Няма проблем, ще измеря на кои два кабела превключва плюс и ще пиша после тук за други колеги.
Другия ми въпрос е това централно вратите как ги управлява - подава им плюсове по двете жици на всички врати за двете различни действия (отключване/заключване) или им ги подава с обръщане плюс и минус в зависимост от действията?
Дистанционно управление на централното - как става?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: Дистанционно управление на централното - как става?
+ на единия кабел отключва
+ на другия заключва
не подавай минус, че става късо при отключване с ключ
+ на другия заключва
не подавай минус, че става късо при отключване с ключ
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Така, да кажа какъв е и моят опит (не че ще е полезен и на другиго де) - по принцип вече е било монтирано афтърмаркет централно и предполагам и машинките не са оригинални. Затова това, което направих е да измеря какво се случва при отключване и заключване с ключ и да видя по коя схема се управляват машинките на вратите дето са с по две жици. Оказа се, че управлението, което работи в момента е positive/negative, т.е. модулът си върти плюс и минус (по сините и зелените кабели за всяка врата) за заключване и отключване. Демонтирах стария и трите жици за управлението при отключване с ключ на шофьорската врата (бяла, черна и кафява) са изолирани и надписани за бъдещи подвизи, така реално колкото и да ползвам ключа няма да направя късо и да пламна
Сега търся схема в нета да видя двата кръга на мигачите с какви кабели са и да мога да си закача blinker-a да ми премигват при отключване и заключване. С това мисля, че нямам какво повече да кажа по темата. Ще се радвам ако съм бил полезен на някой.
П.П.: ФорумО е сила
благодаря на колегата за помощта, да се обади ако ме мерне по някой събор или ако идва към Пловдив да почерпя поне по 

Сега търся схема в нета да видя двата кръга на мигачите с какви кабели са и да мога да си закача blinker-a да ми премигват при отключване и заключване. С това мисля, че нямам какво повече да кажа по темата. Ще се радвам ако съм бил полезен на някой.
П.П.: ФорумО е сила

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
черен/зелено и черен/бяло са ти мигачите
кафяв/бяло е бутона на вратата
ти хубаво благодариш, но чак сега ти прочетох първото мнение и видях ЕЛ.централно- позитив тригеринг е за оригиналното централно.
за добавено, хубаво си се ориентирал, че е позитив/негатив
кафяв/бяло е бутона на вратата
ти хубаво благодариш, но чак сега ти прочетох първото мнение и видях ЕЛ.централно- позитив тригеринг е за оригиналното централно.
за добавено, хубаво си се ориентирал, че е позитив/негатив
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Имам проблем аз със свързването на мигачите, левия бял с черно го свързвам и работи, обаче черен със зелено го свързвам и не работи. С пробна лампа по него тече ток и при ляв и при десен мигач. Защо така ?
-
- Контакти:
А като дадеш ляв мигач и пообиколиш колата само левите мигачи ли светят ?
Лично аз бих заложил на ключа за аварийните - имахме едно рено служебно така дето и при ляв, и при десен мигач светеха всичките :)
Лично аз бих заложил на ключа за аварийните - имахме едно рено служебно така дето и при ляв, и при десен мигач светеха всичките :)
- piter_96
Оправих го, грешния кабел съм барал, той е за аварийните, този за десния мигач се оказа в края на буксата, не са един до друг ляв и десен.
-
- Контакти:
Не са, да, този за аварийните е черно-бяло-зелен. Някак си визуално да ти напомни, че има и ляв, и десен мигач :)
- piter_96
Сега ми остана зора с ел. стъклата, не знам как да го свържа, за да се вдигат. Има един розов кабел, който пише, че е за тях, ама при заключване премерих, че не ходи ток по него.
Здравейте и от мен!Въпросът ми е:имам транспортер Т4 с фабрично централно заключване,взех си управляващ модул само за централно.Коя от посочените схеми трябва да използвам?Благодаря!
колеги бихте ли помогнали и на мен да си свържа модул с дистанционно към централното колата е ауди а4 1.8 adr 96г. писах във форума на ауди но така и не получих отговор много ще съм благодарен ако някой помогне да го свържа мигачите и ел стъклата ги вързах само с централното не мога да се справя ето и схема на самия модул