Купуваме кола 2002г ,а в кат я регистрирват 99г - ами сега?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Купуваме кола 2002г ,а в кат я регистрирват 99г - ами сега?

Мнениеот Anbuch » Вто 23 яну 2007 23:20

Най-добрият ми приятел е таксиметър :evil: . Тегли заем(аз съм му поръчител) и си взе аСТРА :lol: ТД 68 hp от горублене. Колата му я продават за 2002г , на всичките и документи(италиански) включително и на митническата декларация колата се води ,че първата и регистрация е 2002г. По номера на рамата и двигателя е 99г (наистина не е 2002 г защото годините на пепелника,стъклата и т.н. са заличени). Човека отива в КАТ в Хасково и му казват ,че могат да я регистрират 99 г. Отива на горубляне и заедно с човека от автокъщата я регистрирват в КАТ София без проблем за 2002г (сега е със Софийски номер). Боядисва я жълта и отново отива в КАТ Хасково и отново му казват ,че макарче колата е регистрирана в София за 2002г в Хасково ще я регистрирват 1999г. А пак повтарям : на всички документи има само една година - 2002г :?
Съвети?

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 23 яну 2007 23:26

Еми , освен да пренабие номерата на рамата и двигателя или да вземе друг двигател и рама , аз друго не се сещам :wink:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 23 яну 2007 23:32

ми да кара със софииски номера не става ли?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 23 яну 2007 23:34

Рушвет, подкуп или както искаш му казвай, това се иска.
Знаят че за такситата има изисквания за годините и затова го ебават.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 23 яну 2007 23:36

Ventoman написа:Еми , освен да пренабие номерата на рамата и двигателя или да вземе друг двигател и рама , аз друго не се сещам :wink:

:!: :!: :!: :!: :!:

и после да му приберът колата...
това се хваща...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 23 яну 2007 23:44

°niksi° написа:Рушвет, подкуп или както искаш му казвай, това се иска.

Казха му едни човек ама той сега бил "болен" ,апък в крайна сметка никой не иска да ги вземе.
Интересен е факта ,че в София може ,а в Хасково не :shock . Какво ще стане ако на това му се даде медийна изява?

nii написа:ми да кара със софииски номера не става ли?

Май това ще стане накрая ,но няма да може да е кум фирмата която е в момента и ще трябва да стане "частник", а така доходите му ще намалеят поне на половина :(. И софийско гражданств ще трябва да вземе и даначите там ще плаща вообще грозна картина.Колата не може да я продава 4 години (талона и до 15 дни трябва да отиде в банката) - още по грозна картина

Последна промяна от Anbuch на Вто 23 яну 2007 23:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 23 яну 2007 23:48

Anbuch написа:
°niksi° написа:Рушвет, подкуп или както искаш му казвай, това се иска.

Казха му едни човек ама той сега бил "болен" ,апък в крайна сметка никой не иска да ги вземе.
Интересен е факта ,че в София може ,а в Хасково не :shock . Какво ще стане ако на това му се даде медийна изява?

То на къде по-важни и страшни неща им се дава медийна изява и нищо не става, че тук ли се надяваш нещо да стане :?: :wink: Никси ти е написал какъв е единствения начин, само трябва да действате :D
С правилните хора, на правилното място :wink:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Вто 23 яну 2007 23:56

Добре де, аз си мисля все пак...допустимо ли е да има разминаване и противоречие от една и съща институция, в два различни града..?! :roll:
..А и колата вече е регистрирана..

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Сря 24 яну 2007 0:26

Е твоя приятел добре са го извозили, много кофти така.
Има една поговорка " нещо което нестава с пари, става с повече пари " и аз мисля че единствения ви шанс е да се пробвате пак, както беше споменал един колега по-горе !

