Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот ulipet » Пон 26 яну 2015 15:01

скоро избуших катализатор свалих и затапих егр нормално си беше навсякъде,по образно казано-нацапа ми пръста све едно съм бръкнал в ауспуха отзад :biggrin

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Пон 26 яну 2015 15:02

samo_pechka написа:
svetlio8 написа:.Въпросът ми е , някой до сега взимал ли е въпросното масло на INSA - 2T AGRO MIX , и дали е добро и става за целта, при положение, че седи видимо по-гъсто от останалите 2Т масла , които съм взимал до сега - те са жълти на цвят и доста течливи, докато това е червено и видимо по-гъсто?

Аз съм го вземал , но е било лято ( в смисъл-топло време ) и не съм имал проблем . Моя съвет е да го оставиш за по-късна употреба , като се постопли времето . Вземи друго масло .
bkunev написа:Стига с тея масла и разни други. Няма смисъл.
То има смисъл , ма както и да е , аз няма спирам слагането на 2Т масло в нафтата :wink И кола с КР мотор да си купя- пак ще слагам .

Колега samo_pechka мерси за инфото, не е проблем да си взема и друго масло! Макар ,че мисля мисля че до -10 едва ли би могло да се сгъсти до толкова в нафтата, че да направи проблем. Пък и аз винаги предварително разтварям добавката и масло в туби и след известно време я сипвам в резервоара, не веднага ;)

Иначе смисъл има и както каза колегата samo_pechka и кола с КР Мотор да си купя , пак ще си слагам добавки и 2Т масло.
И престанете да си мислите ,че като сипвате само на бензиностанции от известните вериги на "главни пътища" няма да имате проблем с горивото . Просто контролът на горивата в България е занижен на минимума, всеки продава това ,което му е най-изгодно и търси най-голяма печалба. Сипвам нафта предимно от икономия на приятели :) в туби, сипвал съм всякакви на цвят и консистенция горива - да не би приятелите ми да си имат собствени кладенци в домовете - много ясно , че не , служебните им коли се зареждат на същите тези ИЗВЕСТНИ бензиностанции на "Главни пътища" . Рядко сипвам от бензиностанция, ако ми се наложи предпочитам точно една единствена верига,и тя не е от ИЗВЕСТНИТЕ, но и там винаги сипвам в туба, за да мога да проверя какво е горивото, и дали няма да се утаи след 2-3 дни два пръста лой на дъното. Нагледал съм се на всякакви боклуци от родните нафти . Нагледах се и на един куп закъсали автомобили, бусове и камиони със замръзнали горива при -16 преди месец .
Айде със здраве и безаварийни голфове :beer :icon_lol :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 26 яну 2015 20:48

svetlio8 написа:Макар ,че мисля мисля че до -10 едва ли би могло да се сгъсти до толкова в нафтата, че да направи проблем.

Едва ли , по-скоро ще е позатруднено смесването му с нафтата . Ама като се замисля , ти сипваш с туба , преспокойно можеш да си го размесиш и разбълникаш с нафтата . Един път смеси ли се , няма се отдели и да "потъне" на дъното :biggrin Докато на колонка ще е малко по-кофти ( и пак има решение разбира се ) . Май няма се наложи да вземаш друго :beer слагай го смело .

Потребителски аватар
dctr88
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z

Мнениеот dctr88 » Пон 26 яну 2015 20:50

Освен добавка слагате и 2Т масло?

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 26 яну 2015 22:28

В по-предни постове съм го споделял . Когато ТДА добавката на Кастрол беше в половин литрова бутилка и за някъде 13 лв , си я взимах и ползвах , след това "неусетно" намалиха двойно грамажа и..дигнаха цената :twisted В него момент аз спрях да я купувам повече, край. Сега ползвам само двутактово масло и антигел добавка зимно време . В очакване на много студени дни - и газ за осветление . И нафта разбира се :Mr Green Fun .
И в тази насока с добавките , случайно забелязах френд да слага ей това , снимал съм го , някой химик да каже за какво се слага в дизела :
разредител ТМ 2.jpg

Моя човек не можа да ми каже много , било добавка ?! Аз чета разредител .....Няма се изненадам обаче, ако се окаже , че има добавка с .."търговско" наименование някакво си , 100 мл за 5 леа , пък вътре тоз разредител за 10 кинта литъра :mhihi

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant

Мнениеот Водния дух1 » Пон 26 яну 2015 22:50

Това да не стане новия хит за антигел добавка.Говоря за поста на Samopechka.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 26 яну 2015 23:03

Да не стане гаф момчета , нещо не намирам много инфо за тоя разредител :redface

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пон 26 яну 2015 23:07

samo_pechka написа:В по-предни постове съм го споделял . Когато ТДА добавката на Кастрол беше в половин литрова бутилка и за някъде 13 лв , си я взимах и ползвах , след това "неусетно" намалиха двойно грамажа и..дигнаха цената :twisted В него момент аз спрях да я купувам повече, край. Сега ползвам само двутактово масло и антигел добавка зимно време . В очакване на много студени дни - и газ за осветление . И нафта разбира се :Mr Green Fun .
И в тази насока с добавките , случайно забелязах френд да слага ей това , снимал съм го , някой химик да каже за какво се слага в дизела :
разредител ТМ 2.jpg

Моя човек не можа да ми каже много , било добавка ?! Аз чета разредител .....Няма се изненадам обаче, ако се окаже , че има добавка с .."търговско" наименование някакво си , 100 мл за 5 леа , пък вътре тоз разредител за 10 кинта литъра :mhihi

ТОЛУОЛ е това, дано не си прецака колата твоя човек.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 26 яну 2015 23:16

:neutral http://www.lukoil.bg/Lukoil/webfs/pub/a/1372-4/toluene_bg.pdf не ми звучи добре , сега ще му звънна по тел-а ....
П.п. Предупредих го ! Обеща да не налива повече , объркало се е момчето , малко урок по цетан и октан и му стана ясно .
Въпросният разредител не става за дизелово гориво, не ползвайте за дизел :exclaim Виж за бензинова кола ...ма да не се отплесваме :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant

Мнениеот Водния дух1 » Вто 27 яну 2015 17:55

Ей,таман си викам,че пак го измислиха да ни е по евтино и един гол......

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Вто 27 яну 2015 18:27

Тулуола разтваря гумата, ако има гумени уплатнения всичко ще замине.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Съб 07 фев 2015 12:59

Малко цени на двутактовото масло към днешна дата:
1. 2-тактово масло на Кауфланд - 9 лв/литъра. Стандартът му е Jaso-FC
2. 2-тактово масло на Mannol - 10.50 лв/литъра. Стандартът му е Jaso-FD

Това са най-тънките оферти на които съм попадал за сега.

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Съб 07 фев 2015 13:44

има и наливно, на Приста мисля, че беше по 5лв/л

Потребителски аватар
hip-hopotam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hip-hopotam » Съб 07 фев 2015 23:38

Днес един приятел си взе двутактово масло Cario от някаква бензиностанция за около 6 лева.Отвори го и гледа умно,отидох да видя какво се чуди...маслото нереално рядко седи и мирише на разредител за боя,безир или нещо подобно...според мен не е нормално.Човека обаче си го наля цялото в резервоара.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 08 фев 2015 20:54

И аз ще почвам да наливам двутактово масло, кое масло е най-добро, цената не ме интересува, 500мл. не е ли малко на един резервар?

Върни се в “Дизелови агрегати”