Всяка една кола в себе си трябва да съдържа малко харакрер,нали това е и идеята за "Моят Volkswagen".Ако исках да е стокова ама напълно щях да си купя Дачия
В интерес на истината вчера я покарах...изгорих някой друг литър бензин и усмивката от лицето ми не слиза.
Да допълня темичката с още малко новости по колата естествено в добри насоки.
След слагането на двигателя си останах с меките връзки от ПФ-а + всички гърнета и връзки както си бяха.Обаче........от едно известно време взе да бучи,да изпуска от гарнитурите.......беше време да се помисли какво ще се прави с гърнетата.
Видях че в фейсбук групата едно момче продава изпускателен колектор с меките връзки и всички гарнитури за АБФ мотора които ще са ми нужни за да подменя старите от ПФ.
Речено-сторено.Взех ги и започнах да се интересувам дали да оставам с 50мм тръби,понеже АБФ-а оригинално е с 55......в крайна сметка избрах компромисен вариант на 57мм,два резонатора,и крайно гърне от КР.
Не исках да е много тиха нито много шумна.Смея да твърдя,че получих плътен звук до 3000 оборота,и след това тишина.Приятна за каране дори и в града а и не надува главата извън града понеже с 3 000 оборота съм на 100 км/ч.
Трябва да снимам как се получи защото наистина останах доволен от една фирма в Стара Загора "ЕКО ТРАФИК".Може и да се приеме като реклама защото наистина съм доволен.По тръбите няма рязано снаждано,а където трябва да има чупка тръбата е огъната.Подмениха се всички гарнитури както и тампони.
Клипче ще направя в най-скоро време.
Подаръците за мъника не спират до тук.Случайно изкочи едно воланче RAID DINO в меко казано окаяно състояние.Реших да го взема и да го възтановя.Това пък доведе до търсенето на фланец.....след малко търсене се сдобих и с фланец.
И накрая но не на последно място....отдавна бях решил да си правя разпънка за предния кош.Ходих при няколко фрезисти,заварчици.......всеки се чудеше и маеше как да легне разпънката при това разположение на двигателя.Една разходка до Казанлък ме събра с алуминиевата разпънка на FK.Проблема не беше толкова в монтажа както в нагласянето на разпънката за да не навдига предния капак.Разпънката е от голф 3.Снимки и на нея по-късно.
След всичко това мога да кажа че вчерашния петък 13-ти не беше лош за мен,а днес дали вечерта ще е хубава всичко зависи само от букета,подаръка и от мен разбира се