Трансфер на файлове в домашна Wi-Fi мрежа ?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Трансфер на файлове в домашна Wi-Fi мрежа ?
Здравейте. Имам PC с Win XP SP3 свързано към интернет жично през Wi-Fi рутер. Имам и външна USB Wi-Fi карта за PC-то. Имам смартфон, таблет и фотоапарат с вграден Wi-Fi. Искам да обменям файлове между тези три устройства и PC-то. Досега го правех през bluetooth, но реших да вдигна малко скоростта. Таблета, смартфона, фотоапарата и PC-то през външната Wi-Fi карта се свързват към безжичната мрежа създадена от рутера, но не разбирам как да изпратя примерно снимка от таблета на PC-то или обратно. Кой е най-лесния начин и какво трябва да направя ?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трансфер на файлове в домашна Wi-Fi мрежа ?
Аз използвах скайп за да прехвърля едни филми от ПС на лаптоп. Оказа се, че действителната скорост на рутера съвпада с тази дето е написана на кутията.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
На компютъра с уиндоуса трябва да споделиш папка която искаш да виждаш в мрежата, може и цял дял, примерно дял D. При ХР-то трябва и парола да сложиш.
На телефона и таблета ако са с андроид трябва да сложиш файл мениджър който вижда и мрежата, примерно ESfile explorer, когато отвориш тоя експлорер вътре ще видиш мрежа, пускаш сканиране и виждаш устройствата които са в мрежата, цъкаш на което устройство имаш споделена папка и копи/пейст
На телефона и таблета ако са с андроид трябва да сложиш файл мениджър който вижда и мрежата, примерно ESfile explorer, когато отвориш тоя експлорер вътре ще видиш мрежа, пускаш сканиране и виждаш устройствата които са в мрежата, цъкаш на което устройство имаш споделена папка и копи/пейст
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Колега одаджийски. Направих това както си написал с ESfile explorer , виждам лаптопа по мрежата, и като искам да влезна в него на телефона ми иска да напиша парола. А аз никъде не съм слагал пароли, нито на лаптопа нито на телефона 

- К.Одаджийски
- VW експерт
Ами ако си с ХР уиндоус ще трябва да си сложиш парола, ако си със седмица просто отиваш на Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings и там на най - долния ред слагаш на turn off или изключи споделянето с парола и вече би трябвало да влезеш и да можеш да я видиш споделената папка
- drago_tr
Със седмица съм. Отметката е на turn off и пак същата работа 
на телефона ми изписва Свързване със smb://192.168........ и да въведа потребителско има и парола

на телефона ми изписва Свързване със smb://192.168........ и да въведа потребителско има и парола

- К.Одаджийски
- VW експерт
Ми не зная какво се случва, при мен така става

- Каспър
Таблета и смартфона са с Андроид. На тях имат инсталиран Es File Explorer. През него виждат ПЦ-то и споделените му папки. Мога да копирам файлове от споделена папка от ПЦ-то в таблета, но не мога да направя обратното. През Es File Explorer когато копирам файл от таблета или телефона не мога да го пусна в споделена папка на компа. Другия проблем е че в раздел мрежа на експлорера таблета не вижда телефона и обратно, а виждат само компа който е свързан жично към рутера. Така не мога да изпратя файл от таблета на телефона през Wi-Fi. Идеи защо не мога да върна файл към компа и защо не се виждат таблета и телефона ?
- drago_tr
При мен пък става нещо друго. По някакъв начин, незнайно как, успях да видя шернатите папки от компа на телефона. Успях да копирам файлове от телефона в компа, но ги дава да ги копирам само в User/публични папки. Ако файла които искаш да копираш е в User/публични папки също може да се копира към телефона. Но ако съм шернал папка различна от тези които са в User/публични папки, примерно съм шернал папка филми, виждам я в телефона, но не мога да вляза в нея и ми изписва че нямам някакви права......
Кви права кви пет лева...не знам
Готово справих се:
Когато се шерва папката на компа, за да се види през фаил менажера на телефона, на папката която искате да шернете, маркирате я, десен бутон, свойства, в отворения прозорец отивате на споделяне, после цъквате да споделите папката, излиза ви друг прозорец и там от падащото меню избирате evryone и го добавяте. Накрая цъквате на бутона споделяне. Сега вече трява да виждате в телефона си шернатата папка и може да пррехвърляте файлове

Същата работа е и при мен
Вижда само устройства които са свързани по лан към рутера, между две устройства по wifi през рутера не мога да ги срещна 
Сега се мъча да направя, да видя телефона в домашната си мрежа на компа....ама нещо не ми се отдава. Ама нещо не ми идва на акъл как ще стане.

