ГОЛФ 4 1.9 тди 116 - Придърпване
-
- Автомобил:
- Двигател:
ГОЛФ 4 1.9 тди 116 - Придърпване
здравейте колеги,карам голф 4 1,9 тди 116 коня(помпа дюза).На скоро се появи голям проблем с мотора,когато подам рязко газ около 1600-2200 оборота колата придърпва за секунда и пак укорява,като този проблем става на почти всяка скорост всеки път ми придърпва даже от скоро по 1-2 пъти преди да превключа на по горна скорост.Ходих при един майстор закачихме я грешки не показа.Съмнявахме се да не е дебитомера, но стойностите са му перфектни каза майстора гледа лостчето на турбото раздвижва го и каза да покарам, но отново придърпва зверски като дам газ.Помагай те не знам какво да правя, мисля си че са запушени колекторите но гадая.Ако някой е имал съшият проблем нека помога , благодаря ви
- petiaivanova12
- Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
- Двигател: BKD 2008
Re: ГОЛФ 4 1.9 тди 116 - Придърпване
Направи лог-файл на 3-10-11канаал,и го качи тук.
-
- Автомобил: passat B5
- Двигател: AJM 1999
Провери си цетката в резервоара.При мен беше така и се оказа се проблема е там.
-
- Автомобил: vw golf 4 pd 150CC
- Двигател: ARL 2001
здрасти колега
карам golf 4 pd ARL 150 за сажеление имах сьщия проблем
оказа се гадния вал с гадните повдигачи
.дано при тебе да е друго
успех

оказа се гадния вал с гадните повдигачи

- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Придърпва или се "замисля" за 2-3 секунди (не ускорява при рязко подаване на газ) и после те "изстрелва"?! Имах скоро проблем тип "замисляне", дадох над 500 лв. за чистене на турбина, нов актуатор, нов N75, ново възвратно клапанче (черно-бялото) и какви ли не още "майсторски съчинения и измишльотини от типа проба-грешка", накрая за десерт, след като не остана нищо за сменяне, ми поставиха диагноза - проблем с газоразпределението (трябвало да сменя разпределителния вал и повдигачите)
В крайна сметка се оказа задръстен катализатор, така че, ако искаш започни от него! Успех и внимавай на какви "VW корифеи" ще попаднеш

В крайна сметка се оказа задръстен катализатор, така че, ако искаш започни от него! Успех и внимавай на какви "VW корифеи" ще попаднеш

-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери тандем помпата в резервоара !!! При мен тя даваше проблем ! 

-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.9 tdi ALH 2001g.
Здравейте колеги и при мен се яви такъв проблем, но моя двигател е 1.9 ALH. Имам придърпване около 1600 оборота (по веднъж) особено на 2-ра се усеща повече при по-рязко натискане на педала. При плавно ускорение усещането е съвсем леко. Ходих на диагностика, но няма записана грешка. Майстора каза, че най вероятно е разпръсквач. Но защо се получава само по веднъж и то при около 1600 оборота? Сложих добавка на Кастрол и покарах извънградско 250км. и е по-добре. Не знам дали с това ще се реши проблема.
Колеги имам подобен проблем наГолф 1.9 101 к помпа дюза придърпания прави след 2000 оборота сякаш или гориво или въздух не и стига и като е студене може да се каже че не придърпва
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Аз искам само да споделя,че при мен когато го правеше това беше прекодирана на АВТОМАТ!.След това съм експериментирал и се оказа че всеки път когато е с кодинг 0001,го има това присецване.
Аха понеже несам в час много сама ли се е програмирала за автомат или така я взе защото аз я карам от 3 г. Интересно че ако подаваш плавно газ не се усеща а при по рязко натискане и имам чувстеото че повече от 120 неможе да вдигне
И разбира се да питам как се справи с проблема благодаря предварително
Тука никой не казва как си е оправил проблема
само реклами иначе !

-
- Автомобил: vw passat 1.9 tdi 131k.c
- Двигател: avf .2001g
При мен придърпването се появяваше след 2000 оборота.Проблема беше в тандем помпата ,има две пружинки които бяха счупени
Благодаря за отговора колега
ами ще видим първо ще сменя горивния филтър и след това диагностика

- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Колега при мен проблема беше от кодировката,но при теб може да е нещо друго.Трябва да я закачиш на VAG и там да видиш дали някой не е пипал кодинга.По принцип сама не се прекодирва.Провери за всеки случай буксата(кръглата) на дюзите,провери и кабелчетата да не се е*ават.Но наистина е хубаво един лог и една проверка с компа....Успех!
Върни се в “Дизелови агрегати”