Качествен бууст метър за турбо-дизел.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
KoKu
Автомобил: E38 ALPINA
Двигател:

Качествен бууст метър за турбо-дизел.

Мнениеот KoKu » Сря 17 окт 2012 22:33

Здравейте колеги,
подхванал съм силовия тунинг на моя автомобил.
В момента съм на етап измерителни уреди.
Тези за температура на вода,масло и т.н вече са закупени,остава бууст метъра който за мене е важен и държа да е качествен.
Къде в София мога да намеря такъв с опушено стъкло,и стойка за монтаж на таблото (не на колонката) ?
Готов съм да отделя до 150лв :да:

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Re: Качествен бууст метър за турбо-дизел.

Мнениеот viktoris » Сря 17 окт 2012 22:57

На мен ми препоръчаха VDO-tipe който го има в Tuning-parts.bg за 43 лв и съм много доволен,и найстина много вярно отчита,но не е с опушено стъкло май....може да му се сменя кршката и да сложиш същия цвят като на осветлението на таблото..
И конзолите за табло ги има по всички интернет магазини за тунинг

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 17 окт 2012 23:43

качествен манометър с ”опушено” стъкло няма да намериш , защото фирмите произвеждащи качестврни прибори принципно не се занимават с изпълнения тип Биташки "тунинг" . Възможно е да има и изключения . VDO е една от марките с големи традиции в областа на измервателните уреди , аз моя съм си го купувал от Английско ,изчистен , стандартен , класически на вид , то такива са им всичките уреди . Но преди две години струваше малко над 120лв. !! Цитирания по-горе VDO type си е тъй наречената по модерному Реплика или на български казано Менте !!!НЯМА нищо общо с VDO !!!

п.п. Към автора - Не жали пари за ВЕРЕН бустметър , защото ще ти се изплати в пъти !!!!

Потребителски аватар
KoKu
Автомобил: E38 ALPINA
Двигател:

Мнениеот KoKu » Чет 18 окт 2012 0:50

Бях се спрял на това: http://www.heed-auto.com/index.php?page ... &Itemid=57

но,май ще обмисля вариянта за ВДО :да:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 18 окт 2012 6:41

viktoris написа:На мен ми препоръчаха VDO-tipe който го има в Tuning-parts.bg за 43 лв и съм много доволен,и найстина много вярно отчита,но не е с опушено стъкло май....може да му се сменя кршката и да сложиш същия цвят като на осветлението на таблото..
И конзолите за табло ги има по всички интернет магазини за тунинг

Значии аз съм с такъв 'VDO тип" от там. Не може да се каже, че показва с огромни грешки, обаче не може да се каже че е и особено точен. Предполагам че зависи и колко време е в употреба. Когато го взех, много внимателно го проверих с един електронен хладилен манометър от висок клас. Беше доста добре. Обаче..... след няколко месеца жегата от турбината ми стопи частично маркуча и докато търсех къде е мястото разбрах , че не може да се каже вече че е много точен в по високият диапазон :banana Става за наблюдения в общи линии... за измервания - едва ли :012:

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 18 окт 2012 17:59

Много доволен от това :bowdown Работи "мазно" и отмерва точно,има звукова и светлинна сигнализация,грам не съжалявам,че дадох почти 150 кинта с куриерите :да:
http://tuning-parts.bg/prosport/1335/

viewtopic.php?f=59&t=297015

За София специално аз знам това: http://racing-mania.com/browse/category/id/6/ :deal

Enjoi :wink:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 18 окт 2012 22:52

RadoShopa написа:Много доволен от това :bowdown Работи "мазно" и отмерва точно,има звукова и светлинна сигнализация,грам не съжалявам,че дадох почти 150 кинта с куриерите :да:
http://tuning-parts.bg/prosport/1335/

viewtopic.php?f=59&t=297015

За София специално аз знам това: http://racing-mania.com/browse/category/id/6/ :deal

Enjoi :wink:

Наистина изглежда добре , при тази цена се очаква да са вложени качествени матеряли и сглобка , НО това си остава електронен манометър с електрически път на сигнала от колектора до стрелката применаващ през изчислителна електроника , която допринася малко или много за плавното движение на стрелката с известен ЛАГ , който е най важното нещо в точно този прибор за имерване на Boost . Никой кабел не може да замени простия маркуч свързващ Точен манометър с колектора !!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 18 окт 2012 23:24

RadoShopa написа:Enjoi :wink:

А защо се разпилка и размига?

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 19 окт 2012 7:31

Електронен е,да,със стъпков мотор... :да: Въпрос на вкус все пак-скъп е,предполага се и качествен,но вече всеки сам си преценя кое точно ще му върши работа :да: Засичахме го веднъж с VAG-COM дали е верен (има възможност и за тариране/сверяване) но не съм "задълбавал" да го следя точно кога и как работи,дали закъснява и т.н. .....наистина реагира много бързо,същевременно и плавно ако ме разбирате :) Както и да е,това е един от многото примери,човека просто пита за варианти... :deal

П.С. Относно пискането и мигането в клипа.......колата пренаду в този момент (има настройка кога да се обажда/светва в зависимост как е "пипната" колата) понеже бях направил една голяма глупост по ЕГР клапана :roll: След известно време проблема се задълбочи,но благодарение на Dobromirski нещата се оправиха :да:

Потребителски аватар
RusH_DeMoN
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: AHF

Мнениеот RusH_DeMoN » Вто 03 мар 2015 15:46

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Вто 03 мар 2015 19:47

Аз съм с бустметър от тази фирма и съм много доволен.
Мери изключително точно, което е и най-важното.
До 0,01 бар - засечено с ваг-ком при дизел.

http://www.adventurecar.com/catalogo.racing.php

Мисля, че имаше колега, който ги предлагаше в България.
Цената беше около (по спомен) 150лв.

Върни се в “Дизелови агрегати”