Голф 2 GTI ABF 16V-grau met-new paint

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Re: Голф 2 GTI ABF 16V-grau met- schmidt space 16 9J

Мнениеот Daniel Kuntov » Чет 25 дек 2014 21:15

[quote="dinkonikolaev"]Хохохоооооо ВЕСЕЛА КОЛЕДАААА :hihi-christmas
Да сте живи и здрави,много късмет,любов и редки части да си намирате под елхата. :love.vwclub

Аз пак имам нещо ново но този път.....за жалост нещо го окъсах с голфето.
Забелязах че лявото ми колело буквално се клати наляво и надясно.Оказа се че е за смяна лагера с главината.речено сторено.След смяната нещо взе пък да препуква при тръгване и натискане на спирачките.....от какво е и аз не зная понеже няколко майстора я погледнаха и УЖ всичко било здраво. :confused

Имах същия проблем оказаха се за смяна лагер, главина и каре,нищо чудно да ти пука от карето .

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Вто 30 дек 2014 19:10

Щом пука при тръгване и спиране има нещо хлабаво,провери всички болтове,които са пипани.

Потребителски аватар
VWEzioAuditore
Автомобил: VW GOLFIII
Двигател: 1.6 1997

Re: Голф 2 PF GTI

Мнениеот VWEzioAuditore » Чет 08 яну 2015 10:31

iliankocov написа:Май модата е всички PF - и да са с жълти халогени :gayfight

Нещо против ли имаш жълтите халогени, цветът на джантите мисля да го сменям, позволяваш ли?

За да сме по темата голфа на колегата е една от най-яките двойки които съм виждал,поздравления.

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Голф 2 PF GTI

Мнениеот iliankocov » Сря 14 яну 2015 11:22

VWEzioAuditore написа:
iliankocov написа:Май модата е всички PF - и да са с жълти халогени :gayfight

Нещо против ли имаш жълтите халогени, цветът на джантите мисля да го сменям, позволяваш ли?

:gruebel :facepalm

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Нед 08 фев 2015 16:24

Проблема с пукането се отстрани бяха недозавити болтовете на джантата и болта на полуоската.
Ето и нещо новичко.Не исках да си играя с подсветката на уредчетата от ауди и реших да търся оранжеви диоди(диодна лента) с която да осветя и километража с панелчето за парното.
В крайна сметка се спрях на RGB диодна лента с контолер.Освен оранжев цвят има още доста които се сменят с дистанционно.
снимки на всички цветове нямам но някой ден ще ги снимам и ще ги постна тук.

Също така старият двунамотков 10" говорител напусна багажника ми а на негово място сложих по-голямото му братче 12"
Изображение

Потребителски аватар
mk2 gti
Автомобил: GOLF 2
Двигател: SB

Мнениеот mk2 gti » Пон 09 фев 2015 10:31

безценно сандъците бутилката за газ и лепенките

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 14 фев 2015 7:39

Всяка една кола в себе си трябва да съдържа малко харакрер,нали това е и идеята за "Моят Volkswagen".Ако исках да е стокова ама напълно щях да си купя Дачия :mhihi

В интерес на истината вчера я покарах...изгорих някой друг литър бензин и усмивката от лицето ми не слиза. :twisted

Да допълня темичката с още малко новости по колата естествено в добри насоки.

След слагането на двигателя си останах с меките връзки от ПФ-а + всички гърнета и връзки както си бяха.Обаче........от едно известно време взе да бучи,да изпуска от гарнитурите.......беше време да се помисли какво ще се прави с гърнетата.

Видях че в фейсбук групата едно момче продава изпускателен колектор с меките връзки и всички гарнитури за АБФ мотора които ще са ми нужни за да подменя старите от ПФ.
Речено-сторено.Взех ги и започнах да се интересувам дали да оставам с 50мм тръби,понеже АБФ-а оригинално е с 55......в крайна сметка избрах компромисен вариант на 57мм,два резонатора,и крайно гърне от КР.

Не исках да е много тиха нито много шумна.Смея да твърдя,че получих плътен звук до 3000 оборота,и след това тишина.Приятна за каране дори и в града а и не надува главата извън града понеже с 3 000 оборота съм на 100 км/ч.

