Октавия 2.0 тди BKD 2006г.- свирене на турбо
Октавия 2.0 тди BKD 2006г.- свирене на турбо
Здравейте,от скоро имам въпросната кола.Чува се свирене в купето от турбото,на VAG показва че надува на 1.6 бара.Колата е на 157 000 км и все още е с катализатор.Това признаци на проблем в турбото ли са,зацапана геометрия или нещо друго да търся като проблем.
Re: Октавия 2.0 тди BKD 2006г.- свирене на турбо
Махнах катализатора и започна едно съскане от към гърнетата.Може ли да се окаже някоя гарнитура на колекторите или турбопътища ?
Къде да погледна ....
Къде да погледна ....
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колега нормално е да има повечи звук от турбината след премахването на католизатора. Няма тапа която да спира газовете и това е благодат за турбинката. Премери баровите на турбината и ако си надува нормално няма от какво да се притесняваш. Ако е зацапана геометрията ще влиза в авариен режим. При сериозно настъпване ще ти забива колата.
Ако са реализирани тези км. не би трябвало да ти е задръстен катализатора, но както и да е нормално е да чуваш повече турбото както казва колегата на предишния пост. Все пак погледни снатките на ауспуха да не би да имаш там нещо не добре напасвано.
Проблемът според мен е в дебалансиране на турбото.Сега стои въпроса дали да го дам за рециклиране ( избрал съм си Turbo Hoet) или да го сменя с втора употреба(има едно , за което се твърди че е тествано след като е свалено).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Къде го прави, колега?
Турбото имаше много кратък пик на 1.6 и след това разтоварва.Правих го във Варна, при Иван.Бързах,но иначе бих го пратил при Brezel.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Иван? Кой Иван? 

Върни се в “Дизелови агрегати”