Проблем с PC..

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
xpl0d`
Автомобил: VW Passat B7 DSG
Двигател: CFFB 2011

Проблем с PC..

Мнениеот xpl0d` » Чет 29 яну 2015 13:56

Здравейте колеги, имам проблема с win-a, снощи си сложих парола и днеска го пускам, но не ми е приема сигурно съм я направил грешно затова не я приема и реших да цъкна F8да пробвам през safe mode, но без да искам цъкнах на Last know mode или как беше не помня и тръгна да се включва, но стига до логото и става черен екран и се рестартира и постоянно така и сега не мога да го включа... а не ми се иска да го преинсталирам, че имам важна инф в Ц-то....
Избирам от F8 Repair your computer да дам Startup repair, но излиза System Recovery Options и като го пусна зарежда показва се меню reboot като го натисна ми рестартира компютъра и пак черен екран с мишката, а ако го махна Recovery-то зарежда и след определено време забива и дотам. :censored2 :censored2

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Проблем с PC..

Мнениеот buller » Чет 29 яну 2015 14:10

Пробвай да repair-неш Windows-а с диск / USB.
А ако имаш други дялове на диска - просто инсталирай ново копие на някой от тях - не е драма, стига да нямаш много важна информация на този, който ще форматираш.

Потребителски аватар
xpl0d`

Мнениеот xpl0d` » Чет 29 яну 2015 14:27

Да и с USB пробвах, но стига дотам където трябва да почне инсталацията и за поправка, но излиза син екран и дотам, така стой...

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 29 яну 2015 14:43

Пробвай с някой Линукс, разкарай си важните неща от десктопа и C, в директория D, реинстал на уина и си пиеш бира.
Аз на нова година барнах някаква простотия...Zombie Invasion и като изтрих някакъв файл по обяснения в нета, компа се ресна и се появи прекрасния син екран с обясненията колко съм тъп :mhihi ...последва многократно рестартиране, включване, изключване и без резултат.
Един немец комшия ми даде CD с неква линукс версия (беше с некъв пингвин) и така бях 2 седмици докато ми намери Уин 7.
Намери ми немски, махнах си нещата от десктопа и си преинсталирах стария уин.
Та така....друго не мога да те посъветвам.
А вече ако не иска да тръгне и с Линукс в CD-то, може същевременно да се е преебала някоя друга бангия :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Чет 29 яну 2015 15:52

Repair-а само проверява за липсващи библиотеки и копира при необходимост. Ако са ти омазани регистрите - забрави.
Странното е че си избрал опцията Last known good configuration, което не би трябвало да доведе до проблем. Освен, ако не си му дръпнал щепсела до като презаписва регистрите, но не си споменал за подобно действие.
Пробвай като го стартираш, цъкаш F8 и избираш Start Windows normally. Ако пак не зарежда (което е много вероятно), ресет и отново пробваш с Last known good configuration. Ако и това не стане имаш няколко доста по-неприятни избора:
1. Закачаш диска на друго PC (с работещ Windows :mhihi ) и си преточваш информацията. След това нова инсталация.
2. Инсталираш нов Windows или Linux на друг дял (който форматираш преди това, т.е. губиш си инфото на него) и отново преточваш инфото от C:\-то си на флашка/външен хард. Препоръчителна чиста инсталация на C:\ и формат на всички дялове.
3. Харда е мъртъв :death - демонтираш и носиш в бившият институт ЦИИТ на Цариградско. Разкостват го и прочитат директно от магнитните плочи каквото може да се прочете. Не е от най-евтините удоволствия, но не е и безбожно скъпо (цената зависи от състоянието на диска).
Всичко това е възможно само ако не си си криптирал харда :mhihi . Не че и при криптиран диск няма начин, ама там цифрите са такива, че надали ще се захванеш. Успех :th_up

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 29 яну 2015 16:27

Друг път да се научиш, че важното инфо не се държи на системния дял (в случая C:)
Другото, което също трябва да научиш, е че важното инфо винаги трябва да има поне едно резервно копие на друг носител.

