Некоректен продавач в OLX на SD карти памет
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Re: Некоректен продавач в OLX на SD карти памет
Има и друго нещо ама кой да го знае.Тоя мой колега дето тества картата ми го каза още като я видя.
Няма как карта 64 гб да е SDHC.Тя е винаги SDXC.
Няма как карта 64 гб да е SDHC.Тя е винаги SDXC.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Добре де....аз не мога да схвана, къде е идеята на производителя на такива карти и защо трябва да го прави. Защо ще пише 64gb, пък вътре да има само 8 които може да се използват. Какво е...повреда в картата или умишлена заблуда?
Ако изключим продавача от ОЛХ, подхлъзването с гигабайтите още от производителя ли идва?
Разбира се продавач от OLX трябва да си поеме рекламацията защото той е един обикновен прекупвач или примерно дистрибутор.
Дали е знаел или не е знаел какво продава, е трудно доказуемо, защото на оригиналната опаковка си пише 64 и той го продава или преподава за толкова, картата си е ззапечатана в оригиналната опаковка, но не е оправдано да се крие като има проблем.

Разбира се продавач от OLX трябва да си поеме рекламацията защото той е един обикновен прекупвач или примерно дистрибутор.
Дали е знаел или не е знаел какво продава, е трудно доказуемо, защото на оригиналната опаковка си пише 64 и той го продава или преподава за толкова, картата си е ззапечатана в оригиналната опаковка, но не е оправдано да се крие като има проблем.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Картата се произвежда с капацитет да речем 8GB. Тя има контролер, който е мост между чиповете памет и служи като интерфейс за четене на данните. В контролера като информация има записан и капацитетът на картата. Измамниците променят тази информация, като карат контролера да рапортува недействителен капацитет.
Защо - това е ясно. Защото ти пробутват Лада на цената на Мазерати. Взимат 3-4 пъти по-евтини карти и ги продават после на 3-4 пъти по-високи цени с "новият, по-висок" капацитет".
Както казах - щом продавачът е блокирал нашият човек, значи е несериозен, измамник е и това е без съмнение. И е наясно, че картите които продава не са с действителен капацитет. В противен случай нямаше да се крие, а да поеме отговорност.
Защо - това е ясно. Защото ти пробутват Лада на цената на Мазерати. Взимат 3-4 пъти по-евтини карти и ги продават после на 3-4 пъти по-високи цени с "новият, по-висок" капацитет".
Както казах - щом продавачът е блокирал нашият човек, значи е несериозен, измамник е и това е без съмнение. И е наясно, че картите които продава не са с действителен капацитет. В противен случай нямаше да се крие, а да поеме отговорност.
Ха...то на мен в магазина срещу нас ми продадоха usb флашка,за 8gb,а тя всъщност беше само 4gb.Веднага отидох и я върнах.Това напоследък се превърна в епидемия.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Всъщност на опаковката не пише че картата е 64 гб,а на самата карта.Отзад на опаковката пише че тези карти са с капацитет 4,8,16,32 гб.Както се вижда и от линка към Ютуб който съм дал в първия пост.Плюс това това производитела изобщо е неясен.Но със сигурност не е Самсунг.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
инжектопляктор написа:..... Измамниците променят тази информация, като карат контролера да рапортува недействителен капацитет......
Картата ако е била запечатана в оригиналната си опаковка едва ли продавача може да се обвини точно в тази манипулация. По скоро това е направено от така наречения производител.
Дали е знаел?.....възможно е, но не е сигурно. Защо се крие?....той сам си знае, но има кой да го съди ако е злоупотребил.
Опитвам да си направя извод, как да процедирам ако си поръчам през интернет флашка. Значи като ходя да я взимам от куриера, да си нося лаптопа с програмаза тест , пробвам и тогава плащам.

Май извода ми е да не си купувам от нета, колкото и добра да ми се вижда цената а от магазин, които ти дава и гаранция.
Жалко че колегата е изгорял по този начин, ако бях и аз и аз щях да се опаря, защото никога не съм се замислял за това, но благодарение на форума, сега вече знам.

