Покупка на Пасат
Покупка на Пасат
Здравейте колеги, искам някакво мнение за проблем, който ми е малко странен. Ходех да гледам един Пасат 131кс, хареса ми на пръв поглед,до момента в който тръгнах - принастъпване на ниски обороти цялата предница се тресе и скоростния лост направо мърда като луд. При увеличаване на скоростта тресенето намалява но пак се усеща. Ходихме при мой майстор, качи се той-вика странен проблем, съмнения за полуоска или вътрешно каре, искам да добавя че предницата е бетон, така че , а имал съмнения че и съединитела е за смяна. Чета из форума, аз все си мисля за маховик,възможно лие, какви са симптомите. Майстора ми вика доката не я разглобя нищо не мога да кажа-съединителя бил кум 700лв, незнам какъв вече слагали. Извинявайте за грешките пиша от телефона. Колата ми харесва, но този проблем ме притесни, затова за сега се отказах.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Re: Покупка на Пасат
По ми прилича на тампони на двигател и скоростна кутия. Отвори капака сложи ръчна и дай на първа. Леко тръгни и ако двигателя се мести значи съм прав.
Благодаря колега, тампоните на кутията са сменяни, незнам усещането е като крива джанта, но го прави само на скорост, има и едно свирене след 80-90, мисля че е лагер.Аз все си мисля че е нещо с трансмисията-полуоска, каре или маховик. Затова се интерсувам какви симптоми има при маховик, защото колата ми хареса и още се колебая
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Карето е много вероятна причина! Но ми маховика не е за подценяване, че е цифра.
ако колата ти харесва я спазари в цената, и маховик да е после с отстъпката ще си го смениш, макар че това е към консумативите и рано или късно си идва.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
dimovip написа:Карето е много вероятна причина! Но ми маховика не е за подценяване, че е цифра.
подкрепям

Кмплект съеденител с маховик може да се намери за около 800лв.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Комплект с двумасов маховик за ПД е 800лв.??? 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
При клиентска цена около 1000 лева, спокойно през познат с фирма можеш с отстъпката да го вземеш за 800, примерно.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Това важеше за по-малкия маховик за роторните помпи последно като се интересувах. Явно е било отдавна. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
AWX кара с 228мм съединител. Не зная на кое казваш "малък"... 110 Коньовите роторни и те са с такъв размер, ако не бъркам 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”