Значи гледам,че 92 вече по бензиностанциите го изтриха от табелките...което ме навежда на мисълта, че наистина го спряха от производство...
Иначе моля ви не зареждайте в Петрол Лукойл...сравнете цените...винаги там са най-високи!
Бензин Къде и какъв???
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- zeroheat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
засега съм зареждал само от Лукойл и съм си доволен цената е нормална и нямам проблеми за сега
а иначе имам предложение да хванем и да се съберем няколко човека(10тина примерно) и да купим малко на едро защото 1,65 не е малко, а до колкото знам от нефтохима излиза на 0,5лв литъра, а ако се уредим за по левче литъра също ще съм доволен
вие какво мислите по този въпрос?
а иначе имам предложение да хванем и да се съберем няколко човека(10тина примерно) и да купим малко на едро защото 1,65 не е малко, а до колкото знам от нефтохима излиза на 0,5лв литъра, а ако се уредим за по левче литъра също ще съм доволен
вие какво мислите по този въпрос?
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колеги, откакто карам съм минал през повечето по-големи вериги бензиностанции.
Едно време като карах пасата го карах само на шелл 95Н и си вървеше прилично, даже си имах карта за смарт точки които неведнъж съм ползвал - демек изгорил съм доста шеладжийски бензин.
После с Клиото почнах да пробвам ОМВ и имаше зад затвора една малка нелегална бензиностанция.При вървежа на клиото разликата беше нулева с тоя 1.2 двг.Но, дет вика Ники или аз съм тъп, или кат му сипвах друго,но не и от нелагалната двг-то бачкаше по равномерно и тихо.Демек забравих за каквито и да било разлики от 10 стотинки и си забраних да мисля за тях при положение че искам да карам кола, нормално е да си плащам за возенето:)
После почнах да му наливам ОМВ, докато не взех Голфа.Пак продължи същотото, но в един прекрасен ден в който налях (винаги го пълня догоре) и след около 250 км бензиномера беше в червеното, се отказах от ОМВ.
Последва периода "само и единствено Лукойл".Но на НГ пътувахме над Банско с колеги и както е редно тръгнах с пълен догоре резервоар от Лукойл, за да се върнем и да долея да си разделим горивото, та да няма после недоволни.На влизане в СФ налях на ОМВ и покарах доста километри с този резервоар (само градско, както всеки път).Та ме накараха да се замисля дали пак да не мина на ОМВ, но след кратък размисъл оня ден напълних на ЛУкойла.И сега ми се струва че за около 84 км ми е изгорила, маааалко повече от нормалното.
Моят извод е че всичко е до късмет каква партида ще уцелиш и че не трябва да си дребнав, при положение че искаш да се возиш.
Може да е кофти бензина(което всички го знаем), може просто този път да не си го напълнил до"под капачката".
Така че според мен ОМВ , най-вече Лукойл, но никога ШЕЛЛ
Едно време като карах пасата го карах само на шелл 95Н и си вървеше прилично, даже си имах карта за смарт точки които неведнъж съм ползвал - демек изгорил съм доста шеладжийски бензин.
После с Клиото почнах да пробвам ОМВ и имаше зад затвора една малка нелегална бензиностанция.При вървежа на клиото разликата беше нулева с тоя 1.2 двг.Но, дет вика Ники или аз съм тъп, или кат му сипвах друго,но не и от нелагалната двг-то бачкаше по равномерно и тихо.Демек забравих за каквито и да било разлики от 10 стотинки и си забраних да мисля за тях при положение че искам да карам кола, нормално е да си плащам за возенето:)
После почнах да му наливам ОМВ, докато не взех Голфа.Пак продължи същотото, но в един прекрасен ден в който налях (винаги го пълня догоре) и след около 250 км бензиномера беше в червеното, се отказах от ОМВ.
Последва периода "само и единствено Лукойл".Но на НГ пътувахме над Банско с колеги и както е редно тръгнах с пълен догоре резервоар от Лукойл, за да се върнем и да долея да си разделим горивото, та да няма после недоволни.На влизане в СФ налях на ОМВ и покарах доста километри с този резервоар (само градско, както всеки път).Та ме накараха да се замисля дали пак да не мина на ОМВ, но след кратък размисъл оня ден напълних на ЛУкойла.И сега ми се струва че за около 84 км ми е изгорила, маааалко повече от нормалното.
Моят извод е че всичко е до късмет каква партида ще уцелиш и че не трябва да си дребнав, при положение че искаш да се возиш.
Може да е кофти бензина(което всички го знаем), може просто този път да не си го напълнил до"под капачката".
Така че според мен ОМВ , най-вече Лукойл, но никога ШЕЛЛ
- Memo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз спрях да зареждам на Шел, по простата причина че с бензин за една и съща стойност налят в Шел изминавам почти наполовина по-малко километри, отколкото с бензин налят в Лукойл например. Това се доказва и от показанията на стрелката, колкото и да не е вярна - разликата е видима!
В ОМВ също спрях да зареждам след като веднъж ми наляха некачествен бензин. За сега сипвам в Лукойл и Петрол и съм доволен. Също съм много доволен и от Еко Петролиум на бул. България. Общо взето оставам с впечатлението, че точно по прехвалените вериги като Шел и ОМВ правят най-големите шашми.
