Vento 1.9 TD светнала лампа за масло и акумулатор - решено
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Vento 1.9 TD светнала лампа за масло и акумулатор - решено
Спешно ми трябва инфо от какво може да са светнали тея лампи. Бащата е на път и изведнъж са светнали тея лампи. Има ли някаква опасност ?
- stan4o83_1983
- Автомобил: vw passat b5
- Двигател: 1.8 adr
Re: Vento 1.9 TD светнала лампа за масло и акумулатор - СПЕШ
Колегa провери мaслото в кaкво състояни е .Aко е нужно долей.A зa лaмпaтa нa aкомолaторa,трябвa дa се зaмери дaли зaреждa aлтернaторa.Aко не зaреждa ,рециклирaне нa aлтернaтор,a aко зaреждa нов aкомолaтор.зa нaчaло лaмпaтa нa aкомолaторa не е голиaм проблем,може дa се пребереш,зa всеки случaи без фaрове,зa дa може по дълго дa искaрa aкомолaторa.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Генератор или ремък към него
Защо е светнал генератора е ясно.
А маслото е светнало, защото колата взема сигнал за оборотите точно от генератора и като не работи той - системата се шашка!
Принципно - наистина може да се прибере баща ти и без генератор, стига водната помпа да не се върти от същия ремък (не съм запознат)
Защо е светнал генератора е ясно.
А маслото е светнало, защото колата взема сигнал за оборотите точно от генератора и като не работи той - системата се шашка!
Принципно - наистина може да се прибере баща ти и без генератор, стига водната помпа да не се върти от същия ремък (не съм запознат)
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Абсолютно. Това е вероятната причина. Имаше подобна тема и решението беше - алтернатор. Нямам спомен дали реле-регулатор или нещо друго, но там се оказаха проблемите.
-
Re: Vento 1.9 TD светнала лампа за масло и акумулатор
100% ли е алтернатор ? Според него също е така преди малко се чухме и пътува към пловдив да купува алтернатор за да може да се прибере до софия.
Има ли шанс да е акумулатор и да се окаже, че покупката на алтернатора е излишна ?
Има ли шанс да е акумулатор и да се окаже, че покупката на алтернатора е излишна ?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Оборотомера работи ли ?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако акумулаторът е добър ще го закара до София и без алтернатор, особено ако откачи жицата на единия фар.
Повредата най-вероятно е нещо много дребно и да се купува, че и да се сменя цял алтернатор ми се вижда твърде краен вариант. Освен това алтернатора може да си е съвсем изправен и да не зарежда заради проблем по инсталацията. И проблемът да си остане и с друг алтернатор.
Най-добре щеше да е, ако с него пътува и втора кола, която да го спасява с кабели за 20 минути, ако акумулаторът не издържи до София.
Аз бих казал на баща си да кара и ако закъса да ми звънне да ходя да го спасявам.
Повредата най-вероятно е нещо много дребно и да се купува, че и да се сменя цял алтернатор ми се вижда твърде краен вариант. Освен това алтернатора може да си е съвсем изправен и да не зарежда заради проблем по инсталацията. И проблемът да си остане и с друг алтернатор.
Най-добре щеше да е, ако с него пътува и втора кола, която да го спасява с кабели за 20 минути, ако акумулаторът не издържи до София.
Аз бих казал на баща си да кара и ако закъса да ми звънне да ходя да го спасявам.
-
Така след пътуване до Пловдив и обратно и смяна на четките на алтернатора всичко се нареди, беше изгаснал на един светофар та нямаше начин.
Въпроса е следния, той беше допълнил масло тъй като както споменах му е мигала и лампата на маслото.
След палене като му подадох ток всичко беше наред но по едно време по тунелите за софия турбото в единия тунел му спря и отби в дясно, обясни ми, че е започнало да пищи и да мига лампата на маслото. След запалване отново турбото вече беше наред.
Може ли да стане някой проблем като е повече маслото или се очаква, че за тея 160км. го е издухало през турбото и за това в един момент е пренадуло?
Благодаря предварително колеги!
Въпроса е следния, той беше допълнил масло тъй като както споменах му е мигала и лампата на маслото.
След палене като му подадох ток всичко беше наред но по едно време по тунелите за софия турбото в единия тунел му спря и отби в дясно, обясни ми, че е започнало да пищи и да мига лампата на маслото. След запалване отново турбото вече беше наред.
Може ли да стане някой проблем като е повече маслото или се очаква, че за тея 160км. го е издухало през турбото и за това в един момент е пренадуло?
Благодаря предварително колеги!

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
щом турбото е спряло като започнало да пищи за маслото може да има реален проблем моят съвет е да премерите налягането на маслото
-
Днес направи същия проблем на 2-3 пъти на дълъг път. При запалване отново нямаше проблем.
Интересното за мен е, че вчера беше долял масло, а преди 2-3 седмици го беше сменил та интересното е, че самото масло си седи в същият цвят както когато го е налял, докато при мен дори след 10 км е черно?
Интересното за мен е, че вчера беше долял масло, а преди 2-3 седмици го беше сменил та интересното е, че самото масло си седи в същият цвят както когато го е налял, докато при мен дори след 10 км е черно?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Нещо не е наред ! Това масло за мен е менте . Масло което не потъмнява в дизелов мотор , малко след наливането му не е добре
Смени го !

-
Така макар и след няколко дни ще напиша какво се случи тъй като според правилника трябва да споделяме решението на проблемите си.
Оказа се аз не съм довидял сигурно хубаво, но все пак маслото си беше черно и беше ок на другия ден като го гледахме.
Проблема се оказа в един глупав датчик за налягането на маслото и след смяната му колата е наред.
Резултат:
-сменени четки - 12.85лв.
-датчик за налягане на маслото - 7лв.
-още един алтернатор за резерва 2ра ръка 40лв.
И всичко е ток и жица, а аз се бях засилил да купувам нов алтернатор
Оказа се аз не съм довидял сигурно хубаво, но все пак маслото си беше черно и беше ок на другия ден като го гледахме.
Проблема се оказа в един глупав датчик за налягането на маслото и след смяната му колата е наред.
Резултат:
-сменени четки - 12.85лв.
-датчик за налягане на маслото - 7лв.
-още един алтернатор за резерва 2ра ръка 40лв.
И всичко е ток и жица, а аз се бях засилил да купувам нов алтернатор

Върни се в “Дизелови агрегати”