RQ:Каква кола бихте ми препоръчали
- Tarikatchet0
- Автомобил:
- Двигател:
RQ:Каква кола бихте ми препоръчали
Здравейте искам да се посъветвам и да видя кой какви мнения ще даде относно каква кола да си закупя!Спрял съм се на следните модели BMW 530xd от 2004 до 2008 където са от 218 до 235 к.с. ,VW Passat B5 от 2001 до 2005 са май задължително да е с мотор 1.9TDI и да е с 6 ръчни скорости по-възможност да е 131к.с. защото този мотор съм чувал че най-добрия от всички, VW B6 от 2005 до 2008 са май последните,но при тях 1.9TDI мотора е само 105кс. и е с 5 скорости и е слаб за това купе,а за другите 2.0TDI чувам лоши отзиви и че не са били сполучливи особено 140к.с. който са ,докато за 170 не съм чувал мнения и не знам дали след като са по-нови дали не е отстранено всичко което не е при 140.Задължително държа колата да е с ръчни скорости,защото са по-евтини за поддръжка и дават по-малък разход на гориво и няма да забравиш как се кара,ако се наложи да се качиш на кола която не е автоматик
- Polo6R
- Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
- Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010
Re: RQ:Каква кола бихте ми препоръчали
"Задължително държа колата да е с ръчни скорости,защото са по-евтини за поддръжка и дават по-малък разход на гориво и няма да забравиш как се кара,ако се наложи да се качиш на кола която не е автоматик." Какво ти пука, нали си тарикатчето? Притеснява те разход на гориво, пък гледаш 530 x-drive 

Еми ти в общи линии си запознат. Всичко което си написал е всеобщо мнение. Бмв-то е по скъпо за поддръжка а и с тези коне със сигурност ще харчи повече от фв. 1,9.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Избери най-тарикатската от изброените и си готов. 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Ако е 2.0tdi да е след 2008г. А що се отнася за кутията и аз съм за ръчните скорости.Колегите нещо пренебрегват трошливите автомати 