За да не омажеш още пейзажа зареди си мини ХР или мини 7-ца на машината (примерно от Hirens Boot CD), копирай си важното инфо и чак тогава се опитвай да оправяш операционната система.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Чет 29 яну 2015 18:38

Аз пък от толко години, за сефте виждам някой да си намаже целия компютър по такъв начин чрез слагане на парола :eek Обикновеено си слагат и си я забравят или като са я слагали, пишат на кирилица или с капси или нещо друго и се чисти лесно после. Както и да е, може да е shit happens, и просто харда да е бил тръгнал да умира и като си го рестартирал да си получил награда изненада. В такъв случай, най - добре закачаш харда към друго PC и си спасяваш инфото. После пробваш с repair от image. Другото, което ми се върти в главата, е да си имал някой червей на компютъра, и да си му объркал плановете с паролата, не че е невъзможно, ама не ми се е случвало да го видя с очите си.

Потребителски аватар
xpl0d`

Мнениеот xpl0d` » Чет 29 яну 2015 21:13

А иначе да питам дали е възможно проблема да е станал от Ц-то тъй като има 4 гб свободни, принципно нямам много важна информация там, но имам едни снимки, който искам по някакъв начин да запазя.

П.П харда няма как да го закача на друг компюътр, защото имам само лаптоп....
Каро цъкна пак Last know good mode, черния екран с мишката се задържа повече време и пак се рестартира.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 29 яну 2015 21:21

Сложи му в CD-то един хиренс с лайт XP, точиш инфото , и преинстал на C със нов Win. Колкото и да не ти се иска, ще трябва да го преинсталираш. Не вярвам да можеш да го възстановиш като след нова инсталация.

Потребителски аватар
xpl0d`

Мнениеот xpl0d` » Чет 29 яну 2015 21:53

Ето какво ми излиза след Startup repair като приключи зареждането
Изображение

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 29 яну 2015 21:58

Скапал се е някой драйвер и те ебава. Ще повторя няколко от колегите по горе, пишеш на флашка един хиренс версия 10 и нагоре и с неговия уин дали ХР или 7 зареждаш и си точиш инфото от С, после преинсталираш и си слагаш едни обици от камънье синявци на ушите на С и десктопа нищо важно да не слагаш

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Чет 29 яну 2015 21:59

Предполагам че си с Win XP ?

Пробвай първо нещо друго:
Ако може да стигнеш до избор с F8 - избери опцията: Don't automaticaly restart... някъде по средата е опцията.
Компа ще се рестартира и евентуално ще стигне до син екран с текст, където някъде в началото е написан проблема - обикновено системен файл от папка C:\WINDOWS\system32\config

Кажи какво пише или направи снимка и качи да видим какво е положението.

Ако е системен файл има начин да се "презапише" работещ такъв от преди, когато си е работил компа.
Тези файлове се пазят в папка C:\WINDOWS\repair - но там са много стари - още от първата инсталация...
Има и по-нови версии, но в момента не помня в коя папка бяха - някъде в Restore.. мисля.
За да си възстановиш повредения системен файл, обаче, ще ти е необходим Live CD - например Hirens boot за да получиш достъп до файловете на компа.

Потребителски аватар
xpl0d`

Мнениеот xpl0d` » Чет 29 яну 2015 22:13

С Уиндоус 7 съм колега, а това за хиренса, не съм толкова навътре в нещата за да го направя.. А иначе искам да го преинсталирам за файловете не ми е чак толкова щом не става, друг е проблема, че не му пуска инсталацията, буутнах флашка сложих я с F11 включих буут менюто всичко си зарежда нормално докато се стигне време за инсталацията, там става син екран като от надписа "Добре дошли", забива така и повече неще...... :banghead :banghead :banghead :censored2
@georgebonev в Ф8 менюто ме пуска избирам опцията да не се рестартир, но отново излиза прословутия черен екран с мишката и се рестартира.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 29 яну 2015 22:26

Няма какво да си навътре. Просто пускаш една орязана (мини) версия на Win7 или XP и все едно имаш работещ копютър :biggrin . Нищо не се инсталира, няма нищо сложно. Спасяваш си файловете и после спокойно си правиш екесперименти или просто форматираш :smile .

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 29 яну 2015 23:23

Влез в биоса и му дай ресет. После пробвай пак с инсталацията.
Колкото до хиренса....правиш го бутващ и като зареди на първата страница от менюто имаш мини XP...стартираш го и готово. Зарежда се и почваш да си сваляш каквото там искаш или местиш в D:\.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”