jafara написа:И аз имам едно въпросче.
Моята кола я заключвам с ключа и отделно пускам алармата чрез дистанционното, та къде в София може да препрограмират алармата, т.е. да заключвам едновременно с което да се пуска и алармата от ключа, или ще трябва нова аларма

питах няколко алармаджии но неможаха да ми помогнат !
А механизма от снимката го има в юнитрейд, колегата беше писал в другата тема как стоят нещата и какви пари излиза !
Ами според мен така както си е по-добре. В смисъл такъв, че разбият ли алармата отварят колата. А в твоя случай трябва да разбият алармата после да се мъчат да отварят и през ключалката. Не, че е невъзможно, но е по-голяма играчка-изисква повече време.
Когато слагах аларма на баща ми на колата, алармаджийте искаха да я свържат към централното. Аз им казах, че не искам и сега колата се отваря с оригиналното дистанционно което е заработено в ключа и е в комплект с оригиналния имобилайзер и с аларма, която не е свързана с централното. Който иска да я краде, нека първо да отвори вратата, после да обезвреди алармата, после фабричния имобилайзер и накрая да се мъчи с поставения втори имобилаизер и накрая с дебеловратия застраховател при който е направено каското.