попадна ми в ръцете един Арк С и на мене, ама не ми дават да го изтормозя...(на сестра ми е)
От наблюденята ми върху него от две седмици на сам. Телефончето се държи много добре, батерята му издържа на нормално натоварване. За разлика от Хперия х10, обхавата на wifi-то е по-голям и по-добър.
За разлика от моя Х10 е по-бърз, дори и от моя изчистен ром. Държи се добре във всяко едно отношение, греене не съм забелязал все още. Ще го пробвам с някоя по-силна игра да видя дали ще стигна до там. Няма забавяня, всичко се движи мазно. Има малко повече хмм...за мен са тъпотийки вкарани в заводския РОМ, но това подлежи на поправка принципно. Стабилен е и до сега не ми е забило някой FC от нищото. Звукът му е по-изчистен, говора каквото зависи от телефона е перфектен. Тъча върви без абсолютно никакво забавяне и отреагира на всяко движенийце.
за сега толкова, покрай празниците повече!
Мнения за Xperia ARC S
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Re: Мнения за Xperia ARC S
Момчета, понеже трябва скоро да се оборудвам с нов телефон, да попитам:
1. Ще има ли update до последния Андроид - Ice Cream Sandwich?
2. GPS само с пренос на данни ли може да се ползва?
3. Капакът отзад на телефона с какво покритие е? Пиано лак? Лакирана пластмаса?
4. Има ли пълен Flash support?
5. Как се справя дисплея при слънчева светлина?
6. Разликата с Xperia Arc само в скоростта на процесора ли е?
И изобщо, ако можете да добавите още нещо интересно, че съм малко бос по отношение на "умните" играчки.
1. Ще има ли update до последния Андроид - Ice Cream Sandwich?
2. GPS само с пренос на данни ли може да се ползва?
3. Капакът отзад на телефона с какво покритие е? Пиано лак? Лакирана пластмаса?
4. Има ли пълен Flash support?
5. Как се справя дисплея при слънчева светлина?
6. Разликата с Xperia Arc само в скоростта на процесора ли е?
И изобщо, ако можете да добавите още нещо интересно, че съм малко бос по отношение на "умните" играчки.

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Ако още не си го прочел: http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3619 
1. Ще има ли update до последния Андроид - Ice Cream Sandwich? - ДА, виж линка
2. GPS само с пренос на данни ли може да се ползва? - Ако си нямаш навигация като iGo,Sygic, които си имат изтеглени карти... Google Maps задължително е с пренос на данни. Но има и предварително изтегляне на регион, ако знаеш къде ще ходиш
4. Има ли пълен Flash support? - ако се съди по горния линк, да, и би трябвало, за толкоз пари
5. Как се справя дисплея при слънчева светлина? - ако съдя по другите сонита, които съм виждал с такъв дисплей, включително и моят, доста по-добре от някои...
6. Разликата с Xperia Arc само в скоростта на процесора ли е? - изглежда да...
3 го оставям на тези, които са го виждали.

1. Ще има ли update до последния Андроид - Ice Cream Sandwich? - ДА, виж линка

2. GPS само с пренос на данни ли може да се ползва? - Ако си нямаш навигация като iGo,Sygic, които си имат изтеглени карти... Google Maps задължително е с пренос на данни. Но има и предварително изтегляне на регион, ако знаеш къде ще ходиш
4. Има ли пълен Flash support? - ако се съди по горния линк, да, и би трябвало, за толкоз пари

5. Как се справя дисплея при слънчева светлина? - ако съдя по другите сонита, които съм виждал с такъв дисплей, включително и моят, доста по-добре от някои...
6. Разликата с Xperia Arc само в скоростта на процесора ли е? - изглежда да...
3 го оставям на тези, които са го виждали.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Мерси, до преди малко се борех със същото в Phone Arena. GSM Arena явно е по-добре. 
Изглежда сякаш S е tweaked и debugged версията. Т.е. вероятно си струва разликата.

