Избор на първи семеен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Class
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на първи семеен автомобил

Мнениеот Class » Пон 09 мар 2015 10:52

Карал съм както бензин/газ, така и дизел. Имах един пасат Б5.5 131 к.с , но го откраднаха преди години - затова и казвам, че точно на него съм му правил сметка с колко повече е разхода спрямо други коли които съм карал.

Удоволствието от турбината не е малко ;) (но вече съм малко по-съобразителен, все пак съм с дете в кола) и затова си търся семейна кола / няма значение дали ще е с турбо или не/

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 09 мар 2015 12:44

Прав си за турбината, голям кеф е. Да си призная и аз малко прекалих последния път като пътувахме с малкия, имам син на 1 годинка и 2 месеца и карах малко безразсъдно. Следващия път като го возя ще внимавам повече и ще карам като баба! :mrgreen
На мен засега дизела ми идва по икономично от старата ми бензинова. Сигурно си прав, че е по евтино с газ, но за сега съм си на дизел и се радвам много. Аз сега съм със същия Пасат като твоя и просто като возя малкия ще внимавам! Знам, че скоростта увлича, но няма да задминавам и да правя щуротии, ще карам кротко заради малкия.
П.С.
Чакай де нали и бензиновите Пасати имат турбо?

Class
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Class » Пон 09 мар 2015 15:07

Имат ;) Аз не казвам , че нямат .. :drunk Лошото е, че няма много обяви за бензинови двигатели 1.8Т, а и на 1.9 ТДИ 131 к.с също няма голямо разнообразие. В интерес на истината ми е с транно да взема кола на 13-15 години и да дам 10 000 лв., а пък тя да няма нито една екстра , затова може би ще поизчакам за момент. Другото странно нещо е, че има 3-4 Седана Пасат Дизел/Бензин във Враца и всичките са с екстри и на едни и същи километри :gruebel , а пък от този регион направо да си взема кола :screwy (може и да греша)

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пон 09 мар 2015 15:23

Малко да се отклоня от темата .. ама вие като пътувате без децата си как карате? Предприемате действия, от които не сте сигурни дали ще излезете живи ли? Изпреварвате без да имате видимост и влизате в завоите с възможно по-висока скорост и с ръчна? :screwy
Аз когато карам, се пазя себе си. Независимо дали возя и дете. Не си казвам "бе днес съм без детето, може и да се блъсна някъде, както дойде..."

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пон 09 мар 2015 15:30

myrshavija написа:Колко дълго?

По-дълго от газта и метана във всеки случай. :twisted

Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Мнениеот malin.angelov » Пон 09 мар 2015 16:59

Колега, виж астрите - след 2005 за 7000 има доста добри екземпляри :th_up

Class
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Class » Пон 09 мар 2015 17:01

DaDiablo написа:Малко да се отклоня от темата .. ама вие като пътувате без децата си как карате? Предприемате действия, от които не сте сигурни дали ще излезете живи ли? Изпреварвате без да имате видимост и влизате в завоите с възможно по-висока скорост и с ръчна? :screwy
Аз когато карам, се пазя себе си. Независимо дали возя и дете. Не си казвам "бе днес съм без детето, може и да се блъсна някъде, както дойде..."

Аз лично ако карам извън града по магистрала спазвам горе долу ограничението на скоростта (140км/ч +/- 10 км/ч), но когато карам с детенце в колата съм на около 100-110. Забелязвам, че в града някой път е по-опасно да караш по правилник от колкото леко да го нарушаваш (горовя за скоростта).

В зависимост от града има различни тертипи каране, като в колкото по-голям град караш, толкова повече има ред и хората се стремят да го спазват /ест. има и изключения/. Поне всяка сутрин го виждам, с едни и същи хора(коли) карам от точка А до точка Б, по един и същи начин се държат на пътя. Има от време на време някой който нарушава реда, но мирясва след определено време.

malin.angelov написа:Колега, виж астрите - след 2005 за 7000 има доста добри екземпляри :th_up

Гледам тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11418837952789834&slink=92awg2 , но спрямо багажника на пасата и мястото в купето май ми малее малко. А и повечето са хечбек/комби, а аз искам седан

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 09 мар 2015 18:18

Ами не давай 10000 дай 7000 хем ще имаш и за допълнителни работи, незнам аз моята я взех за 6800 и съм доволен вярно много трудно я намерих всички др бяха котърници! Пълни с екстри, кожени салони, обаче като се качиш нямат никаква мощност, все едно дърпаш пясък! И вече отчаян отидох до димитровградския пазар :screwy Къде ми беше акъла и ми остана последна кола да видя в едно село до Хасково и викам ще рискувам преди да си тръгна без нищо и тази последната от 10 коли най-малко излезна ок на един полицай, който я е подържал до последно! Вярно 2002 последния месец е пада се 12 годишна, но предпочетох това между някакви Опели и разни японски и също така исках и Е46, но добре че се отказах от тези боклуци! А под безразсъдно каране нямам предвид да се изтрепя из канафките просто карам с 140 и задминавам наред не без предимство разбира се а с детето ще карам към 90, 100 и няма да задминавам и ще съм изключително предпазлив.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пон 09 мар 2015 19:04

11 страници. :deal
А бе колега, вземи си една Шкода за 9000 лв и мирясай! :mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 09 мар 2015 19:39

Class написа:Имат ;) В интерес на истината ми е с транно да взема кола на 13-15 години и да дам 10 000 лв., а пък тя да няма нито една екстра , затова може би ще поизчакам за момент.

Купуваш от магазина нов Логан комби, ще събере даже празните приказки от темата!

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 10 мар 2015 23:51

Моето мнение съвпада с колегата Мунс, дачията е колата. Наистина голяма, нова и сигурна за 14 000 лв. За семейна кола просто е без конкуренция:

http://www.dacia.bg/cars/Logan-MCV/6?click=1

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 11 мар 2015 7:18

Ако ще е Логан - моят съвет е предният модел с 8-клапанов мотор 1.6 литра. 3-4 годишните са под 10 000лв. и с хубав набор (като за Дачия) опционално оборудване. Тая за 14 000 да ви кажа няма дори реглаж по височина на шоферската седалка сигурно :mhihi

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 11 мар 2015 8:31

Дачия :screwy :thumb_down Тя ще се разпадне още на 100 км :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 11 мар 2015 10:43

Пробвай да си замълчаваш от време на време. :th_up

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 11 мар 2015 11:55

Изказвам си мнението колега, опитвам се да помогна на колегата. Аз не ги харесвам тези коли, приличат ми на лада самара или нещо от сорта. В повечето случай евтиното винаги излиза по скъпо! Да не е 100% но 99% е!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”