Двигател - задължително мощен, но не тунингован, а заводски такъв... поне 140 коня. Надежден, безпроблемен, лесен и не много скъп за поддръжка и обслужване. Нямам претенции дизел или бензин, ако е бензин, задължително се газифицира. Досега съм карал само бензинови. Няма да се състезавам, но мразя "умрели коне". Искам да е пъргав и да има хубав старт, макс. скорост да е поне 200 и ускорение до 100 за макс 9 секунди. Ще се кара и градско, и магистрално. Ако е икономичен - още по-добре.
Купе - задължително 4 врати (или 5). Хечбек, седан, комби, цвят - няма значение. Харесвам големи коли, защото съм 1,90 и 110 кг., а често возя хора и др. неща

Екстри - колкото повече, толкова по-добре, стига да не са проблемни - ESP, подгряване на седалки, огледала, предно стъкло, ел. седалки, климатроник и т.н. Ако има и кожа- още по-добре. Само информативно ще кажа, че съм карал най-висок клас Форд и съм свикнал на глезотийки. Но най-важното е хубав и здрав двигател и неръждясало купе.
Благодаря предварително за споделените мнения. Ще са ми от полза и надявам се благодарение на тях скоро да съм горд собственик на нещо добро.