Чести нарушения! Грешни ленти?! Къде и защо?!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Чести нарушения! Грешни ленти?! Къде и защо?!

Мнениеот Golfan_93 » Пет 06 фев 2015 16:41

Здравейте колеги, днес както всеки ден минавайки оттам (Вагон Ресторанта бул. Вардар и Стамболийски)се сблъсквам с този проблем а именно "нарушителите" които седят в лентата за НАЛЯВО а след това продължават НАПРАВО...

Проблема е следния че Аз чакам в лентата за направо (най-дясната лента /за направо и надясно/), а хората до мен /средната лента/ съответно за наляво но когато светне зеленото, тези от ляво ми се натискат на мен все едно аз правя нарушението или трябва аз да ги чакам а не те мен.

Днес ми се случи същата случка с един сив джип, избързах пред него признавам завих по-рязко пред него, и се извинявам ако съм го вкарал в някакъв стрес човека, но след това ми присветка и ми се залепва за бронята отзад всякаш, аз съм трябвало да изчакам за да мине той..

Прилагам снимки, за да забележите че има маркировка която пък не се вижда много хубаво, защото има кола, но ..
Изображение

Дори след това човека отзад ми снима голфа с телефона си, не знам дали не е зарад стикерите отзад на стъклото :mrgreen или ддз. Както и да е.

Исках само да кажа че, ако не сте обърнали внимание а просто се редите пред колата пред Вас и знаете че там може и направо по-маркировката е точно обратното.

За тези които ще ме нападнат че, колите били много и че ако сме седяли само в 1 лента сме щели да минем другата седмица само мога да кажа че маркировката не съм я правил Аз. И не зависи нищо от мен...

Поздрави :love.vwclub

Последна промяна от Golfan_93 на Съб 07 фев 2015 9:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Често нарушение! Грешна лента за направо?!

Мнениеот anonym0us » Пет 06 фев 2015 16:49

Само не разбирам, какво можеш да промениш с тази тема? :rolleyes Нали не очакваш, всички да четат форума?! Точно тези които нарушават правилника рядко ползват форума. Да за теб си прав, но питаш ли какво е мнението на другия участник в движението? Защо не спря да го питаш, какво е неговото мнение?! (По-добре, че не си спрял, ще направиш руско клипче). Според мен си прав, но всичко зависи и от гледната точка. Ако примерно той виси преди тебе на този светофар(Имало е други коли, пред него и е изпуснал зеленото и чака вече 10 мин.) Съвсем нормално е да се изнерви и да ти святка. Затова ти казах, зависи и той какво мисли по въпроса. А как е по правилник, това не ги бърка на 98% от "карачите"! Аз отдавна спрях да се занимавам с такива неща. Гледай да няма ПТП и не го мисли много. Живота е твърде кратък да се занимаваш с такива неща. То полицията нарушава закона! Сега видях патрулка да кара в забранена улица и с-у мен. Еми разминахме се някак, но не беше пуснала бурканите. А ако аз бях на нейно място, сигурно щяха да ме глобят. :mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 06 фев 2015 16:50

споко бе човек,прав си си така спор няма тоя с джипа да го **ха :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

П.С. ти малко като пуле пред майка си да не те насерат че си гангстер :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 06 фев 2015 16:58

Българинът, много обича да не спазва правилата. А този който ги спазва е балък. Затова свиквай.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пет 06 фев 2015 18:13

Колега, Golfan прав си, не се шашкай. Ти си спазвай закона, а на тези които не спазват все някога им излиза през гъ.. . При тази ситуация - водача, който се е престроил за ляв завой трябва да завие наляво, но огледай има ли преди кръстовището пътни знаци указващи посоките на движение, че понякога се разминават с хоризонталната маркировка.

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пет 06 фев 2015 20:39

Тая война по-пътищата ще ни довърши. Аз по професия съм шофьор на линейка, и как да кажа нарушенията си ги правя достатъчно там, гледам с личната кола да съм по-кОлтурен. Но какво да се прави, то наистина стана така че да не ти пука стига да няма ПТП, но един вид като стане ти го отнасяш. И ако е само ламарина майна+а му. Но ако има жертви, ЛОШО!

Преди всичко сме хора и за съжаление се самоунищожаваме... :thumb_down :banghead
:exclaim :exclaim :exclaim

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 фев 2015 20:48

Няколко пъти такива са набивали спирачки, щото не успяват да ме изпреварят и да минат пред мен. Обичам ги много. Една какичка с едно РАВ-4 опита да ме изпревари веднъж, ама не стана, успя да спре навреме, за да не уцели колата пред нея... В Стара Загора доста често някой селяндурчо с по-яка кола се прави на забързан и прави такива мурафети. Оправия няма, както ти казаха.

