вода в купето

Техническа и сервизна информация за Passat
radi4
Автомобил:
Двигател:

Вентилаторния отвор

Мнениеот radi4 » Сря 25 окт 2006 15:21

Със сигурност проблема ти е от вентилаторния отвор, от където се смуче въздух за купето. Обикновено около него се събират листа и мръсотия, които служат като преливник и при дъжд покрай вентилатора и през въздухопроводите за парното, които са под предните седалки водата отива отзад и се събира на локвичка пред седалката, в която посока е бил наклонен Пасатора. Това си е хроничен проблем на Пасат и можеш само частично да го решиш, като изрежеш някакво финно кече, което да позадържа водата.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 22 яну 2007 21:43

Колеги извинявам се за тази тема че е стара ,но е по мой проблем,оня ден ходих да мия колата само външно(това става събота 20.01.06г.),пребирам се пред блока и реших да изтупам стелкит е,дигам задна лява и какво да видя от долу доста мокро,изчетох всичко ,но всико си е наред при мен поне така си мисля,от къде ли е тази вода :cry: :idea: :?:

И друго да питам по запознатите къде се намират-от къде минават тези отводнителни тръбички на шибедаха,със сигурност съм видял една на пр.дясна колонка имали други незнам вие ше кажете.

Колата е В4 '94г. седан :(

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 22 яну 2007 22:25

Не съм сигурен как е при твоя Пасат, но на моята Джета тръбичките бяха 4 - две напред през колонките /те се стигаха лесно, и можеше да се промуши нещо за да се почистят ако са се задръстили/ и две назад през задните колонки и излизат над задните колелета. Тях не съм ги арзглеждал, ама в книгите пишеше че се стигали по обратния път - от колесите ниши нагоре и напред. Предполагам че и на Пасат-а ти е нещо подобно.
Успех, и оправяй течовете, че са кофти случка !

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 23 яну 2007 19:35

gr_kanev написа:Не съм сигурен как е при твоя Пасат, но на моята Джета тръбичките бяха 4 - две напред през колонките /те се стигаха лесно, и можеше да се промуши нещо за да се почистят ако са се задръстили/ и две назад през задните колонки и излизат над задните колелета. Тях не съм ги арзглеждал, ама в книгите пишеше че се стигали по обратния път - от колесите ниши нагоре и напред. Предполагам че и на Пасат-а ти е нещо подобно.
Успех, и оправяй течовете, че са кофти случка !

Благодаря колега :D

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Вентилаторния отвор

Мнениеот znainainai » Вто 23 яну 2007 22:24

radi4 написа:Със сигурност проблема ти е от вентилаторния отвор, от където се смуче въздух за купето. Обикновено около него се събират листа и мръсотия, които служат като преливник и при дъжд покрай вентилатора и през въздухопроводите за парното, които са под предните седалки водата отива отзад и се събира на локвичка пред седалката, в която посока е бил наклонен Пасатора. Това си е хроничен проблем на Пасат и можеш само частично да го решиш, като изрежеш някакво финно кече, което да позадържа водата.

Или по редовно да си почистваш отводнителните канали. :D

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 23 яну 2007 23:36

През А и Ц колоните минават дренажите.Чистенето не е чак толкова лесно.Чистил съм на един приятел дренажите и за целта му свалаих тавана, откачих мъркучите от "ваната" на люка и ръчкане с една дълга медна тел :wink:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 24 яну 2007 19:21

Абе днеск аслед този як дъждец къде падна при нас в Софето,нема грам капчица отзад,направо ми е странно от къде се беше намокрило оня ден :dontknow:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Сря 24 яну 2007 19:25

Нещо недозатворен прозорец, врата ? То може и да не го виждаш или усещаш, ама на мивката струята е силна и "проникваща".

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 25 яну 2007 7:31

gr_kanev написа:Нещо недозатворен прозорец, врата ? То може и да не го виждаш или усещаш, ама на мивката струята е силна и "проникваща".

Май при тебе това ще се окаже щом при тоя дъжд си сух.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Вто 30 яну 2007 15:27

При мене имаше подобен проблем, който се проявяваше само на автомивка. При валежи - независимо колко са силни го няма. Оказа се , при свалянето на кората на вратата , че найлона , който предпазва кората е скъсан. Освен това се бяха запушили отворите за оттичане, които са отдолу на вратата. Нов найлон и почистване решиха нещата.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 30 яну 2007 16:25

Виждам, че темата продължава и за това ще драсна следните редове.

MITKO_DVD написа:Абе днеск аслед този як дъждец къде падна при нас в Софето,нема грам капчица отзад,направо ми е странно от къде се беше намокрило оня ден :dontknow:

Подкрепям мненията на gr_kanev, teodor6769 и Dart. Възможно е да се получи и при дъжд съпроводен от силен страничен вятър.
Според мен най-вероятно е това да е поради не добро уплътнение. Или към стъклото или по външният ръб на уплътнението към вратата.
По-вероятно да е първото. Ако искаш пробвай след като затвориш добре стъклото да плиснеш с кофа(не е необходимо много вода) силно срещу него и ще видиш откъде просълзява.
:да:

Потребителски аватар
pyrpyl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pyrpyl » Вто 30 яну 2007 20:26

Dart написа:При мене имаше подобен проблем, който се проявяваше само на автомивка. При валежи - независимо колко са силни го няма. Оказа се , при свалянето на кората на вратата , че найлона , който предпазва кората е скъсан. Освен това се бяха запушили отворите за оттичане, които са отдолу на вратата. Нов найлон и почистване решиха нещата.

Колега, от къде купи самозалепващия найлон и на каква цена? :) 10ххх предварително

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 30 яну 2007 20:38

pyrpyl написа:Колега, от къде купи самозалепващия найлон и на каква цена? :) 10ххх предварително

Защо трябва да е самозалепващ ? Аз имах проблем навремето на Джета-та - като слагаха машинките за централното, за по-лесно са махнали найлона и после без него (става въпрос за предна дясна врата). И на една дама й духаше като се возеше. Решението - обикновен найлон (може и от друга кола, врата), малко тиксо (по-широко), дупки в нужните места, и всичко е 6 !
Успех !

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 31 яну 2007 7:54

Не съм купувал специален найлон. Най - обикновен найлон - малко по-плътен"от някаква промишлена опаковка примерно". Незнам дали ще стане с тиксо както казва колегата gr_kanev. Лично аз го залепих със силикон. Възможно е и с лепило,но внимавай,че някои лепила "ядат" найлона. Просто залепваш найлона по контурите където е бил оригиналният. Успех в начинанието - при мене то даде резултат.

Върни се в “Passat”