Аз пък получих това:
From: Национална агенция за приходите <infocentert@nra.bg>
To: ххххххх@yahoo.com
Sent: Thursday, January 29, 2015 5:11 PM
Subject: Плащания НАП
На 28.01.2015 в Данъчно-осигурителна сметка на задължено лице хххххх постъпиха суми, наредени на 28.01.2015, които може да проверите в справките, предоставяни от НАП като електронни услуги, достъпни с КЕП или с ПИК.

Някой получавал ли е писмо от НАП за неплатени актове?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Някой получавал ли е писмо от НАП за неплатени актове?
Последна промяна от hooligans на Пет 06 фев 2015 23:29, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш официално предупреждение! Много добре знаеш какво е това и защо си го получил!
Причина: Получаваш официално предупреждение! Много добре знаеш какво е това и защо си го получил!
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:Хайде на бас, че данъка му е доста пъти над 24лв!
Само да кажа, че Анонимният е прав и се застъпвам и аз за него. Когато един автомобил бъде регистриран като N1 се плаща смешен данък, понеже се води товарен. Същевременно винетката му е като на категория М1. Оказва се, че някои хора поради наличието на повече пари, тук-таме някое подкупче или връзки се уреждат с многократно по-малък данък, отколкото ние плащаме. В такъв случай аз не съм съгласен да ме връщат за неплатени глоби, да не ми дават документи, ако имам такава и негодувам да плащам данъци, докато по-богатите си ги укриват. Защото M1 е евтин данък, същата винетка за 67лв, само дето трябва да се минава преглед 2 пъти в годината след определена старост на автомобила, не помня колко точно беше. Не е честно човек с 50 пъти и нагоре по-скъп автомобил да плаща 10 пъти по-малък данък, защото е просто тарикат с пари, който е бутал подкупи. Ние си плащаме като попове и покриваме такива тарикатчета. Или аз съм будалата, дето си плаща, сигурно защото съм бил бунак, който не е имал парите да бута подкупи наляво и надясно или връзките? Така ли ще се уреждаме, като едно време шуробаджанащина?
Извинявам се много за оффтопика, просто мислех, че това ще бъде полезна информация.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Какво значи е прав? Хайде посочи един и се обоснови "тоя кара еди ква си кола и плаща 10 пъти по-малко данък от мен"!
Предположението в случая е несериозно!
Предположението в случая е несериозно!
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Означава, че се изтарикати да вземе автомобил за 50 бона, който може да мине за N категория и го регистрира като такъв, защото, освен богат купувачът е и тарикат, може да има автомобил 20 пъти по-скъп от твоят, по-нова година от твоят, но да избегне данъчно облагане. Във вторият вариант се бутат подкупи, за да станат нещата.
Действително, ако някой има връзки или пари, може да уреди нещата така, че да кара много по-скъп и луксозен автомобил от твоят, а да плаща смешен данък, десетократно по-малък от твоят. Т.е Анонимният е прав.
Аз не мога да посочвам, но всеки който взема дори оборудван лек автомобил категория M, като има вариант на същият категория N може да се изтарикати да го регистрира като товарен. Без изключения. И най-вероятно ще мине, и докато ти плащаш 150лв данък, той ще плаща 15лв.
Един пример с Fiesta. Има Fiesta, която е с 2 врати и 5 места. Има товарни Fiesta-и, които са без задни седалки. Това им е разликата между двете категории.
Действително, ако някой има връзки или пари, може да уреди нещата така, че да кара много по-скъп и луксозен автомобил от твоят, а да плаща смешен данък, десетократно по-малък от твоят. Т.е Анонимният е прав.
Аз не мога да посочвам, но всеки който взема дори оборудван лек автомобил категория M, като има вариант на същият категория N може да се изтарикати да го регистрира като товарен. Без изключения. И най-вероятно ще мине, и докато ти плащаш 150лв данък, той ще плаща 15лв.
Един пример с Fiesta. Има Fiesta, която е с 2 врати и 5 места. Има товарни Fiesta-и, които са без задни седалки. Това им е разликата между двете категории.
Последна промяна от инжектопляктор на Съб 07 фев 2015 1:23, променено общо 1 път.
- Polo6R
- Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
- Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010
Информацията ти е хипер ненужна. По твоята логика, защо аз да плащам по 360 лева данък и то на ТРИ автомобила(1080лева), а ти 100 лева? Аз ли съм балък или какво? Вместо да ме поощряват за това, че са по ЕВРО 6 или каквито са- не ме интересува, а ти с дрънгел пушещ и замърсяващ въздуха минаваш метър.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Данъкът е за притежание на имущество. Като си по-богат да си купуваш нови коли, ще плащаш повече данък. Луксът се плаща. Аз пък имам АГУ и карам на газ. Замърсявам по-малко, ама отстъпка за АГУ няма и пробита стотинка.
Информацията е полезна, щото поне някой може да научи как да надцака системата и да е "отгоре" във хватката с държавата. А и в случая си говорим как по-заможни тарикатят или бутат пари, за да се уредят нещата и да плащат по-малко от всички останали със същите автомобили. Ами няма само те да бъдат привилегировани. За това давам и инфото.