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Сря 24 яну 2007 4:46

Моята също по всички документи е 90та година, ама по VIN е 88ма (и не само тя си е 88ма с първа регистрация 90та).
Та мойта в КАТ Пловдив си ми я регистрираха 90та. Като правих застраховката (пълно каско) ме питаха коя година е, аз казах "88ма по документи 90та" и те си пишат 90та. И така трябва според мен кво значение има че двигателя ми е 88ма, може пък стъклата да са ми сложени 90та :). Все пак годината на първа регистрация е важна в случая според мен. Не знам в КАТ Хасково защо се правят на по-хитри.
А иначе един колега беше казал как стават нещата в кат в такива ситуации - говориш с някой малко по на страни (че иначе има камери) и се разбирате за кое-колко :)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 24 яну 2007 8:51

врътнал ви е продавача :wink: масово на горубляне се "вдигат" годините на колите :wink: еле па на тея дето стават за таксита :wink:всичко се прави без проблем :wink:

а вие като купихте астрата не ви ли направи впечатление на колко я купувате и коя година е колата? ако сте я купили за 10000лв и са ви я дали за 2002год.... :lol: защото такава цена няма. а и видях че колата е 68кс е такава Астра 2002 няма

Последна промяна от santo_trafficante на Сря 24 яну 2007 9:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 24 яну 2007 9:33

Най-точното нещо за годината на производство е VIN -номера на рамата.А това че в София с пари всичко може, е стара общоизвестна тайна.

iwanst
Автомобил:
Двигател:

КАТ

Мнениеот iwanst » Сря 24 яну 2007 21:19

Ква година на производство кви пет лева бе.
В талона пише година на първоначална регистрация значи 2002 ако ще да е произведена и 1900. Тия в КАТ ИСКАТ пари просто щото на колата си и личи че е по стара ама ако са ти наред документите си ги хващаш и при началника...
Ако си зема сега една Октавия от магазина произведена миналата година ще ми напишат в талона 2006 ли. Тва че ти са замазали годините по пепелници и стъкла е да залъжат купувача а не кат. Предполагам че гледат в компютрите дали не се издирва кола с тоя номер на шасито и тва е. Въобще не могат да познаят коя година е първоначално регистрирана. А че сигурно има някъв бъзик в годината в италянските документи друг въпрос.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: КАТ

Мнениеот santo_trafficante » Чет 25 яну 2007 8:28

iwanst написа:Ква година на производство кви пет лева бе.
В талона пише година на първоначална регистрация значи 2002 ако ще да е произведена и 1900. Тия в КАТ ИСКАТ пари просто щото на колата си и личи че е по стара ама ако са ти наред документите си ги хващаш и при началника...
Ако си зема сега една Октавия от магазина произведена миналата година ще ми напишат в талона 2006 ли. Тва че ти са замазали годините по пепелници и стъкла е да залъжат купувача а не кат. Предполагам че гледат в компютрите дали не се издирва кола с тоя номер на шасито и тва е. Въобще не могат да познаят коя година е първоначално регистрирана. А че сигурно има някъв бъзик в годината в италянските документи друг въпрос.
годината на производство на колата излиза по ВИН :wink: никой не ти гледа пепелници и стъкла в кат :wink:
кола по документи се прави по нова без проблем при вноса на колата в БГ :wink: за да си сигурен кога е произведена колата се гледа по ВИН :wink:
няма такава кола произведена 1999год и продадена 2002год да е седяла толкова време на склад в дадена държава :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 26 яну 2007 1:04

Благодаря на всички за отговорите!!!
Нещата Слава Богу се оправиха. В момента съм удавен от сливенска перла както и обеща таксиджията и sorry ака пиша нещо не редно.

С две думи : Тъкмо си мислех ,че има нещо хубаво в тая работа- Хасково е "по-европейски" град от София ,но в крайна сметка се оказа ,че корупцията е навсякъде. В София цялата работа излязла 200 лв (рушвет ,талон ,номера и т.н.) ,а в Хасково искали 300 лв и не им било дадено. В крайна сметка познат на познат ,който познава един познат и уравнението е следното:
аСТРА 1999г + 1 л ракия + 3 луканки + много нерви = аСТРА 2002г
Ку-Ку бенд имаше една песен :
"Евтини са ни колите,евтини са ни жените"
Бих добавил - евтини са ни и рушветите :lol: :lol: :lol: !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”