Пасат б5.5 проблем сед смяна на външно каре
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б5.5 проблем сед смяна на външно каре
Здравейте днес се сблъсках със следния проблем
:след като смених външното ляво каре ми се появи същото щракане като при развалено каре като завъртя пълен ляв и пак се чува щракане (по малко е отколкото старото но го има).Маншона на вътрешното каре е здрав и няма луфтове на вътрешното каре.Възможно ли е новото каре да е дефектно ,а то е марка Мители.Според мен е монтирано правилно влезнало е до конуса болта е стегнат.Колата е Пасат б5.5 2003г 1.9 130кс АВФ мотор.Ще съм много благодарен ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да помогне за разрешаването.

-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: Пасат б5.5 проблем сед смяна на външно каре
Според мен трябва да се прегледат каретата и на дясната полуос.Това,че маншоните са здрави не е гаранция, ако преди време са карани със скъсани маншони и каретата не са били добре почистени преди поставяне на новите маншони.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дясното каре е сменено преди 100км с ново същото и нямаше никакви проблеми!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Да не са ти дали дясно каре,а ти да си го сложил от ляво? Шегичка!
Да не си пропуснал да сложиш пластмасовата втулка,която е в комплект с новото каре?

-
- Автомобил:
- Двигател:
хаха сложил съм всичко колега от вътре на вън:маншон,шайба,конусовидна втулка,зегерка и каре.като карето е опряло във втулката.Според мен всичко съм спазил ,сменял съм няколко пъти каре такива проблеми до сега не съм имал.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Разглоби старото каре, избърши чарковете с бензин и ги огледай хубаво. Трябва да намериш язва или язви по работните повърхнини. Ако няма такива значи си е било читаво и проблема е бил от другаде. Всъщност за да се усети чукане язвата трябва да е доста голяма - няколко милиметра диаметър.
Луфта в карето още не значи, че е за смяна. Предполагам, че проблемът е бил другаде и затова продължава чукането.
Здравия маншон не значи абсолютно нищо.
ПП Аз само веднъж съм купувал ново каре - изкара 10 000км. Оттогава само втора употреба, но преди монтажа ги изчиствам идеално и ако нещо не ми хареса ги връщам.
Чистенето не е чак толкова страшно колкото изглежда на пръв поглед.
Луфта в карето още не значи, че е за смяна. Предполагам, че проблемът е бил другаде и затова продължава чукането.
Здравия маншон не значи абсолютно нищо.
ПП Аз само веднъж съм купувал ново каре - изкара 10 000км. Оттогава само втора употреба, но преди монтажа ги изчиствам идеално и ако нещо не ми хареса ги връщам.
Чистенето не е чак толкова страшно колкото изглежда на пръв поглед.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще пробвам и този вариант с миенето колега.Но какво друго може да е това прещракване като от каре?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Моето взе да щрака заради скъсан и невидян навреме маншон...свалих разглобих измих...нова грес..още като го сглобявах усетих че има леко задържане което предизвиква това щракане но след 100км щракането изчезна окара се и вече повече от 25хил. км е чук ...така че съм на мнение че ако се спре когато се чуе има шанс да се оправи карето без да се сменя ....а на всички е ясно че оригиналното каре е най хубавото каре...моите и 4те са оригинални на кола на 25г....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен Евро 07 ми смениха карето и с новото всичко е ок за сега ще видим до кога ще кара.