Колата от 4-5 години е с алтернативна навигация в Windows CE. Като цяло работеше добре но много ме дразнеше слабото радио, което дори в някои части на София не приемаше добре станциите, а на извънградско е направо трагедия - няма нищо.
Сега си взех по модерен вариант с Андроид, много екстри, като цяло супер модулче, но се оказа че за 5 години братята китайци не са мръднали от към радиото, отново дори в София не мога да слушам радио нормално.
Това на моменти разваля иначе страхотните впечатления от машинката.
Карах го в няколко сервиза, усливатели слагахме допълнителни и нищо.
Някой може ли да даде акъл и съвет дали може да се реши проблема?

Слаб радио приемник на алтернативна навигация за Туарег?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Re: Слаб радио приемник на алтернативна навигация за Туарег?
Възможно е фабричната ти антена да е с вграден усилвател. Той се захранва с така нареченото фантомно захранване което афтър маркет навигациите не му подават.
Ако е така се ползва едно допълнително устроиство:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=423167
Естествено вариянт е и просто тунерите им да са кофти.
Ако е така се ползва едно допълнително устроиство:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=423167
Естествено вариянт е и просто тунерите им да са кофти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно това допълнително устройство сложихме при монтажа уж за да е като хората, но пак се получава че читаво радио има само по жълтите поавета....
Някое друго решение?
Някое друго решение?
А с друга антена пробвано ли е ?
Ако не ,пробвайте .Ако пак не лови нищо ,значи толкова си може .
Ако не ,пробвайте .Ако пак не лови нищо ,значи толкова си може .
-
- Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI 4motion
- Двигател: AUY 2002
Колега, аз също го имам този проблем и нямам решение за момента... Вече с два различни плейъра - топ моделите на Kenwoood (bt92sd) и в момента съм с Pioneer (80prs) които имат супер чувствителни и добри приемници. При мен има антенен усилвател намиращ се в гредата над задното дясно стъкло. Сложил съм и въпросният антенен адаптор http://aval-bg.com/products/product_id/2497/category_id/28/ACV+1500-03 но и това не помага, тествах плюса към антенния усилвател - всичко си е ок. Единственото което остава е да пробвам с друга антена - дайте идея каква добра например? В момента ползвам оригиналната която представлява 2 тънки ленти на задното дясно стъкло, явно от там идва проблема, но не съм сигурен ... Така че едва ли при теб плейъра е проблем също.
- audio_mania_max
- Автомобил:
- Двигател:
Алтернативна навигация звучи добре...
Китайските ментета са всеизвестни с високото качество на тунерите си, а и другите им компоненти са от подобен клас. Защо мислиш истинските навигации струват от 1500 лева нагоре? Просто получаваш това, за което си платил.

Китайските ментета са всеизвестни с високото качество на тунерите си, а и другите им компоненти са от подобен клас. Защо мислиш истинските навигации струват от 1500 лева нагоре? Просто получаваш това, за което си платил.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”