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пет 06 фев 2015 20:57

Нека се избием по пътищата! :death :beat_butt2
И сложим край на тая мъка. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 фев 2015 20:59

Който много бърза да си купи хеликоптер, така няма да му се налага да се прережда на опашка от чакащи балами и да си губи времето в пътуване :th_up

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Пет 06 фев 2015 21:14

Да си купи черен чувал, па аз ше го уреда с превоза :Р :worry2
То това шофиране почна да става, изтезание и един вид се чудиш дали ше се прибереш жив, че мое някоя нацепена БАДКА да реши че му пречиш, на такива само на старини да им се връща. Аз мисля да почвам да пестя от закуски, и да събирам за танк, и от там на сетне нит сфетофари, нит джипове... само под ножа. :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Пет 06 фев 2015 21:30

Това с лентите в 90% от града не се спазва и аз се изнервям и някъде или ще ям бой или аз ще пребия някой, но съдба. Че трафика е прекалено голям - факт, ама има разпоредени правила за движение и те са за ВСИЧКИ. Не малко ситуации съм имал за тип руско клипче както се изрази колегата по-горе, но в крайна сметка и да се сбием файда никаква. Онзи пак ще си върши глупостите, а аз пак ще се нервирам. Докато полицията си прави каквото си иска и не я ебе кой спазва правила и кой не така ще е. Те си гледат само тяхната изгода и самите те не спазват правилата, а какво остава за останалите. Патрулките масово карат без фарове, не пускат мигачи, говорят по телефона... за цивилните астри да не говорим те са под всякаква критика. Ако им направиш забележка почват да те гледат на кръв. Решение за мен няма, или масово пребиване на кретени или да си скъсяваш сам живота с нерви :th_up

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Съб 07 фев 2015 8:48

Аз честно казано нямам, против това че се редиш в грешната лента, когато отсреща пътя в който навлизате е със същия брой ленти в който са застанали направо + "нарушителите" това редовно го правя на обувния завод заставам в най-лявата лента и чакам за направо,/а тази лента конкретно е за наляво/ но знам че отатък, и да мина има лента и за мен и не принуждавам хората, да се сбутат заради мойта простотия.

НО когато от 2 ленти се опитваме да се сбутаме в 1 и то тия от ляво да са 30 коли а ние които си спазваме да сме 5 и то да излезне че ние 5 мата ще ги чакаме всичките да минат, щото те бързали за къде бързат да им е'а мамиц'ата ние не бързаме ли?!?!

Кой иска да виси в задръстване, 40 мин а реално пътя му да е под 10?!

Но толерантноста на пътя, изчезна с човещината, няма проблем дано се избием всички, че да се мирнем, щом стигнахме до тия примитивни методи, смятайте..
Простотата вече надделява, но това се очаква то хора вече няма, всичко е топка ярост, и гъзария+простотия на квадрат. :banghead

И те така те ...

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 07 фев 2015 9:17

Ха...колко пъти съм хранил на това кръстовище....Да не говорим, че в обратната посока е същата работа...не веднъж от лента за ляв завой си завиват надясно посока маалата :mhihi
Разбирам ги хората...малка е улицата и не може да поеме трафика правилно...светофарите са измислени тъпо, от другата страна има и трамваи...и стават такива тапи, че не е истина и това са честите нарушения....неспазване на маркировка, знаци, и поне 3 коли минават на червено...

Потребителски аватар
amigovn
Автомобил: Golf 3 Yahting GT
Двигател: 1997 аек

Мнениеот amigovn » Съб 07 фев 2015 9:36

да прав е колегата по закона за движение.на който не му понася да чака на светофари да върви пеш.в ВАРНА е същият ужас...и някой ден ще ме ударят и ще ги осъдя... защото си спазвам правилата които не са измислени от скука :th_up

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Съб 07 фев 2015 9:47

То в тая държава пък ако има нещо измислено като хората, но така е. Вчера караме докато валеше снега, по път с 2 ленти но незнайно как станахме 4 колони, интересно.

Ние не сме за колела, па камо ли за коли, имах на идеята да си купя мотор, но самата идея че се движат всякакви индивиди по улицата и това че има реална опастност да ме бутнат, ме възпира.

Па да си ида заради некой нещастник, дето е решил че тряя да се прибере по-бързо че да не си изпусне турския сериал.. сеш се нема как да стане.

Според мен нещата там, на този сфетофар и на още много други, също няма да се оправят докато не станат сериозни инциденти..

Сега се замислих и се сетих за още едно доста опасно място, там тряя да имаш топк' за да минеш, а и тогава не е сигурно е именно: от "Обелски път" да направиш ляв завой по "Ломско шосе" отврат :stumm но за мен пък решението на тоя проблем е завиваш надясно към кръговото, правиш го и се връшаш като бял човек, иначе .. висиш там като нз какво, и се чудиш ще минеш ли безопасно.

Върни се в “Пътеводител”