Изглежда сякаш S е tweaked и debugged версията. Т.е. вероятно си струва разликата.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз като собственик на телефона да си кажа:
escrime написа:Момчета, понеже трябва скоро да се оборудвам с нов телефон, да попитам:
1. Ще има ли update до последния Андроид - Ice Cream Sandwich?- Slimmer ти отговори вече
2. GPS само с пренос на данни ли може да се ползва? - Идва с подарък от Sony - предварително инсталиран Navteq Wisepilot
3. Капакът отзад на телефона с какво покритие е? Пиано лак? Лакирана пластмаса? - лакирана пластмаса
4. Има ли пълен Flash support? - да, full flash
5. Как се справя дисплея при слънчева светлина? - дори и на 80% се вижда и под сахарско слънце
6. Разликата с Xperia Arc само в скоростта на процесора ли е? да, и 2-та са с еднакъв чипсет RAM и GPU, разлика e само в процесора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,един тъп въпрос,ама ми се явява проблем за момента. Днес взех едно ARC S,опитвам се от друг телефон да му пратя с блутута нещо..каквото и да е,снимка,музика,контакт..изписва че е получен файл и да го потвърдя,ама не знам как,не виждам по какъв начин просто. Някой ако даде акъл ще съм му много благодарен 

- radi_nrj
В горния край на екрана има сервизна лентичка, която се разпъва като я натиснеш с пръст и плъзнеш надолу. Там ти е поканата за приемане на файл чрез bluetooth.
Първия път като си пращах контактите от стария телефон и аз се пулих като туземец пред пишеща машина.
Първия път като си пращах контактите от стария телефон и аз се пулих като туземец пред пишеща машина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:В горния край на екрана има сервизна лентичка, която се разпъва като я натиснеш с пръст и плъзнеш надолу. Там ти е поканата за приемане на файл чрез bluetooth.
е аз ходих в Германос та ми ги прехвърлиха,благодаря ти за помоща