В Техномаркет има страхотни,оригинални флашки на много добри цени.От там си взех вече две Еmtec ,много евтини,едната я ползвам няколко години.Нямам проблем.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
От Техномаркет и аз си взех 16GB USB Flash TDK за около 14лв. И то след това я тествах и действително е толкова.
Драго, като купуваш гледаш дали няма допуснати печатни грешки или други несъответствия по опаковката. Купуваш само от места, където си уверен и имат реноме или от продавачи в Интернет с добър рейтинг. Не купуваш съмнително евтини неща от съмнителни купувачи, освен ако не искаш неприятни изненади. Освен в Продавалника, на доста други места под една или друга форма има и контрол на измамниците. Можеш да си купиш флашка примерно от Jar, Most, Stealtech или подобни сайтове на вносители или продавачи, които са известни и няма да допуснат да продават фалшификати. Големите реномирани търговци избягват да продават ментета, защото това им подкопава реномето и за разлика от неизвестни продавачи в OLX, които просто ще те блокират, като се оплачеш, ако подадеш жалба в КЗП, може да им се стъжни живота.
Продавачът най-вероятно отдавна е наясно, а това че е направено в завода, а не от него - нищо не значи. Той пак е съучастник.
Аз от форуми и интернет-борси пазаря с особено внимание, само от хора с рейтинг, стоките при получаване ги преглеждам много внимателно, до колкото е възможно. Така купих лаптоп, телефон, зарядно за лаптоп, ролери и разни други джунджурии.
За разни джунджурии animabg примерно е добър избор. Плащаш за това, което получаваш. Има и продавачи в OLX, които са фирми. Примерно SofiaStore. От двете съм пазарувал и мога да гарантирам. Надявам се, това не нарушава правилата на форума и не влиза в глава реклама. Нямам намерение да рекламирам по никакъв начин, а давам примери!
drago_tr написа:Картата ако е била запечатана в оригиналната си опаковка едва ли продавача може да се обвини точно в тази манипулация.
Опитвам да си направя извод, как да процедирам ако си поръчам през интернет флашка
Драго, като купуваш гледаш дали няма допуснати печатни грешки или други несъответствия по опаковката. Купуваш само от места, където си уверен и имат реноме или от продавачи в Интернет с добър рейтинг. Не купуваш съмнително евтини неща от съмнителни купувачи, освен ако не искаш неприятни изненади. Освен в Продавалника, на доста други места под една или друга форма има и контрол на измамниците. Можеш да си купиш флашка примерно от Jar, Most, Stealtech или подобни сайтове на вносители или продавачи, които са известни и няма да допуснат да продават фалшификати. Големите реномирани търговци избягват да продават ментета, защото това им подкопава реномето и за разлика от неизвестни продавачи в OLX, които просто ще те блокират, като се оплачеш, ако подадеш жалба в КЗП, може да им се стъжни живота.
Продавачът най-вероятно отдавна е наясно, а това че е направено в завода, а не от него - нищо не значи. Той пак е съучастник.
Аз от форуми и интернет-борси пазаря с особено внимание, само от хора с рейтинг, стоките при получаване ги преглеждам много внимателно, до колкото е възможно. Така купих лаптоп, телефон, зарядно за лаптоп, ролери и разни други джунджурии.
За разни джунджурии animabg примерно е добър избор. Плащаш за това, което получаваш. Има и продавачи в OLX, които са фирми. Примерно SofiaStore. От двете съм пазарувал и мога да гарантирам. Надявам се, това не нарушава правилата на форума и не влиза в глава реклама. Нямам намерение да рекламирам по никакъв начин, а давам примери!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Според мене човека дори не знае какво ти продава. Купува ги от Китай (200 бройки за 50лв) и ги пуска тук за продажба. Много вероятно дори да не ги е тествал, но на твое място не бих купувал никога карта, която няма марка. Това е все едно да искаш да носиш адидас, но да си го купиш за 30лв от някой в Olx (защото има много такива продавачи с такива китайски стоки). Или е краден или просто не е оригинален.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Истината е че китайците заливат света с ментета
