Такса за медицинско за шоф. книжка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Такса за медицинско за шоф. книжка
Някой знае ли колко струва издаване на медицинско за кат B (за подновяване)? Личният лекар ме "таксува" 15лв и малко се зачудих това официална тарифа за услугата ли е или негово тълкуване.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Такса за медицинско за шоф. книжка
Последно платих 20 без да ме занимават 

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
На всеки взимат различно.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
15 лева е унифицираната тарифа на GP-тата. Другото вече са си индивидуални преценки :) Ей го на santo има пари, взели му повече.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
миналата година сменях - 15 кинта
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е официална такса, добре. Стори ми се малко подозрително за писане на 10 реда на хартийка. Може би се предполага, че трябва да ме преслушва, преглежда и т.н.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
И на мен ми се стори, че е много, ама с личния ми лекар сме добри приятели и редовно се наливаме с доктора качествено. Аз го питах за цените и той ми каза, че за всеки документ, който издава има регламентирана цена и всеки издаден документ се описва в някакъв регистър и после той декларира доход на база на регистъра- поне така разбрах, че като говорихме за това бяхме бая пили 

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
А аз се чудех как с желание попълва всичко без да ми каже "допиши си данните от ЛК после".
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
15 за любител
20 за профи
20 за профи
- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
Преди 3 - 4 дена го правих и платих 5 лева очен лекар и 15 лева на личната ми лекарка 

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
777 написа:Щом е официална такса, добре. Стори ми се малко подозрително за писане на 10 реда на хартийка. Може би се предполага, че трябва да ме преслушва, преглежда и т.н.
Подозрително, щото си в Булгаристан, където никой нищо не признава. Той простия доктор, че е учил 7-8 години за да ти напише тази "хартийка" кой ти го брои за нещо. Иначе за автомивка ще дадеш 15 кинта и ще си доволен даже. Аман

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Квалификацията нужна в автомивката е несравнимо по-висока от квалификацията нужна да се напишат 10 реда, щото въпросния преглед означава точно това да ти приберат 15лв и да напишат 10 реда.
Тези "прегледи" са просто още един държавен данък за в полза на частна фирма.
Тези "прегледи" са просто още един държавен данък за в полза на частна фирма.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Такава е тарифата колега, но по-притеснително е, че не те преглеждат. А точно това е най-важното. Да може да ти няма нищо, но понякога случайните прегледи откриват неща които не могат да се видят и при истински такива. Е това е голяма бъркотия в цялата държава. Затова и доста хора си отиват ей така от нищото, защото не ги преглеждат правилно. И според мен, парите са много за два реда, ама щом ги плащаме, значи сме съгласни с това. А до кога ще е така никой не знае. 

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
drmilendd написа:777 написа:Щом е официална такса, добре. Стори ми се малко подозрително за писане на 10 реда на хартийка. Може би се предполага, че трябва да ме преслушва, преглежда и т.н.
Подозрително, щото си в Булгаристан, където никой нищо не признава. Той простия доктор, че е учил 7-8 години за да ти напише тази "хартийка" кой ти го брои за нещо. Иначе за автомивка ще дадеш 15 кинта и ще си доволен даже. Аман
Виж сега - докторът може да е умен, но точно в моя случай само попълни данните, удари 6-7 печата и каза "готово". Не ми казвай, че на око ме е преценил като здрав. Можеше да отида на преглед, да се разправяме 10 минути, да ме преслушва, гледа т.н. Накрая да напише направление, което не е нито по-кратко от медицинското, нито по-просто като съдържание. Накрая да му дам 2.90 потребителска такса и да си тръгна. Така че имам някакво основание да се зачудя за тарифата.
Така наречената потребителска такса се дава при извършване на дейности, които се заплащат от НЗОК. Издаването на обсъждания в темата документ не се поема от НЗОК и затова се издава "на частно" и заплаща по тарифа, определена от самия лекар.
Тук за категория "В" освен очен не се налага друг вид преглед, ако документът се издава от личния лекар, който би трябвало да е запознат с хроничните заболявания на пациента си. А че има пневмония, примерно не пречи на издаването на документа.
Тук за категория "В" освен очен не се налага друг вид преглед, ако документът се издава от личния лекар, който би трябвало да е запознат с хроничните заболявания на пациента си. А че има пневмония, примерно не пречи на издаването на документа.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”