хайде някой да отнася този самолет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 22 яну 2007 13:29

madmen написа:Задължително трябва да има телефон и име (или фирма) , ааааааа и телефона гледаите да не е с много еднакви цифри ( щот са импулсни и докато ти обясни че е току що продаден вече си назад с десет лева)

Само искам да допълня, че специално за Германия тия телефони започват с 0700, 0180х (където х е от 1 до 5 доколкото знам), и 0190 по този начин човек може лесно да се ориентира..

Истински гадно става отскоро обаче, че има и 0189 като код за импулсен телефон, които доста си прилича и е близко до нормалните мобилни които почват от... 0160 май, и стигат до 0179... Така че имайте предвид, че 0189 също е импулсен.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пон 22 яну 2007 21:01

аз се свързах с този "продавач" по емайл и ето какво ми отговори :

Feew weeks ago somebody from France told to me that want to buy my car.I told him that is Ok,we will meet in Kaiserslautern/GERMANY and we will make the deal.I was in Kaiserslautern in the next day but no buyer,never respond to my emails or to my calls so here is what i am sugessting to you:
With this service i am sure that you have the money and that you will come for sure in Kaiserslautern.
This service name is Western Union Money Transfer.
You must find the nearest Western Union agency and you will go there with your best friend or your wife. Your wife or your friend will be the sender of the money and the receiver of the money is you in Kaiserslautern/GERMANY.
I want to be 100 % sure that you will be in Kaiserslautern because once the money are sent you have to be in Kaiserslautern to get the money.
Right now i am located in Dublin/Ireland with business but after i will get the receipt from WU i will come back in Kaiserslautern to wait you and to finish the deal.That's why i need to see the receipt.I don't want to buy the plane ticket to come and then to wait you and maybe you will never come.
If i will see the receipt then i will be sure that you will come and i will go to buy the ticket plane for Kaiserslautern.
After the transfer is made you must scan the receipt from WU and then send it in to my e-mail address attached so i can check.If you are agree then i will keep the car for you and after i will see the copy from Western Union then in max.1 day i will come back in Kaiserslautern to wait you.You must understand that you will not send the money to my name..You will be the receiver of the money and only you can take the money from Western Union.
As soon as i will see the copy from Western Union i will go and i will buy the plane ticket for Kaiserslautern.After that i will send you the copy so you can be sure that i am not joking and that i will be in the same day in Kaiserslautern.
When we will meet in Kaiserslautern we will go to a mechanic to confirm you that the car is OK and to Police so they can tell you that the car it's not stolen.I will transfer the documents from the car to you and after that we will both go to Western Union and you will take the money sended by your wife or friend in Kaiserslautern.
If something is wrong with this car then i will give you 1000 Euros from my money for your trip and for your time so please troust me because the car it's like new.
Western Union take comission for sending the money.This is not a problem because when we will meet in Kaiserslautern i will give you back the money which you have paid for sending the money to Germany.
If you are interested please call me so we can discuss the details at: 0040740575015

сега кажете какво да му отговоря :twisted:

П.С. обявата вече е изтрта

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пон 22 яну 2007 21:28

тоа имейл е толкова неграмотно написан, че ме заболя главата докато го прочета...

между другото ей това изразче "If you are agree" е типична грешка на българин, учещ английски. вЕрвайте ми, 4 години съм преподавал на възрастни...

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пон 22 яну 2007 22:23

Защо ли ми е толкова познато...

Клик

Майла е от юли 2006...

Те тва е спам, а не петъшната тема :P

Последна промяна от Чудомир на Вто 23 яну 2007 0:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Пон 22 яну 2007 23:54

Измама :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Вто 23 яну 2007 0:04

Преди време, мисля че беше миналото лято, по новините казаха че имало бая ужилине хора, пак така с превод на суми, един вид като капаро за кола от mobile.de.
Няма да се учудя ако някой българин го е измислил :roll: :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 23 яну 2007 1:38

Ми хубу де..
прати му една разписка поне да се разходи залудо до гишето..
че я подправим ;)