Трябва да снимам как се получи защото наистина останах доволен от една фирма в Стара Загора "ЕКО ТРАФИК".Може и да се приеме като реклама защото наистина съм доволен.По тръбите няма рязано снаждано,а където трябва да има чупка тръбата е огъната.Подмениха се всички гарнитури както и тампони. :beer

Клипче ще направя в най-скоро време.

Подаръците за мъника не спират до тук.Случайно изкочи едно воланче RAID DINO в меко казано окаяно състояние.Реших да го взема и да го възтановя.Това пък доведе до търсенето на фланец.....след малко търсене се сдобих и с фланец.

И накрая но не на последно място....отдавна бях решил да си правя разпънка за предния кош.Ходих при няколко фрезисти,заварчици.......всеки се чудеше и маеше как да легне разпънката при това разположение на двигателя.Една разходка до Казанлък ме събра с алуминиевата разпънка на FK.Проблема не беше толкова в монтажа както в нагласянето на разпънката за да не навдига предния капак.Разпънката е от голф 3.Снимки и на нея по-късно.

След всичко това мога да кажа че вчерашния петък 13-ти не беше лош за мен,а днес дали вечерта ще е хубава всичко зависи само от букета,подаръка и от мен разбира се :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefanvwto
Автомобил: vw golf 3
Двигател: 1Z

Мнениеот stefanvwto » Съб 14 фев 2015 9:00

Супер звук е докаран,абре Диче готин подарак за 14ти февруари е това :a045

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 16 фев 2015 23:09

Ето и снимки на разпънката :c020
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Sasho_T3+Corrado
Автомобил: VW Golf 3 GTI VW CORRADO 16V
Двигател: 2E - ABF 1993 9A+ 1995
Контакти:

Мнениеот Sasho_T3+Corrado » Нед 22 фев 2015 20:49

:th_up

Потребителски аватар
RISTEE
Автомобил: Vw mk2 GT special
Двигател: 1.8 RP

Мнениеот RISTEE » Пон 23 фев 2015 15:18

Разпънката станали, без преправяне ?

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Вто 24 фев 2015 13:17

Да колега стана,благодарение на това че е регулируема и се заиграх с настройката и при монтажа :beer

В неделя ходихме малко да покараме с приятели и щракнахме някоя друга снимка :wink
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 16 мар 2015 13:00

Здравейте колеги отдавна не съм писал в темата но нека малко по малко допълня.За Баба марта подаръка ми беше не мартеница на ръката а почти състояние което би ме довело до болница.

Накратко...заредих на бензиностанцията газ до горе като реших да си направя една заслужена почивка.Карам си аз обаче нещо много започна да ми мирише на газ.Прибрах се до пред вкъщи и реших да натисна съчмата която е на пълначката защото си мислих че изпуска газта която е в тръбичката от пълначката до бутилката.Изпуснах я но се оказа че продължава да си изпуска газ и то доста през пълначката.Навих крана......файда никаква.Реших да вадя бутилката от колата и да я изпусна принудително.Така и направих.Извадих клемата на акумулатора,навъртях и крановете,махнах скобите които я държат за купето и буквално я изтръгнах от багажника.Изпуснах около 30 литра газ в въздуха.......безотговорно и рисковано ........но това беше най доброто решение за в момента.Както и да е жив и здрав съм нищо ми няма и нека да продължим с малко положителни неща.

Намерих супер запазена добавка като моята......
Изображение

Взех си и воланчето.....безупречна работа от страна на тапицера
Изображение

Отдавна бях мераклия да сутиен на предния капак.....сдобих се и с него :cool
Изображение

Изображение

И измежду другото ....пак джанти този път не мисля да ги продавам понеже искам да имам едни 15ки за всекидневни.
Изображение

Потребителски аватар
icotoooo
Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
Двигател:

Мнениеот icotoooo » Пон 16 мар 2015 20:36

Верно ли ти харесва работата по волана или това е преди да го прави тапицера?

G60

Мнениеот G60 » Вто 17 мар 2015 14:51

icotoooo написа:Верно ли ти харесва работата по волана или това е преди да го прави тапицера?

+1

Върни се в “Моят Volkswagen”