passat 5.5 (3b6) 2002 въпрос за спортно окачване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
martin82
Автомобил: passat variant 2.8 4motion
Двигател:

passat 5.5 (3b6) 2002 въпрос за спортно окачване

Мнениеот martin82 » Съб 07 мар 2015 17:33

Здравейте, на скоро се сдобих с въпросния PASSAT 2.8 4motion AT, който за моя изненада се оказа доста нисък за нашите пътища(легнали полицаи) и задира почти навсякъде... По ВИН кода се оказа, че е с въпросното спортно окачване.
Въпросите ми са:
1.Каква е разликата м/у това спортно окачване и нормалното(а в каталозите на производителите на амортисьори и пружини даже има и някакви "off-road")?
2.Взаимозаменяеми ли са?(съответно може ли само пружини или само амортисьори да се сменят)
3.Иии, някъде попаднах на някаква подобна тема(не можах отново да я намеря, за да дам линк), където пишеше да не се повдигат коли с ESP... но не разбрах защо.

Позагледах се в окачването и нещото, което ме замисли е, че на единия преден и единия заден носач(не помня ляво или дясно :smile ) има едни малки щангички, свързани съответно за носачите и датчици на купето, които нямам идея за какво са, и дали имат общо с ESP- то. Друго нещо не можах да свържа с нивото на автомобила и с ESP- то.
Като искам да кажа, че искам с 3-4 см. да повдигна колата, а не нещо безумно :screwy

Благодаря предварително!!!
p.s. Предишните ми коли са били само Субара и нямам никаква идея от VAG- автомобили, и ако съм написал някоя глупост, моля за извинение предварително :beer

Потребителски аватар
martin82
Автомобил: passat variant 2.8 4motion
Двигател:

Re: passat 5.5 (3b6) 2002 въпрос за спортно окачване

Мнениеот martin82 » Вто 10 мар 2015 22:30

Да перифразирам въпроса... Има ли логика, да има проблем с ESP-то, ако се повдигне Пасатора с 3-4 см., колкото да не закача на всеки легнал полицай?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 11 мар 2015 11:49

[има едни малки щангички, свързани съответно за носачите и датчици на купето, които нямам идея за какво са*]
а случайно да имаш фабричен ксенон-с лупи и измиване на фаровете?

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Сря 11 мар 2015 11:56

Позагледах се в окачването и нещото, което ме замисли е, че на единия преден и единия заден носач(не помня ляво или дясно :smile ) има едни малки щангички, свързани съответно за носачите и датчици на купето, които нямам идея за какво са, и дали имат общо с ESP- то. Друго нещо не можах да свържа с нивото на автомобила и с ESP- то.
Като искам да кажа, че искам с 3-4 см. да повдигна колата, а не нещо безумно :screwy

Това са колега,за регулирането на фаровете. Стоят от лявата страна. Вътре в купето нямаш копче за реглаж на фаровете,защото фаровете ти се саморегулират.

За повдигането има доста изписано. Ето едничка за 1,9,но за твоя мотор тези пружина ще са слаби,предполагам,че от същият мотор ако вземете нормално окачване или офроуд няма да имате проблем с esp. : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=418485&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82+5

Върни се в “Passat”