на АлиЕкспрес или DealXtreme-то е пълно с такива ментета
още като видиш 64Г карта за 7-8-10$ и требе не лампа да ти светне ми Александър Невски да ти задрънчи в главата
При положение че аналогична карта на самсунг примерно струва от порядъка на 60-80 кинта.
От любопитство взех подобна от алиекспрес с ясното съзнание че няма да е 64... излязох относително късметлия, случи се 16Г реален обем... сложих я на хлапето на телефона, за 6-те си $ си беше прилична сделка... поръчах си втора е там вече греда... 4Г реален обем :)
Върнаха ми парите поне
Истината е че подобни търговци в нашия продавалник с напълно ясно съзнание купуват бройки от китайците и ги продават тук с една единствена презумция... на телефон 64Гб не се пълнят току така, т.е. докато подминеш реалния обем от 4-8 или 16Гб и установиш че нещо не е наред, щото е почнала да ти оверрайтва файловете отгоре ше е минало някакво време и от там нататък един обикновен човечец дето не се занимава с подобна материя със сигурност ше реши че картата нещо е дала фира, и хич няма да нададе вой към оня дето му е продал откровенното менте....
на АлиЕкспрес или DealXtreme-то е пълно с такива ментета
още като видиш 64Г карта за 7-8-10$ и требе не лампа да ти светне ми Александър Невски да ти задрънчи в главата
При положение че аналогична карта на самсунг примерно струва от порядъка на 60-80 кинта.
От любопитство взех подобна от алиекспрес с ясното съзнание че няма да е 64... излязох относително късметлия, случи се 16Г реален обем... сложих я на хлапето на телефона, за 6-те си $ си беше прилична сделка... поръчах си втора е там вече греда... 4Г реален обем :)
Върнаха ми парите поне
Истината е че подобни търговци в нашия продавалник с напълно ясно съзнание купуват бройки от китайците и ги продават тук с една единствена презумция... на телефон 64Гб не се пълнят току така, т.е. докато подминеш реалния обем от 4-8 или 16Гб и установиш че нещо не е наред, щото е почнала да ти оверрайтва файловете отгоре ше е минало някакво време и от там нататък един обикновен човечец дето не се занимава с подобна материя със сигурност ше реши че картата нещо е дала фира, и хич няма да нададе вой към оня дето му е продал откровенното менте....
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Това за китайците не е вярно. Купувал съм някои китайски ръчни инструменти, поялници, мрежово оборудване дори. Вършат работа и нямам негативни отзиви. TPLink рутерите са китайски, но за парите си са най-здравите кучета, които ще намериш.
Въпросът е, че масово от Китай българските търговци купуват само евтини боклуци, които ни продават скъпо. Сам си прави сметката, щом на китайски стоки има и китайски реплики.
Въпросът е, че масово от Китай българските търговци купуват само евтини боклуци, които ни продават скъпо. Сам си прави сметката, щом на китайски стоки има и китайски реплики.
Колега, когато попаднеш на такава евтина обява задължително се свържи гласово с продавача и му поискай обяснение за ниската цена. Гарантирам ти, че ако е мошеник ще го усетиш.
Точно за Нова година си поръчах ножчета за бръснене Жилет, говорих с продавача и се убедих, че е много точен човек и даже се оказа, че имаме общ познат.
Ножчетата са перфектни, а цената е наполовина от тази в другите сайтове и да не я сравняваме с хипермаркетите. Вярно, че си взех за 2 години напред, но съм много доволен, а доставчика много точен.
Точно за Нова година си поръчах ножчета за бръснене Жилет, говорих с продавача и се убедих, че е много точен човек и даже се оказа, че имаме общ познат.
Ножчетата са перфектни, а цената е наполовина от тази в другите сайтове и да не я сравняваме с хипермаркетите. Вярно, че си взех за 2 години напред, но съм много доволен, а доставчика много точен.

- geleznia1
- Автомобил: golf 4
- Двигател: 1.6 SR 98
дай линк или друга връзка за тези ножчета-стават ли за мач 3 

- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
geleznia1 написа:дай линк или друга връзка за тези ножчета-стават ли за мач 3
Дай на ЛС линк.
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
И аз искам линк за ножчетата. Благодаря предварително! 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”