BMW 530xd от 2004 до 2008 или Б5 2001 уоу
Що не търсиш Б6 2009 170hp 

Вземи си пасат 131 к.с. -нито ще ти донесе имидж нито нищо,но поне ще ти е най евтин за поддръжка.
Относно размислите ти и страстите за ръчни VS автоматични скоростни кутии,просто за твое инфо рециклиране /и то само ако дефектира/ на хидротрансформатора при Е60 е в рамките на 700 лева + 360 лева за масло и картерен капак с филтър.И това ти е по автоматика за следващите 80К километра.
Някой да каже от разбирачите тук колко е смяна комплект съединител заедно с маховика при гореспоменатия пасат за да сравним колко и дали е по-евтино.
Относно размислите ти и страстите за ръчни VS автоматични скоростни кутии,просто за твое инфо рециклиране /и то само ако дефектира/ на хидротрансформатора при Е60 е в рамките на 700 лева + 360 лева за масло и картерен капак с филтър.И това ти е по автоматика за следващите 80К километра.
Някой да каже от разбирачите тук колко е смяна комплект съединител заедно с маховика при гореспоменатия пасат за да сравним колко и дали е по-евтино.
Комплект съединител маховик LUK 1000лв...
Само маховик 700
1,9 131кс
По-принцип БМВ е малко по-скъпата кола за поддръжка.Само консумативите:масло и филтри са горе долу х2.
Само маховик 700
1,9 131кс
По-принцип БМВ е малко по-скъпата кола за поддръжка.Само консумативите:масло и филтри са горе долу х2.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
jordanpar написа:Относно размислите ти и страстите за ръчни VS автоматични скоростни кутии,просто за твое инфо рециклиране /и то само ако дефектира/ на хидротрансформатора при Е60 е в рамките на 700 лева + 360 лева за масло и картерен капак с филтър.И това ти е по автоматика за следващите 80К километра
Колега извинявай ама в автоматичната кутия няма само един хидротрансформатор..Най малкото маслото като я вземе задължително трябва да смени +филтър,а литъра е не по малко от 20-30лв
проблемите на автоматика 6HP26 при префейсовите Е60 са именно торк конвертора, буксата на мехатроника и ... преглед на касетите на всяка скорост.Има и ремонтен комплект соленоиди при крайно прецекана кутия.Пък и нали все пак тая кола преди да я купиш се гледа как е състоянието й.Няма да си вземеш тази с разбити соленоиди,торк и пр.При 6HP28 на фейслифта са малко по различни нещата.
Както съм казал-360 лева са 8 литра масло ZF Lifeguard 6 и картерния капак на кутията с филтъра.
на автора не му знам материалното състояние и не ме интересува,но БМВ 5-а серия 4х4 не е за човек разчитащ основно на твърдата си заплата в БГ.
В това отношение ФВ предлагат много по-надеждни автомобили за средностатистическия българин.
Както съм казал-360 лева са 8 литра масло ZF Lifeguard 6 и картерния капак на кутията с филтъра.
на автора не му знам материалното състояние и не ме интересува,но БМВ 5-а серия 4х4 не е за човек разчитащ основно на твърдата си заплата в БГ.
В това отношение ФВ предлагат много по-надеждни автомобили за средностатистическия българин.
- Tarikatchet0
- Автомобил:
- Двигател:
Предимството на BMW е че е с верига,която не е никак евтина,но пък ако е сменана на време или е на по-малко то 400 000 няма да се налага да се сменява.Докато при VW Passat те са с ремъци и ролки,който задължително трябва да смениш при закупуването на колата,за да не си отвориш после главоболия и скъпи ремонти.Не знам колко събира BMW-то като масло,но не вярвам сменя на маслото и филтрите да е повече от пълното обслужване на пасата.От колите,който търся не съм карал само BMW,имах възможността преди 5г. да карам пасат B6 2.0 мотор,но не знам дали беше 140 или 170к.с. (DSG автоматик)с алкантар салон,много добра музика и яки джанти 17-ки и останах доста доволен.Преди по-малко то месец карах и пасат B5 1.9ТДИ 131кс.с с 6 скорости ръчни пак с алкантар салон,оригнални джанти 16-ки и панорамен люк и останах също много доволен.Колата беше стегната и поддържана и се бях навил даже да я закупя,но реших да видя и по-новия пасат B6 как върви,като цена и любимата ми 5-та серия на BMW,която много ми харесва особено ако е и с M-пакет
При 231к.с. двигателя ще трябва да си смениш ''веригата'' задължително превантивно.А да намериш такъв,който вече му е направена тази манипулация -успех с търсенето .Сменят се вериги,обтегачи,гарнитури,зъбни колела,успокоители,семеринг колянов вал.....има и още,но фактурата не е при мен за да изброя...С две думи филма е голям,а цената за всичко, която ще ти покажат в Дару Кар е зашеметяваща.
Веригата изобщо не достига 400 000 километра.На малко над 200 хиляди бъди готов да сменяш,да не говорим че има единични случаи и на много по малко пробег.
При положение че гледаш и пасат 131 к.с. ,който е два пъти и половина по-евтин от читаво БМВ като посочения модел ,ориентирай ни какви пари имаш за колата,че разликите са огромни.
А да кажеш че масла и филтри при пасата и БМВ ще са ти еднакви разходи е...нелепо.
Веригата изобщо не достига 400 000 километра.На малко над 200 хиляди бъди готов да сменяш,да не говорим че има единични случаи и на много по малко пробег.
При положение че гледаш и пасат 131 к.с. ,който е два пъти и половина по-евтин от читаво БМВ като посочения модел ,ориентирай ни какви пари имаш за колата,че разликите са огромни.
А да кажеш че масла и филтри при пасата и БМВ ще са ти еднакви разходи е...нелепо.
Определено кажи някакъв бюджет, а не кое се обслужвало с 200-300лв по-евтино.Едното имало ремък,другото пък имало верига и нямало да се сменя ура
Хубаво 530xd e 20бона (2008 стига и до 30), а Б5 е 5 пъти по евтин.Е за обслужване ли се притесняваш
Б6

Хубаво 530xd e 20бона (2008 стига и до 30), а Б5 е 5 пъти по евтин.Е за обслужване ли се притесняваш

- Tarikatchet0
- Автомобил:
- Двигател:
jordanpar написа:При 231к.с. двигателя ще трябва да си смениш ''веригата'' задължително превантивно.А да намериш такъв,който вече му е направена тази манипулация -успех с търсенето .Сменят се вериги,обтегачи,гарнитури,зъбни колела,успокоители,семеринг колянов вал.....има и още,но фактурата не е при мен за да изброя...С две думи филма е голям,а цената за всичко, която ще ти покажат в Дару Кар е зашеметяваща.
Парите от 10000-12000 макс.Пасат хубав стегнат 131к.с. под 6000-6500 не можеш да намериш,докато Б6 гледам че има в cars една обява на 2.0 170к.с. за 11000,а БМВ 530 има 218 к.с. ама не ги знам дали са добри за по 10-11000 или 231-235 е по-добър защото е по-нов и при него както при 3-тата серия 330хд 184 казваха че не е добър,а 204 че е бил по-нов и при него са изчистени всички проблеми
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”