Твърдо си решил да похарчиш едни грешни пари и накрая пак да не си доволен от резултата. Видял съм достатъчно рутери и съм влизал в достатъчно много къщи. Като обхват може и да го покриеш, но нещата ще са достатъчни, колкото да браузваш в нета и да си пускаш някое компресирано Хвид филмче без да сече. Оттам насетне ще се проклинаш всеки ден.
Окабели си стационарните точки - двете ТВ-та и двата компира и като искаш пак си сложи рутер за смартфоните и лаптопите. Ако толкова те е страх от гръмотевиците - вземи си някой хубав изолатор от такива високи напрежения. Идеята с оптиката не е лоша, ама имай предвид, че дори и токов удар по мрежата може да им разкаже играта (при мен преди година изгоря дънна платка, а кабелите са ни подземни

). Да не говорим, че конверторите не са евтина техника, особено читавите (нали търсим стабилност?), през колкото повече активни устройства минават нещата, толкоз е по-уязвима стабилността на цялата топология. Колкото пъти съм ходил на проблеми с рутери и обхвати, толкова пъти съм се убедил, че от кабелът по-добро няма (ако не беше така кабелните оператори щяхме отдавна да сме в историята, примери мога да ти дам точно с Булсатком за техните успехи с ви-фи технологията

- усетиха се сравнително навреме, че не стават така нещата и си започнаха с оптиката) - както казва една непросветена наша абонатка "Кога ще пуснете оптика, че да махнем кабелите"