RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Мнениеот borri » Вто 02 дек 2014 22:00

от менюто колега,влизаш в настроиките на картата и там го има,какво да показва и какво не :th_up

колеги ако някой неможе да си качва кртите с дискове(има проблем с окото на RNS,или просто не става)имам програмата за качване на картите с SD картата,ако някой я иска да пише :th_up

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Съб 20 дек 2014 14:57

Колеги здравейте нещо стана с моята навигация rns510 C версия след като я ъпдейтнах с най-новата карта на източна европа,навигацията не заспива и ми изтощава акумулатора.рових се в настройките но нищо не могa да намеря,някой да има идея за този проблем ползвам я над година до сега нямах проблеми.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Нед 21 дек 2014 13:07

Посочи версията на firmware, на картата и какъв и кога е произведен автомобила.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Нед 21 дек 2014 22:05

firmware на навигацията е 2840,навигацията я бях изкарал за да я пробвам на друга кола и след като я върнах почна да не заспива и се чува някакво реле под краката на пасажера да цъка по 2 пъти на 10 сек лошото е че двете неща съвпаднаха :confused.Сложих стара карта без промяна дори без карта пак не заспива.Колата е пасат 6 2006 година highline, до сега нямах проблеми над 1 година просто на getaway модула бях отбелиазал, че има навигация и това беше.Какво ли не пробвах вече,сега четох че трябва да сложа някое старо RCD 300 и така да кодирам отново.Вече не съм сигурен,ако намеря нов KAN от 2009 година и нагоре дали пак няма да има проблем.

panchev68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот panchev68 » Вто 23 дек 2014 13:39

Кажи коя версия ти е Gateway-a
Има проблем с версии под 3C0 907 530 E (моят е highline ot 08.2007) и доколокото зная е гранична
в ebay има доста предложения за gateway.

Пробвай ако искаш с по-нов фирмуер за RNS-a (аз съм с SW_5269mtv) и моята е версия "C"
http://www.my-gti.com/3868/volkswagen-rns-510-firmware-download-repository

Потребителски аватар
xtoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xtoni » Вто 23 дек 2014 18:17

Колеги аз доколкото си спомням съм монтирал на голф5 със стар гетъуей и без проблем когато рнс-а е с фирмуер над 2660! Виждам че на колегата е 2840 и аз се питам защо има проблем???

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 24 дек 2014 13:31

С малко повече проблеми от обичайно сложих версия 12 (8196) на картата. В родната България не виждам на пръв поглед нищо ново в сравнение с версия 11 (освен моста около Икеа).

Диска вече е надхвърлил размера на еднослойното DVD и ситуацията е подобна на тази с картата за западна Европа. Трябва да се записва на двуслоен DVD-R. И най-малката драскотина води до грешка при копирането. Препоръчително е да се копира при спрял автомобил, защото се оказа че и сътресението пречи.

Малко по-горе някой беше споменал за инсталиране през SD карта:
1. Отива се на това място: http://christian-jeanin.ro/blog/software/maps-tool-en/
2. Тегли се програма Maps Tool и се инсталира.
3. Самата програма иска да и се "даде" image на карта (напр. CD_8196.iso) след което прави директории, които да се прехвърлят на SD карта и DVD, съдържащо малка програма която да изкопира записаното на тази SD карта върху хард диска на RNS510.
4. Отиваме при колата, вкарваме картата, чакаме да чуем тестов запис от устройството (показваш, че картата е ОК), вкарваме DVD-то, натискаме ctrl+alt+del (пардон SETUP + EJECT + INFO) и чакаме със затаен дъх между 30 и 40 мин.

При мен след всичкото това RNS-a се намаза по класическата схема - вади екрана с червените ленти от горе и долу и казва, че не може да стартира. След 30 мин. го убедих да тръгне чрез преинсталация на firmware (5274) и след това още час копирах картата. На който не му се рискува да пропусне предишните стъпки и да се насочи към запис на двуслойно DVD.

Украинския гуру VENOM е извадил в неговия сайт (http://stn.ucoz.ua/blog/istorija_kartografii_dlja_rns510/2011-08-30-4) image без POI-та за версиите преди 3900, но torrenta изглежда е изтрит или се цензурира в България.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Сря 31 дек 2014 16:08

Колеги бихте ли споделили има ли някаква уловка според вас при тази навигация.Гледал съм на доста търгове и обяви цени по високи на използвани навигации, а тук е нова дори с гаранция.Този търговец продава и модел който е със DAB, на цена малко над 1000 $ ,но до колкото четох в България не върши работа ако съм разбрал правилно.Благодаря ви и весело посрещане на новата година. :beer

