Golf3 vs FiatBravo?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
blackmore
Автомобил:
Двигател:

Golf3 vs FiatBravo?

Мнениеот blackmore » Вто 23 яну 2007 14:47

здравейте. от доста време насам търся да закупя по-нов автомобил(95-98г.) след дълги размисли се прях на тези 2 модела - VW golf3 1.6 - 101 ks. около 95-96г. /// fiat bravo 1.6 16v - 103 ks , 97-98г.
мисля да пусна същата тема и в форума на фиат.
ще ви помоля да ми разясните предимствата на голфа пред фиата и да ми обясните защо той е по добрия избор ;)
събраните резултати ще бъдат решаващи за покупката на бъдещия ми автомобил.
благодаря!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf3 vs FiatBravo?

Мнениеот scuba » Вто 23 яну 2007 14:50

blackmore написа:ще ви помоля да ми разясните предимствата на голфа пред фиата

По-здрав и по-евтина поддръжка (па и части бол)

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Вто 23 яну 2007 14:55

единственото нещо с което фиат превъзхожда голф е че при едни и същи години на производство фиата е доста по евтин :wink:
п.п. сам си вади изводи

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 23 яну 2007 15:26

Като за начало Фиат-а е по-бегачка и "точилка"-две мнения няма.Голфа е оптимален сбор от качествата който трябва да притежава всеки автомобил,а 101 коня са във вариант ГТ което ще рече по-спортен.Голфа е доста по-качествен ама и той тропа.И на двете ще забравиш за газ.Голфа има ииизключително по-евтина поддръжка,а и по-малка загуба на цена спрямо Фиата/но затова пък е по-скъп като начална цена/.Най-важното: в ФВ форума са по пичове :lol:
Успех с покупката.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 23 яну 2007 15:36

VW е по-масов автомобил. Имам познат с магазин за авточасти. Като му дойде клиент с Fiat или пък Renault, направо се изприщва - за един и същи модел, година, и т.н. му излизат по няколко различи варианта за една и съща част. Докато за VW ги знае наизуст /не само защото и той кара такова/. И това не защото VW се чупи повече - просто е по-масова кола, и няма толкова много варианти.
Вярно, при една и съща година, и екстри, Fiat-а ще е по-евтин. Ама и после ще го продадеш още по-евтино. Не че Golf-a няма да поевтинее - ама не с толкова.
Казвам ти всичко това не като надъхан фен на VW. Питай и във форума на Fiat, но пресей реалните мнения, а не надъханите. Убеден съм че другите колеги ще си похвалят това, което имат. И все пак, според мен, VW е малко по-качествена кола.
Успех !

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 23 яну 2007 15:50

То темата е все едно да попиташ Папата дали вярва в Аллах :lol: .
Това,което съм чул и подчертавам "чул" за Фиат е,че дефектират по-често,отколкото VW.
Точно този мотор,на който си се спрял във всичките му вариации - AFT,AEK,AKS,не заслужава поставянето на газова уредба,според мен.Достатъчно е усложнен.Това,с което се отличава този двг е сравнително по-късата скоростна кутия,която му позволява по-бързо ускоряване,но и съответно по-голям разход.При равни други условия, 1.6 си гори колкото 1.8 ABS моноинж.,да го имаш предвид.
Болка на Г3 са ел.стъклата.За други по-масови дефекти не се сещам.
Аз бих се спрял на Г3 дори и само заради таблото и вътрешното оформление.Търси си вариант с по-спортните седалки,в случай че ти харесват.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 23 яну 2007 15:54

Щом си успял да сведеш избора до два модела, по-скоро гледай самите коли, които ти изпадат, защото както и друг път съм казвал, пък и не само аз - купуването на употребяван автомобил си е един вид лотария.
Колегите, които познавам с такива голфове са доволни от този двигател.
За мотора на бравото също съм чувал, че е един от най-добрите двигатели, слагани на фиат.
Късмет!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 23 яну 2007 16:01

Колегите ти казаха основните неща, а аз искам само да ти обърна внимание на друг мотор на 3ката - 2000, 115 кончета - харчи колкото 1.6- 101 к.с., но върви повече и лично за мен е по-добър мотор :idea:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 23 яну 2007 16:06

group написа:Колегите ти казаха основните неща, а аз искам само да ти обърна внимание на друг мотор на 3ката - 2000, 115 кончета - харчи колкото 1.6- 101 к.с., но върви повече и лично за мен е по-добър мотор :idea:

Да,така е,"по-разтоварен" е най-малкото.Но щом си се прежалил да си купиш 115к.с. и да му плащаш данъка и гражданската,то по-добре си купи ABF mhihi mhihi mhihi
101 к.с. е точно на границата,над която няма 50% отстъпка в данъка.Може законът да се промени,разбира се.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 23 яну 2007 16:06

1.6 16в е най хубавия мотор на тези колички. според мен бравото не е скъпо за подръжка а и части има :wink: с 1.6 няма някакви особенни проблеми по скъп е от голфовия за първоначално обслужване :roll:ще ти споделя само цени на части който съм взимал за бравото!
поленов филтър клима 15лв
носач долен 50лв
фар 100лв

1.8 16в също е много корав!
не поглеждай към 1.4!!!!на браво

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 23 яну 2007 16:12

То масовите 16 Волта мотори са една от основните шукарйй на Фиатите ,ама са високообортни и следователно слаби от към въртящ момент,ама чак толкоз подробности надали си струва да се впускаш.По скоро търси читава и добре екипиране кола втора ръка и не се ограничавай само в единия модел.Освен това звънни предварително но няколко обяви да си нпаравиш няколко безплатни тест-драйва :wink: Тогава ще разбереш коя ти е на сърцето.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 23 яну 2007 16:21

andro_v написа:...

Колега има доста голяма разлика в първоначална цена и подръжката на АБФ - нека колегата си прецени, а и все пак не се знае с какви пари разполага.
Отново мое мнение - 101коня невърви много повече от ABS-а (1.8, 90к.с), а АБС е по евтин за подръжка и "по-разтоварен", без проблеми се слага газ; На мен лично не ми харесва AEK-a :!:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 23 яну 2007 16:28

group написа:
andro_v написа:...

Колега има доста голяма разлика в първоначална цена и подръжката на АБФ - нека колегата си прецени, а и все пак не се знае с какви пари разполага.
Отново мое мнение - 101коня невърви много повече от ABS-а (1.8, 90к.с), а АБС е по евтин за подръжка и "по-разтоварен", без проблеми се слага газ; На мен лично не ми харесва AEK-a :!:

Съгласен съм с всяка една дума от поста ти.И аз съм чувал за проблемни АЕК.Засега аз съм доволен от АФТ(минал съм 20 000км).
И аз си търсих 1.8 висока година,но не намериг,а ми трябваше кола спешно.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf3 vs FiatBravo?

Мнениеот Даскала™ » Вто 23 яну 2007 16:35

blackmore написа: мисля да пусна същата тема и в форума на фиат.

Ето ти я и тук:

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... fiat+bravo

В този форум ще ти препоръчат Golf

В другия - Fiat

:lol:

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Вто 23 яну 2007 18:11

е това е от фиат форум-а
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=13298