право да те кара да си го подновяваш, и можеш да си го ползваш на стария план, без проблем. И когато решиш, можеш или да го подновиш с друг или както си направил ти, да минеш към друг оператор. А това което ти се е случило на тебе, го правят всички оператори. Лично аз съм бил към всички които сега са на пазара, и не съм доволен от никой, няма какво да лъжа. Всички искат 2 годишни договори, да може да те държат по-дълго време. Истинския и честен оператор, още не е дошъл в България, защото няма кой да го пусне. В чужбина няма такива договори, там те държат абонат без договор, като ти предлагат добри условия. :c020

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”