Golf 4 - Вода в купето под стелката зад шофьора - Проблем с водонепроницаемостта

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dctr88
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z

Re: Golf МК4 - Проблем с водонепроницаемостта

Мнениеот dctr88 » Нед 08 фев 2015 16:16

Да, колега Zfa дади добри насоки за търсене на проблем ако е там, прочети мненията му.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 08 фев 2015 16:48

Изчетох цялата тема, и при мен проблема е, или от челното стъкло, (явно е сменяно, и е паднало лепилото/силикона) или пластмасата която покрива филтъра на купето, прелива и капе върху филтъра и от там директно в парното и под-жабката. Не знам какво да правя, или да запуша филтъра на купето с един найлон да не капе и да карам така. :confused

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Нед 08 фев 2015 16:57

За да ти мокри филтъра, трябва да влиза от горе вода, виж капака дали не е разместен нещо.
Пусни едно шише вода в отводнителния канал който е точно до филтъра в калника, виж дали се стича всичко нормално.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 08 фев 2015 17:05

Да колега, вчера цяла вечер с това си играх. Взимам шише от 5 литра, и поливам здраво. И капе под-жабката, там където има едно като дунапрен покритие (не знам как да го нарека :confused ) и си сълзи и мокри. А когато изсипа водата, се чува как се подлива в подкалника, и няма проблем. Но как стига вътре в купето не ми е ясно. Май ще трябва да свалям корите и чистачките и да погледна нацяло как стоят нещата. По-напред в темата, колега споменава, че тази пластмаса която покрива филтъра на купето, трябва да има още една прикрепена към нея, но и при мен я няма. Много добре се вижда, че има дупка за закрепване. Но не знам къде да я намеря, да си я купя. Ако някой може да помогне, ще съм благодарен. :a045

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Нед 08 фев 2015 17:11

И при мен я няма тази пластмаса за която говори и нямам проблем, махни чистачките и после корите виж какво е положението, трябва да се види, те са малко детайли там.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 08 фев 2015 17:23

А с теб реши ли се проблема?Днес докато миех колата и оливах около стоповете се сетих за теб :mrgreen

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Нед 08 фев 2015 17:27

Щом си се сетил за мен значи си ми влязъл в положение, благодаря :th_up

Да, реши се, уплътняване около желязната кора на вратата и смяна на маншона който излиза от колонката и влиза в задната врата, вече нито капка, :smile

balanar
Автомобил:
Двигател:

Влиза ми вода под стелките на задните седалки голф 4

Мнениеот balanar » Нед 08 фев 2015 20:06

Здравеите имам голф 4 2.3 бензин автоматик влиза ми вода под стелките на заднате седалки и немога да разбера какъв е проблема някои може ли да помогне?

Потребителски аватар
benzc
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: APE 2000
Контакти:

Мнениеот benzc » Сря 11 фев 2015 21:04

Здравейте,колеги!И аз има проблем влиза вода зад шофьора,мокета е мокър.

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Чет 12 фев 2015 11:01

И моя проблем беше там, темата е отворена най вече заради този проблем, прочетете я внимателно и ще съберете куп идеи от къде може да влиза водата. :th_up

Потребителски аватар
van_kris
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: 1.6 AVU

Мнениеот van_kris » Вто 30 юни 2015 16:15

Колеги и аз имам проблем с водата, но малко по различен, шофьорската ми врата беше пропаднала с една идея и ми търкаше вратата в прага, ходих до едно сервизче и я центрирахме както трябва при затваряне да не ми задира прага, но впоследствие при дъжд усетих, че влизат две-три капчици, но днес като мих колата частта от шофьорската седалка и облегалка, които са от страната на прозореца бяха мокри! Почти сигурен съм че е от това уплътнение отгоре на врата, явно като е била пропаднала го е деформирала, питането ми е ново ли да търся или и това може да се преработи, и разбира се ако имате и някакви други насоки да дадете?

Потребителски аватар
nmilkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nmilkov » Сря 01 юли 2015 10:36

van_kris написа:Колеги и аз имам проблем с водата, но малко по различен, шофьорската ми врата беше пропаднала с една идея и ми търкаше вратата в прага, ходих до едно сервизче и я центрирахме както трябва при затваряне да не ми задира прага, но впоследствие при дъжд усетих, че влизат две-три капчици, но днес като мих колата частта от шофьорската седалка и облегалка, които са от страната на прозореца бяха мокри! Почти сигурен съм че е от това уплътнение отгоре на врата, явно като е била пропаднала го е деформирала, питането ми е ново ли да търся или и това може да се преработи, и разбира се ако имате и някакви други насоки да дадете?

Може да е от него, може и да не е ... Прочети наскоро бях публикувал някъде из темите основните проблеми с влизането на вода на Голф 4-ките и ако не ти се оправи така, отивай и сменяй оплътнението от към купето - 20лв струва цялото ...

KOPURA
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода в купето на Голф 4

Мнениеот KOPURA » Нед 13 мар 2016 15:04

Колеги, темата е стара, но имам подобен проблем. Когато колата е паркирана под наклон с предницата нагоре при валежи влиза вода през уплътнението на предните врати, стича се по прага и по релсите на предните седалки и пълни отзад и от двете страни. Колата е с 4 врати. Уплътненията изглеждат добре, но стават доста мокри и просто влиза вътре, сякаш не прилепват добре. Пак казвам, това се случва само при паркирана под наклон кола, с предницата нагоре. Как е най-добре да процедирам при тази ситуация? Не ми се иска да се занимавам със смяна на уплътненията.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”