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 23 яну 2007 8:58

хахахаа
това с подправянето на разписката е добра идея... нека се разходи човека, да си потърси превода........................... :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 23 яну 2007 10:50

wili98 написа:Ми хубу де..
прати му една разписка поне да се разходи залудо до гишето..
че я подправим ;)

м/удругото и аз си го мислих, да му вържа тенеке :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 23 яну 2007 15:28

даже може да се напише официален мейл до вестърн юнион... ако решат да вземат някакви мерки по въпроса... ;)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 02 фев 2007 13:41

http://struma.bg/cgi-bin/fullindex.cgi? ... &article=1

ЧИТАТЕЛ ПОИСКА ДУМАТА ОТ “СТРУМА”, ЗА ДА ОГЛАСИ ШОКИРАЩ СЛУЧАЙ С ПАРИЧЕН ПРЕВОД В ЧУЖБИНА
Студент от ЮЗУ се върна от Германия без кола, след като с подправен подпис от “Уестърн Юнион” му откраднаха 1700 EUR
Николай Лулейски разкри механизма на измамата: 3 часа, след като баща му превежда парите от офиса на “Експресбанк” в Благоевград, те изчезват, неподозиращият син пристига дни по-късно и иска от Post bank в Нюрнберг да ги получи и установява, че са изтеглени с фалшив подпис, подава жалба в немската полиция

Николай Лулейски показва печата на паспорта си от югославската граница с дата 21 януари, парите са изтеглени в Нюрнберг на 18 януари
Благоевградчанинът Николай Спасов Лулейски, който е последна година студент в ЮЗУ “Неофит Рилски”, бе завлечен с 1700 евро при паричен превод за закупуване на кола в Германия от специализираната за такива услуги “Уестърн Юнион банк”. Пострадалият дойде в редакцията на “Струма” и разказа историята си: На 18 януари 2007 г. баща ми ми преведе в Германия 1700 евро чрез “Уестърн Юнион” от клона на “SG Експресбанк” в Благоевград. На 21 същия месец, неделя, аз тръгнах за Германия с бус, за да си купя автомобил. Бяхме 7 човека, всички от Благоевград. На 22 януари пристигнах в Германия и отидох да получа парите от банката, но там се оказа, че са били изтеглени още на 18.01.2007 г., три часа след като баща ми е направил превода от Благоевград. Аз и другите, които влязоха с мен в банката, за да си изтегля парите, останахме потресени от случилото се. Веднага се обадих в България на баща ми и той отиде в банката. Аз лично също говорих с представителя на “Уестърн Юнион”, който ми обясни, че подобни случаи били зачестили. Баща ми подаде молба за разследване на случая и три-четири дни по-късно то приключи. Заключението на “Уестърн Юнион” е, че лично аз съм изтеглил парите в Германия. От банката ми предоставиха формуляр с умишлено укрита информация, на който ясно се вижда, че подписът на лицето, изтеглило парите, няма нищо общо с моя. Недоумявам и друго, как могат да твърдят, че аз съм изтеглил парите от “Post bank” в Германия на 18.01.2007 г., след като по същото време съм бил в България, което може да се докаже от печатите в паспорта ми. В международния ми паспорт ясно се вижда, че печатът, поставен при преминаването ми през Югославия, е с дата 21.01.2007 г., т.е. два дни след като парите са изтеглени. Това беше първото ми пътуване до Германия. Естествено заради откраднатите ми 1700 евро не успях да купя кола и всичко завърши с провал по вина на “Уестърн Юнион”. Подал съм жалба в полицията в Нюрнберг и очаквам да видя какво е установило тяхното разследване, заключи Николай Лулейски. Той е категоричен, че ще отстоява докрай правата си върху изчезналите 1700 евро. Нека хората да са наясно какво ги чака, когато се доверяват на тази финансова компания, заяви Лулейски.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 02 фев 2007 13:49

Wong Fei Hung написа:http://struma.bg/cgi-bin/fullindex.cgi?page=home&article=1

... Нека хората да са наясно какво ги чака, когато се доверяват на тази финансова компания, заяви Лулейски.

Пак някой специалист се е "изказал". Кво са виновни Уестерн Юнион, че глупостта не ходи по дърветата...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”