Golf MK3 93г. 1.8 След измит двигател няма свободни обороти
- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf MK3 93г. 1.8 След измит двигател няма свободни обороти
Голфа 93г. 1.8 90к.с. пали на газ и бензин, но няма свободни обороти, пусна ли педала на газта ( не газта пропан бутан ) гасне веднага, иначе си върви нормално. Направих грешка и измих двигателя в тоя студ. Свещи, кабели, капачка, палец всичко е ок. Стъпковото моторче ме съмнява, но в тоя студ как да стигна до него. Съвети?
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: След измит двигател няма свободни обороти
Сигурно има влага вътре в капачката или в лулите и накрайниците на кабелите.Като изсъхне ще се оправи.
- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не мисля, понеже при топло време съм имал такъв проблем, тогава изобщо не пали. А сега пали и върви но няма свободни обороти. А и съм ги проверил, мисля да зачистя и свещите с телена четка.
- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
но по тая логика няма да е от свещите. Акъл?
-
Колега, провери и нещо друго, с което съм се сблъсквал няколко пъти.Виж дали някой от кабелите и по специално този от бобината към дистрибутора опира в някое от гумените водни съединения.Дори и визуално изолацията на кабела да изглежда перфектно, става някакво прехвърляне и се губят тоци към капачката.Ако има такъв допир, трябва да го изолираш.Казвам го от личен опит и ако действително има допир, можеш да го изолираш като вземеш една празна пластмасова бутилка от минерална вода, пробиваш дъното, махаш капачката и прекарваш кабела през нея.След това така нагласяш, че бутилката да опира в тръбата а не кабела.
- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
те кабелите отдавна не съм ги сменял, но къде е логиката, щом колата си върви на скорост отлично, стига да давам газ с педала, няма гаснене и няма проблем. Както и да е, сега карам другата, като се стопли ще се разглобява явно, мисля и компютъра да не е нещо, нали той определя оборотите, но ще пробвам и това.
-
itso2222 написа: но къде е логиката, щом колата си върви на скорост отлично, стига да давам газ с педала, няма гаснене и няма проблем.
Е те точно така беше и при мен.След като изолирах всичко си дойде на мястото.За всеки случай си провери и тампона под моното да не е прокъсан.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Днес ли го мокри 

- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да, то логиката вече не е на мода :)
тампона го сменях преди година, беше скъсан, но от това оборотите играеха от 500 до 1000, никога не е било така.
ще се пробва изолацията, само да се стопли
мих я като имаше слънце, оня ден ли беше...
тампона го сменях преди година, беше скъсан, но от това оборотите играеха от 500 до 1000, никога не е било така.
ще се пробва изолацията, само да се стопли
мих я като имаше слънце, оня ден ли беше...
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Извади всички кабели от свещите един по един и ги издухай на въздух някъде.След това от капачката кабелите и накрая я духни вътре самата капачка.
- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да не ме бъзикаш нещо с това духане, скоро купих дизел за пръв път и трябваше да сменям маслото, майстора вика трябвало да смуче маслото :)
Много майтапи станаха
Много майтапи станаха

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Стъпковия мотор е заминал,или му извади буксата и виж дали няма вода вътре в нея.Единствено той определя оборотите.
А може и да е заседнал нещо...пробвай от жилото на газта да нагласиш свободния ход докато откриеш проблема.
А може и да е заседнал нещо...пробвай от жилото на газта да нагласиш свободния ход докато откриеш проблема.
-
Bai Sando написа:Стъпковия мотор е заминал,или му извади буксата и виж дали няма вода вътре в нея.Единствено той определя оборотите.
Аз доколкото разбрах, когато е на газ пак има проблем.Тогава стъпковия мотор играе ли роля, мисля, че не.
- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голфа 93г. 1.8 90 След измит двигател няма свободни обор
Днес пръснах с ел. спрей свещи, букси де където има всички и подсуших. Същата работа. За стъпковия мотор добър въпрос, и аз така смятам Volkswangel. Газовото е обикновенно и ръчно се докарват оборотите, ама да каже някой по-умен :) Утре като пекне ще свалям оная джажа дето влиза въздуха през нея, и под нея каквото има ( стъпковото моторче ) и ще видим какво ще се случи :)
С жилото на газта пробвах, преместих една желязна скоба, но недостатъчно се оказа. Може да го вържа с нещо, но беше голям студ. А каква е идеята, като работи двигателя какво да пипам?
Извод - не си мийте двигателя отгоре ( отдолу според мен може ако е наложително ) когато температурите са под 10 градуса С.
С жилото на газта пробвах, преместих една желязна скоба, но недостатъчно се оказа. Може да го вържа с нещо, но беше голям студ. А каква е идеята, като работи двигателя какво да пипам?
Извод - не си мийте двигателя отгоре ( отдолу според мен може ако е наложително ) когато температурите са под 10 градуса С.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Голфа 93г. 1.8 90 След измит двигател няма свободни обор
С газ без газ стъпковия прави празния ход.
При обикновената уредба не играе роля дебитомер и л.сонда.
Всичко друго си вАжи.

При обикновената уредба не играе роля дебитомер и л.сонда.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”