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 07 яну 2015 21:47

Навигацията е наистина нова. Не виждам уловка, ако няма скрит дефект. Има обаче поредица проблеми за "новите" устройства произведени през 2014 г. ПЪРВО те са малко разпространени и за тях няма много (май никакъв) firmware достъпен в Интернет. ВТОРО тези устройства, за сега не могат да се отключат за видеокартина (ТВ или от ДВД или от флашка) по време на движение. "Традиционите" средства не действат. А в крайна сметка предлагат същата функционалност, като предишните устройства.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Чет 08 яну 2015 16:21

Този продавач за който писах продава различни версии.На версия H пише, че поддържа VIDEO IN MOTION но е произведен 2014 год.Бихте ли разгледали това което предлага този търговец и да ми кажете става ли нещо от предлаганото или да се насоча към друг.Благодаря ви още веднъж .

П.С Между другото писах на продавача и той ме увери, че няма проблем да се гледа видео в движение ако желая.Колега pavel_andreev би ли дал някаква информация за новите устройства. Линк от където си прочел информация относно моделите от 2014 година. Просто искам да съм сигурен когато поръчвам, а ти си най разбиращия съдейки по тази тема. :beer

Antoanboy
Автомобил: Passat B6 Variant
Двигател: 2.0 TDI BKP

Мнениеот Antoanboy » Пет 30 яну 2015 17:49

Нуждая се от помощ! Колата ми е PASSAT B6 2.0 TDI, 140hp. Зеводски беше с навигация MFD2. Преди няколко месеца монтирах навигация RNS510 версия “С“ с FW 4020, кодираха я, и работи добре, но постоянно губи връзка с колата! т.е. на VCDS изписва, че губи комуникация, а навигацията се рестартира при палене на колата! Ходих при майстор, (на когото може да се вярва) който ми каза, че проблема е в CAN GATEWAY-я. Моя е № 3С0 907 530 С, който не поддържал RNS510, а трабвало да е с друга буква отзад. Молбата ми е ако някой има такъв автомобил със заводски RNS510, да ми каже с коя буква му е CAN GATEWAY-я (№ 3С0 907 530 ?), или ако някой знае нещо повече за проблема, да помогне! Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
xtoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xtoni » Пет 30 яну 2015 18:37

При firmware над 2660, не трябва да има проблем с кан модула! Ако имаше несъвместимост с can щеше да ти се изтощава и акумулатора! Ще трябва да ти погледна грешките с Vcds, по принцип мога през team viwer да погледна, ако разполагаш с Vcds! Не бързай да купуваш кан!

Потребителски аватар
vutoff
Автомобил: VW Touareg
Двигател: CASA

Мнениеот vutoff » Сря 11 фев 2015 16:28

Здравейте,

От скоро (вчера) съм притежател на VW Touareg 2009 година, който е с RNS 510. Та в тази връзка имам два въпроса:

1. Как да разбера версията на FW и на картите? Също така как да разбера версия на RNS-a (разбрах, че финалната буква в номера била решаваща)?

2. Отказа да чете 32Gb SDHC карта и постоянно изкарваше грешка когато опитвах да я слагам. Видях, че този дивайс поддържа до 32Gb SDHC карти така че не виждам проблем защо не би прочело точно тази. Картата е форматирана на FAT32. Та какъв може да е проблема, за да не я чете? Има ли значение формата на mp3 файловете или пак, както при Audi, максимума е 160/44,1?

3. Предполагам, че от отговоря на т.1 ще зависи и до коя версия на FW ще мога да обновя дивайса.

Благодаря предварително.

Поздрави,
Илиян

Потребителски аватар
vutoff
Автомобил: VW Touareg
Двигател: CASA

Мнениеот vutoff » Чет 12 фев 2015 17:24

Прочетох, че за да видя версията на RNS-a, както и текущият инсталирам FW е достатъчно само да задържа Setup бутона, при което се появява меню. Последвах съвета, задържах го натиснат, излезе меню но в менюто имаше информация само за радиото. Нямаше системна информация. Явно ще е нещо друго.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Чет 12 фев 2015 18:22

Здравейте, От скоро (вчера) съм притежател на VW Touareg 2009 година, .... Т

Драги приятелю, щом си притежател на VW джипка VW Touareg 2009 година, навигацията е RNS810. Тя е в голямата си стемпен съвместима с RNS510. Щом не чете 32Gb карти значи е с някоя от началните версии. Най-добре е да се постави firmware 4020 или 3980/90. Тя ще реши почти всички въпреоси с устройството. Проблемът е, че след инсталацията вероятно ще трябва да се допипне с VAGCOM или VAS. Освен това трябва да е в добро състояние DVD-то на устройството щото да може да изчете бепроблемно целия firmware (процедурата продължава около 1 час). Да се надяваме, че устройството е поне B версия, защото иначе нещата са съвсем рискови.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”