В ОМВ също спрях да зареждам след като веднъж ми наляха некачествен бензин. За сега сипвам в Лукойл и Петрол и съм доволен. Също съм много доволен и от Еко Петролиум на бул. България. Общо взето оставам с впечатлението, че точно по прехвалените вериги като Шел и ОМВ правят най-големите шашми.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги стига с тези вериги бре.. нали знаете че всяка колонка ( бензиностанция ) си има свой чорбаджия и той определя какви коктейли ще текат през маркучите.
Ако искате да направите услуга с реклама/антиреклама на някой друг колега тогава не казвайте само ОМВ рулз, шел съкс и т.н. ами просто кажете еди коя си бензиностанция която се води шел/омв/лукойл/.... има добър/кофти бензин.
Бтв.. преди седмица налях много добър бензин на лукойла на 4ти км. Горе долу само от там зареждам но наистина последния път бензина се оказа по-добър
.
Ако искате да направите услуга с реклама/антиреклама на някой друг колега тогава не казвайте само ОМВ рулз, шел съкс и т.н. ами просто кажете еди коя си бензиностанция която се води шел/омв/лукойл/.... има добър/кофти бензин.
Бтв.. преди седмица налях много добър бензин на лукойла на 4ти км. Горе долу само от там зареждам но наистина последния път бензина се оказа по-добър

- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
аз също зареждам САМО на лукойла на 4ти километър. ако ме домързи да отида до там, зареждам и в еко петролиум до завод електрон. Доволен.
В Габрово зареждам пак САМО на лукойла до Дома на хумора.
и да изкажа възмущението си от една бенДзиностанция - студентски град, отстрани на УНСС, една малка такваз, даже име си няма - колеги, никога не зареждайте там! цената е с 10-15 ст. надолу от нормалната но след зареждане там (по принуда - беше ми свършил бензина) дори не можех да потегля - паля и след 2 секунди гасне!
В Габрово зареждам пак САМО на лукойла до Дома на хумора.
и да изкажа възмущението си от една бенДзиностанция - студентски град, отстрани на УНСС, една малка такваз, даже име си няма - колеги, никога не зареждайте там! цената е с 10-15 ст. надолу от нормалната но след зареждане там (по принуда - беше ми свършил бензина) дори не можех да потегля - паля и след 2 секунди гасне!
- Memo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега Muncho, прав си за различните чорбаджии обаче пропускаш съществен момент! Когато даваш на някой да ти ползва името и ако твърдиш че предлагаш качествени продукти и услуги не мислиш ли, че трябва да имаш някакви изисквания към този някой? Ако също така този някой чрез добре позната търговска марка продава боклуци това не е ли някакъв вид злоупотреба и подвеждане на потребителя?
Аз смятам, че точно при бензиностанциите всяка верига има стандарти, които стриктно се спазват, а при некоректност към потребителя вина носи този който си продава името и не осъществява необходимия контрол. За това говоря за веригите като цяло,а не за отделни бензиностанции.
Аз смятам, че точно при бензиностанциите всяка верига има стандарти, които стриктно се спазват, а при некоректност към потребителя вина носи този който си продава името и не осъществява необходимия контрол. За това говоря за веригите като цяло,а не за отделни бензиностанции.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Memo написа:Колега Muncho, прав си за различните чорбаджии обаче пропускаш съществен момент! Когато даваш на някой да ти ползва името и ако твърдиш че предлагаш качествени продукти и услуги не мислиш ли, че трябва да имаш някакви изисквания към този някой? Ако също така този някой чрез добре позната търговска марка продава боклуци това не е ли някакъв вид злоупотреба и подвеждане на потребителя?
Всичко е вярно.. но в белите страни

У нас все още няма такъв контрол. Когато на някой му налеят с 5-10 литра над упоменатия от производителя на колата/газовата уредба обем на резервоара/бутилката и после тия от бензиностанцията се правят на ударени. С две думи никой нищо не може да има каже.
С качеството на бензина е още по-трудно доказването. Там вече трябват лабораторни анализи и т.н.
Също така у нас масово се работи на принципи - режем глави до кръста или печалба по всевъзможен начин за сметка на потербителя.
Това е спомогнато от така наречената мобилна аудитория - в случая хора които зареждат от най-близката бензиностанция когато им свърши бензина. Това са хора които дори и да останат недоволни от бензина те няма да се окажат загубена аудитория за колонката - така или иначе същите хора първо не са били постоянно зареждащи там. Постоянно зареждащите е по-лошо да се загубят, но явно те са по-малък процент.
За контола на бензиностанциите не мога да говоря.. не знам има ли го, няма ли го...
Сам виждаш че има хора които са страшно доволни от дадена верига и такива които пари да им дават няма да заредат от там. Обаче съм сигурен че едните са доволни а другите недовлни от определени бензиностанции. Аз също съм попадал на различно като качество бензин на една и съща верига но на различни бензиностанции.
Просто все още при нас ако се плати на определения човек/хора ще те изкарат по-праведен и от Господ.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”