VW Passat 1.8 T гори масло!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: VW Passat 1.8 T гори масло!

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 03 май 2011 9:01

Говорим за резултати от средностатистически реален опит с марките и видовете масло.
А не кой какво етикетче видял на витрината...

Е, рискът да случиш на менте си остава винаги... mhihi

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 03 май 2011 9:53

Колеги, извинявам се, че използвам темата на колегата ама тази с дискусията не я вижда нещо, какво бихте казали за масло ACDelco?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 03 май 2011 22:03

Аз не вярвам на етикети от години.Имам си манометър,с който се мери на студен и на загрял двигал и той определя с какво масло се кара.Аз,като искам да карам на 6000 оборота по магистралата с 220,си преценявам,че трябва да купя качествено масло и го купувам и сипвам.Всеки си преценява сам за себе си какво масло да сипва и как да си кара колата,а после се чудим защо има 300 теми с "свети ми лампата за маслото" "тракат ми повдигачите на клапаните" "гори 1Л масло за 1000км" и т.н. и т.н. ....еми нормално е.Иначе служебната ни кола,си я караме дори със стария Мотул от Пасат-а и ранзи други клиентски коли и не се е строшила още..няма и да се строши :) .Моето масло един път не съм го сменял 21 000км,понеже забравих и му нямаше нищо,даже не се еобаждала лампата за ниско налягане при 2000 оборота...дето на много хора светва 1000км след смяната на маслото mhihi ..пък кой каквото иска да казва за Мотул :bowdown
Аз лично казвам,че имам ужасни впечатления от Еsso,Castrol и Mobil (без значение немски или от незнам къде)и чудесни впечатления от Мотул,нито карам някой да си купува точно Мотул,нито нищо подобно,споделям това,което съм видял и измерил като налягания не в 1 и 2 двигателя,вкл. и моят личен,който доста хора знаят как се кара. VW са си дали стандарти,на които трябва да отговаря маслото и това е.Това,че 90% от маслата в БГ,а и по Европа,са некачествени,но с хубава марка и приличен етикет,не е проблем на двигателите ни. Важно е да уточня,че Мотул не продават монтьор в шише,а просто масло и ако двигателя си има механичен проблем,заради който няма налягане или гори по 6 тона масло,няма да се оправи само с едно масло.
:beer

vladi_dh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladi_dh » Нед 08 мар 2015 9:52

И моят гори масло и излиза бял дим. Майстора смени гумичките на клапаните и сложи 5W40 и пак на STOP съм като локомотив! Върнах се при майстора и той каза ,че турбо-то има луфт и сигурно от него е проблема . Поисках 2-ро мнение и друг майстор дръпна дебелия маркуч към колекторите и каза "Щом тук не е омаслено значи може и да не е от турбо-то. Виж налягането на цилиндрите , да не са сегменти" Честно казано вече се съмнявам и в 2-те мнения , мисля и че много тънко масло е сложил майстора. По принцип я карам с 10W40. Помогнете и дайте мнение и вие !!!!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 08 мар 2015 10:58

ако гори и тънко и дебело пак ще го гори каква марка е маслото ? и колко гори ?

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Нед 08 мар 2015 11:50

vladi_dh написа:... сложи 5W40 ... мисля и че много тънко масло е сложил майстора. По принцип я карам с 10W40.

Колега, разликата между 5W-40 и 10W-40 е предимно във вискозитета при ниски температури. Колкото по-малко е числото преди W - толкова по-течливо ще е маслото, съответно по-лесно ще се развърта мотора при ниски температури, т.е. докато достигне работна температура. 40-то от своя страна е вискозитет при висока (работна) температура, т.е. като е загрял добре двигателя.

А за това кое е вярното масло - в зависимост от това в кой каталог провери човек - ще открие, че вярното масло е с визкозитет между 0W-30 до 10W-40.

Аз лично не бих се притеснявал дали е 5W-40 или 10W-40, стига да съм сигурен, че е качествено, и е сменяно навреме...

vladi_dh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladi_dh » Нед 08 мар 2015 22:16

Майсторът е сложил champion 5w40 new energy !!! Но по ме притеснява ,че пуши на светофара, но не винаги , може би пуши докато е студена. Какво мислите да ли е то маслото , турбо-то или от сегменти?

Върни се в “Passat”