Заслужава ли си според вас?-Голф 3 1.6
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
абе колега, ти аресай колата и ако е читава, едва ли ша го задаваш тоя въпрос. точно там (при прехвърлянето) с пазарлък не става работата - просто вадиш и плащаш. и тая процедура важи за всеки автомобил, който решиш да си купиш. освен тФа пак по същата схема БЕЗ пазарлък ти предстои да заплатиш гражданска отговорност, данък и такси в КАТ. ако приемаш съвет: не си търси балтон по копче, което вече имаш.
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Re: Заслужава ли си според вас?-Голф 3 1.6
yuurgen написа:Здравейте , изкочи ми оферта за голф 3 1.6 92год. 2 врати за 2500 лв. има външни леки забележки според вас заслужава ли си на тази цена ?
И на мен ми се вижда цената ниска. Задължително преди да я купиш я води на познат майстор да погледне как е двигателя. Защото тези двигатели 1,6 от 92-94г не им се носи добра слава.
п.с. и аз съм с такъв двг
- MandalaY
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не мисля, че цената е чак толкова ниска. Колата е от първите 3ки, за които се носи много лоша слава, с 1.6двигател е, и ако няма никакви екстри и е занемарена с лош външен вид цената е напълно реална.
Все пак 3ка 1.8моно с екстри може да се намери за окооло 3.8-4К, а разлика в колите има от земята до небето. Най-вече по отношение на славата, която им се носи, а това е много важно при образуване на цена.
И все пак, по темата - ако ти е за първа кола - перфектен избор. Карай я в сервиз да я гледат и я грабвай. Не е задължително да има някакъв много сериозен проблем, но неминуемо ще има работа по нея както по всяка 17 годишна кола. Успех.
Прехвърлянето е 30-40лв, ако не сменяш номера - със смяна на номера излиза към 60 (това е в КАТ). Отделно при нотариуса ще се изръсиш към 50лв... зависи на ква цена пишете колата в договора.
Все пак 3ка 1.8моно с екстри може да се намери за окооло 3.8-4К, а разлика в колите има от земята до небето. Най-вече по отношение на славата, която им се носи, а това е много важно при образуване на цена.
И все пак, по темата - ако ти е за първа кола - перфектен избор. Карай я в сервиз да я гледат и я грабвай. Не е задължително да има някакъв много сериозен проблем, но неминуемо ще има работа по нея както по всяка 17 годишна кола. Успех.
Прехвърлянето е 30-40лв, ако не сменяш номера - със смяна на номера излиза към 60 (това е в КАТ). Отделно при нотариуса ще се изръсиш към 50лв... зависи на ква цена пишете колата в договора.
- Birdie
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Взимай, взимай, за първа кола си е екстра....да се донаучиш да караш,.....разбира се минаваш през сервиз, както вече са казали колегите....
И не всички Г3 от 92-3 са покрити с лоша слава....моят Г3 е именно декември 92, моно, само че 1.8 - двигателят си е в чудесно състояние...показва го всяка една диагностика....
Така че си е въпрос на КЪСМЕТ...
Айде успех!
И не всички Г3 от 92-3 са покрити с лоша слава....моят Г3 е именно декември 92, моно, само че 1.8 - двигателят си е в чудесно състояние...показва го всяка една диагностика....
Така че си е въпрос на КЪСМЕТ...
Айде успех!
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
1. Добре дошъл, колега
2. Какво ще платиш при нотариуса зависи от това, на каква сума ще оценят колата /обиновено оценката се прави от застрахователни дружества/. Така че ако искаш да платиш по-малко, обиколи застрахователите и питай кой каква оценка ще ти даде. Самата оценка също струва някакви пари /около 10 лв. ми се върти нещо/. Мисля че под 300 лв. няма как да ти пишат оценка на колата /за такава сума се води че не е в движение, или катастрофирала или друго такова/. Но това да не те плаши.
Успех с покупката /дано си струва, т.е. да е изгодна за теб/, и много безаварийни километри с колата !
2. Какво ще платиш при нотариуса зависи от това, на каква сума ще оценят колата /обиновено оценката се прави от застрахователни дружества/. Така че ако искаш да платиш по-малко, обиколи застрахователите и питай кой каква оценка ще ти даде. Самата оценка също струва някакви пари /около 10 лв. ми се върти нещо/. Мисля че под 300 лв. няма как да ти пишат оценка на колата /за такава сума се води че не е в движение, или катастрофирала или друго такова/. Но това да не те плаши.
Успех с покупката /дано си струва, т.е. да е изгодна за теб/, и много безаварийни километри с колата !
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”