Както казах. Извинявам се, Hooligans, за оффтопика. Просто видях напред в темата дискусия между теб и Анонимният по въпроса и реших да изясня положенията откъм закона, до колкото ми стигат познанията. А примери има и в други форуми, където хора разправят как търсят начин или са регистрирали автомобилите си като N, за да "еб*т дяволо у въздухо"
Информацията е полезна, щото поне някой може да научи как да надцака системата и да е "отгоре" във хватката с държавата. А и в случая си говорим как по-заможни тарикатят или бутат пари, за да се уредят нещата и да плащат по-малко от всички останали със същите автомобили. Ами няма само те да бъдат привилегировани. За това давам и инфото.
Както казах. Извинявам се, Hooligans, за оффтопика. Просто видях напред в темата дискусия между теб и Анонимният по въпроса и реших да изясня положенията откъм закона, до колкото ми стигат познанията. А примери има и в други форуми, където хора разправят как търсят начин или са регистрирали автомобилите си като N, за да "еб*т дяволо у въздухо"
- hooligans
инжектопляктор написа:Означава, че се изтарикати да вземе автомобил за 50 бона, който може да мине за N категория и го регистрира като такъв, защото, освен богат купувачът е и тарикат, може да има автомобил 20 пъти по-скъп от твоят, по-нова година от твоят, но да избегне данъчно облагане. Във вторият вариант се бутат подкупи, за да станат нещата.
Ти ще се излезнеш голям мозък!? Не исках да сравняваш с мен, защото незнаеш какво карам, а исках да ми дадеш точни примери, а не догатки от рода на "един комшия каза"! От това, което написа няма нищо полезно, но гледам, че си голям капацитет във всяка една тема! Някой каза да плюем и ние без да сме сигурни дали трябва го правим? Ми не е това начина!
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Ето жив пример " Колата е със заводски сертификат N1 (3+1 места) - годишен данък - 8лв." http://www.cars.bg/c930869
Колата е над 100 коня, и данъка едва ли ще е толкова колкото описват. А какво пречи на богатия с С-класата да си изкара Н1? Ама не мисля да доказвам на никой нищо.
Колата е над 100 коня, и данъка едва ли ще е толкова колкото описват. А какво пречи на богатия с С-класата да си изкара Н1? Ама не мисля да доказвам на никой нищо.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Hooligans, аз се ограничавам да пиша в теми за неща, които разбирам, ако си забелязал. При условие, че изрично се извиних, не очаквах и такъв саркастичен отговор. Просто ще цитирам една статия, да не излезе че си ги измислям. Аз лично смятам въпроса за приключен след цитата по-долу. И не знам какво караш, не ти се бъркам по никакъв начин в това.
Ето тук на сайта на Мазда има информация ЦЪК От сайта можеш и да видиш как можеш да си купиш Mazda CX5 165к.с и да мине като товарен с до 30лв данък. Аз карам по-стар и по-маломощен автомобил и плащам към 140лв данък.
...ЦЪК
Ето тук на сайта на Мазда има информация ЦЪК От сайта можеш и да видиш как можеш да си купиш Mazda CX5 165к.с и да мине като товарен с до 30лв данък. Аз карам по-стар и по-маломощен автомобил и плащам към 140лв данък.
Според действащата нормативна уредба данъкът за товарни автомобили (какъвто е случая с автомобилите с N1 регистрация) се определя на всеки започнат тон товароносимост и е между 10 (десет) и 30 (тридесет) лева в зависимост от общината, където е регистрирано МПС. Моделите на Мазда с хомологация N1 са с товароносимост =< от 1 тон, т.е. данъкът за годината е между 10 (десет) и 30 (тридесет) лева.
Последна промяна от инжектопляктор на Съб 07 фев 2015 1:52, променено общо 2 пъти.
- hooligans
Отказвам се...
Данъчен кредит няма нищо общо с данък МПС.

Данъчен кредит няма нищо общо с данък МПС.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Хулиган, ами като не е така, директно да споделя едно мнение от Оффроуда, където някой се е и похвалил.
Значи караме джипове с по 5лв годишен данък? А аз примерно карам 20годишно Vento със 140лв годишен данък. Как ти се вижда?
п.п Тъй като много разводнихме нещата, отправям молба към теб да затриеш излишните мнения. ИЗВИНЯВАМ се изрично за оффтопика.
ЦЪК
Quest Младши участник Регистрация:Oct 2008 Публикации:37Точки (при гласуване):7
От: Въпрос относно N1 хомологация на автомобила
...По темата ползвам Мазда ЦХ 7 173 кс. рег. като Н1(със заводска хомологация) взета на фирмата на 02.2012 с възстановено ДДС.Никакъв проблем с данъчните. Годишен данък 5 лв - иначе трябваше да е около 500 лв. Това в нашата община, където данъкът не е бутан въобще и на долната граница.Годишна винетка 67 лв - никакъв проблем с куките за винетката, не слушай глупостите на маркони.Разправии те очакват единствено с куките при проверка, защото редовата проста полицейска маса счита че щом е регхистрирана като товарна трябва да имарешетка, което не е така.Затова си правиш извадка от закона, коя кола е товарна и защо и показваш на умниците, ако решат да се заяждат при проверка.Внимаваш само кво пише по талон 1+1, 3+1 или 4+1 как е регистрирана като Н1, защото ако те хванат да возиш повече от допустимия брой хора,тогавава ще те пращят.
Значи караме джипове с по 5лв годишен данък? А аз примерно карам 20годишно Vento със 140лв годишен данък. Как ти се вижда?
п.п Тъй като много разводнихме нещата, отправям молба към теб да затриеш излишните мнения. ИЗВИНЯВАМ се изрично за оффтопика.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”