-
- Автомобил: VW Passat Variant B5
- Двигател: AJM 2000
Здравейте колеги. Искам първо да се извиня, че изкарвам толкова стара тема от архивите, но имам проблем с моята Xperia Arc S, а не ми се пускаше нова тема. Та проблема е че от декември месец смених оператора, след дълги години към М-тел и никакви проблеми се наложи декември месец да се преместя към Виваком. От този момент не мога да използвам телефона си пълноценно. До деня на прехвърлянето батерията на телефона издържаше по 3 дни с нормално използване, но след поставянето на вивакомската сим карта това време се ограничи до по малко от 10 часа без да го използвам, дори и за обаждане, гледах само часа и пак падаше за отрицателно време. Първо помислих, че съм забравил интернета включен, но не всичко беше изключено, мислех че не се е и заредил от предишния ден, но това явление се повтори няколко поредни пъти. След това взех кардинално решение и сложих пак М-телска карта на прима и чудото стана батерията пак започна да държи 3 дена с доста използване. Слагах и други вивакомски карти и се получаваше същото с бързото падане на батерията. Прерових целия телефон гледах, спирах, изключвах, пробвах какво ли не но всичко си е в нормите и както работи с м-тел така и с виваком, но при втория батерията пада осезаемо бързо. В няколко сервиза за моб. телефони казват, че такова нещо е нереално и батерията ми е за смяна, но е факт че с примата нямам никакви проблеми. И двете мрежи са 2G ако това има значение. Моля за помощ или поне идея какво може да му е защото много искам да си го ползвам, но при това положение просто няма как.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега при мен Sony Xperia U имаше същия проблем. Оказа се, че приложение което е инсталирано от мен е забило и точи постоянно батерията. Решението е да дам Заводски режим на телефона. Което ще рече, да изтрие всичко в паметта си и все едно си го купил сега, което не е така де, но при мен така се оправи проблема. Късмет, ако решиш проблема или имаш проблеми пиши. 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Колега ,мобилен нет от виваком имаш ли.Да не си казал да го спрат на оператор.Споделям това, защото.... Щерката имаше едно смартфонче..но за по сигурно звъннах на оператора/виваком/ да спре интернета.Преди това телефона го ползваше жена ми.Тя си имаше мобилен нет в пакета и телефона караше по 3 дни.И такааа откакто спряха мобилния интернет от оператора ...ужас телефона държеше по 5 часа.Какви ли не ромове не качвах и все тая.Най накрая прочетох някъде от човек със същия проблем ...след смяна на3 сим карти /може и от тях да е/ мякъкав управител на офис на виваком го накарал да си пусне нета от оператор и да изтрие точките за достъп за да не му върти сметка.И чудо...телефона се оправил.Направих същото с на щерката телефона- пуснах нета от оператора и изърих точките за данни ....телефона и до ден днешен си работи и държи по 3-4 дни.Дано съм ти полезен.Там търси проблема.
-
- Автомобил: VW Passat Variant B5
- Двигател: AJM 2000
Здравейте отново и мерси за съветите. Извинявайте, че не писах по-рано, но просто не исках да пълня темата с излишна информация и опити. Да се върнем на темата, не знам дали съм намерил решение или не, но от няколко дни батерията ми държи както преди по 3-4 дена без да си играя и ровя в интернет. Първото, което направих е да послушам колегата anonym0us и да задам заводския режим на телефона. За жалост това не помогна и трябваше да търся другаде проблема. Все пак ти благодаря колега, чрез този съвет премахнах много ненужни неща. Следващото, което направих е да пробвам със съвета на mely, но първо се разрових по надълбоко, тъй като до сега не съм имал интернет в пакета, а и не е включван допълнителен такъв, всъщност това е проста карта към група. Та поразрових се в мрежата и там открих сходен проблем. Разгледах внимателно тази тема http://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=31440 и както беше написал колегата пристъпих към действие. Първо звъннах на човекът отговорен за групата във Виваком. От там ми върнаха отговор, че проблема е в мен и че техниците не са намерили нищо, с което да ми падала батерията. Написали са ми и нещо като протокол, на който пише, че докато имам включен интернет и 3G мрежа това било нормално, хубаво де, но още в началото когато ми дадоха тази карта аз първо това проверих на каква мрежа работи и дали има интернет. И преди и сега телефона си работи на 2G мрежа. Как да им обясниш на тези глупаци, който дори не са проверили номера с какъв план е, че пишат глупости. Измиха си ръцете. Вече бях решил да ходя до офис на Виваком и там да се разправям когато взех решение да включа интернет от телефона и да го спра веднага. Направих тази процедура и не видях разлика. После се сетих, че когато отварям някоя страница постоянно ме пита дали да изтегли настройки за интернет през вивател или виваком, уж бяха едно и също, дадох му да свали настройките, но поради не знам каква причина не стана. Рестартирах телефона, пробвах отново да ги сваля и пак не стана. Е предадох се, бяха и празници и бях твърдо решен да отида след празниците, но за късмет нещата се уталожиха. Извода е че навярно телефона наистина е работел в някакъв режим на търсене на настройки и може би последното нещо, което направих с изтеглянето им, което не се получи, му е помогнало. Има и друга вероятност от оператора да са си оправили бакиите, но честно казано тази теория не ми се вярва. Ще го наблюдавам още няколко дни и ако има нещо пак ще пиша. Надявам се все пак да не го прави повече това. Та съветът ми е ако сте на Виваком и телефонът ви проявява същите аномалии първо ги потърсете тях и настоявайте да решат проблема си. Надявам се, с този малък роман, да помогна и на други колеги със същия проблем. 

- radi_nrj
Кажи имн атия шматки, че Arc S с пуснато 3G ако не се рови в телефона изкарва 3 ама не часа ами дни 
Иначе в Power monitor-a трябва да ти покава кое най-много пие от батерията.

Иначе в Power monitor-a трябва да ти покава кое най-много пие от батерията.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”