Кви права кви пет лева...не знам
Готово справих се:
Когато се шерва папката на компа, за да се види през фаил менажера на телефона, на папката която искате да шернете, маркирате я, десен бутон, свойства, в отворения прозорец отивате на споделяне, после цъквате да споделите папката, излиза ви друг прозорец и там от падащото меню избирате evryone и го добавяте. Накрая цъквате на бутона споделяне. Сега вече трява да виждате в телефона си шернатата папка и може да пррехвърляте файлове

Каспър написа: ........ а виждат само компа който е свързан жично към рутера........ ?
Същата работа е и при мен

Сега се мъча да направя, да видя телефона в домашната си мрежа на компа....ама нещо не ми се отдава. Ама нещо не ми идва на акъл как ще стане.
- Каспър
Така има лек напредък. И през таблета и през телефона в раздел мрежа на Es File Explorer се вижда компа и споделените му папки. От тях мога да копирам файлове на двете мобилни устройства, но от устройствата когато копирам файлове мога да ги пускам само в стандартините "shared music, docs, video" и т.н при Win XP. Ако друга папка я направя споделена, за да сложиш файл от мобилното устройство в нея трябва да се сложи отметка на "потребителите може да сменят файловете ми". До там се стига: десен бутон върху споделената папка-свойства-споделяне-"потребителите може да сменят файловете ми". Пиша го на български защото съм с бг win xp. Така вече може да се взимат файлове от компа и да се пускат в него във всякакви споделени папки, не само стандартно заложените за споделени.
Другия удобен вариант за обмен на файлове е опцията отдалечено управление на ES File Explorer. Тази опция се намира в раздел мрежа на explorer-а. При активирането й дава ftp адрес който се въвежда в адрес бара на windows explorer и така можете да виждате и копирате файловете на съответното мобилно у-во все едно сте го свързали с кабел към компа. Точно такава опция търсех аз за да не се занимавам с кабели всеки път когато искам да сваля или кача нещо в таблета или телефона.
Сега остава последния проблем защо таблета и телефона свързани към домашната мрежа не се виждат всеки път за да обменят файлове помежду си. През ES File Explorer един път се виждат друг път не и не мога да разбера защо. Пробвах да създам wi-fi hotspot на едно у-во и да вържа другото към него за да не са свързани към домашната мрежа и пак не се виждат винаги.
Другия удобен вариант за обмен на файлове е опцията отдалечено управление на ES File Explorer. Тази опция се намира в раздел мрежа на explorer-а. При активирането й дава ftp адрес който се въвежда в адрес бара на windows explorer и така можете да виждате и копирате файловете на съответното мобилно у-во все едно сте го свързали с кабел към компа. Точно такава опция търсех аз за да не се занимавам с кабели всеки път когато искам да сваля или кача нещо в таблета или телефона.
Сега остава последния проблем защо таблета и телефона свързани към домашната мрежа не се виждат всеки път за да обменят файлове помежду си. През ES File Explorer един път се виждат друг път не и не мога да разбера защо. Пробвах да създам wi-fi hotspot на едно у-во и да вържа другото към него за да не са свързани към домашната мрежа и пак не се виждат винаги.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
А няма ли да е по-лесно да си избереш файл(ове) от едното устройство и да ги Изпратиш (не да ги Споделиш, а да ги Изпратиш)? ES си има такава опция когато е отворен и на двете устройства да се пращат файлове през рутера. При мен работи безотказно на телефон-телефон, телефон-таблет, таблет-таблет... Никакви проблеми, стига да са закачени към една и съща мрежа или единия да е вързан за другия (Hotspot)
- Каспър
Точно това пробвам когато искам да изпратя файл от телефона на таблета примерно. Отивам на файла, после му давам "изпрати по лан" през ES File Explorer, но не винаги едно устройство вижда другото. Види ли го изпраща файла без проблем. Това се случва и когато са свързани и двете към домашната мрежа и когато едно има активиран хотспот и другото е вързано към този хотспот. Таблета е с Андроид 4.3, а телефона е с 2.2 и ме съмнява, че нещо се бъгва заради стария Андроид или телефон 

- drago_tr
Защо не опиташ с Air droid
- Каспър
Твърде на дълбоко бърка тази програмка. Искам просто чат-пат да прехвърля някоя снимка, не целия свят да чете телефонния ми указател. В редките случаи когато това ми се налага вероятно ще продължа да използвам добрия стар "син зъб" за трансфер между устройствата, а с компа вече се оправих. FTP-то замества кабела доста умело. Само се питам защо си купих външна USB Wi-Fi карта като тя въобще не влиза сега в схемата
Идеи за какво би ми била полезна тази джаджа ?

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Външната wi-fi карта може да я боднеш на компа и да я настроиш (Bridge connection) тя да дава нет след рутера/компа на другите ти устройства по wi-fi или просто за връзка между всички wi-fi устройства в нейната мрежа.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”