Golf 4 1.8T AGU с Бардолини - силна миризма на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vankata_pz_
Автомобил: golf IV
Двигател: 1.8 T AGU

Golf 4 1.8T AGU с Бардолини - силна миризма на газ

Мнениеот vankata_pz_ » Вто 17 фев 2015 12:07

Здравейте, колеги! Да опиша първо проблема: При по екстремно шофиране със свалени прозорци се усеща силна миризма на газ.Също при спускане по наклон на скорост без газ пак мирише. При работа на място няма проблеми. Газовата е в гаранция, ходил съм сигурно 5 пъти при майсторите и всеки път я замерват с някакъв уред(само при работа на място) и няма никакви течове, въпреки че им обяснявам че мирише само в движение и то при ускорение, те си я мерят само на място и според тях нямам проблем. Някой имал ли е подобен проблем и знае ли как да го реша.. ?

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: Golf 4 1.8T AGU с Бардолини - силна миризма на газ

Мнениеот agumba » Вто 17 фев 2015 12:26

Газта, пропан-бутана, е по-тежък от въздуха, и е нормално, в покой, да пада долу! Най-вероятно, според мен, имаш теч в системата, някъде отпред, където са инжекторите, редуктора и изпарителя! Отиди на добър газаджия, такъв, който поддържа твоята марка ГИ, да направи обстоен преглед, и открие проблема! Ако желаеш, ще ти дам координатите на сервиз в Пловдив, от който съм доволен!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 17 фев 2015 12:41

Уточни на сурова газ ли мирише, или на изгорели газове.

Потребителски аватар
vankata_pz_
Автомобил: golf IV
Двигател: 1.8 T AGU

Мнениеот vankata_pz_ » Вто 17 фев 2015 12:54

Мирише на сурова газ, преди 1000-2000 км са сменени филтърчетата, а газовата е на година и 2 месеца(ако има значение) Проблема го забелязах 2-3 месеца след монтажа.
Сега се сетих, че един от първите пъти като ходих ми казаха, че миришело като разтовари Blow off-a понеже не съм с оригинален, което според мен е глупост...

Върни се в “Автогазови уредби”