Акумулатори - колко им е животеца?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Акумулатори - колко им е животеца?
На Голф 2, акумулатор Monbat, 9 зими и 8 лета. Да е жив и здрав и да започне девето лято.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Б@си майката
браво , чак не ми се вярва ...

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Нищо учудващо няма. Ако инсталацията на колата е без забележки и не се кара на къси разстояния не би трябвало да има проблеми.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Като станат 10 поста подобни,тогава няма да е учудващо.За сега това е бяла лястовица.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Абсолютно. Всеки е чувал, но никой не го е виждал. Май едно време преди 25 години повечето батерии издържаха по толкова. И като се има предвид, че бяха родно производство и на какви коли се караха си беше чисто постижение.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Преди 4-5г и аз си мислех, че съм уцелил бялата лястовица с един Монбат на Голф 2-ката, щото продавача много го хвалеше, че била някаква нова серия, ама уцелих греда. Хем си казвам да не вярвам на търговци, и пак
. Те така, изхвърлих го на втората година.

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
На моята голф 2ка 7 години и 3-4 месеца изкара монтанската батерия. Колата беше дизел и алтернатора беше 45 ампера и последните 3-4 години се караше рядко и на къси разстояния. Имаше и период с напълно неработещ алтернатор.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
На Королата /1.4 дизел/ оригиналния Delphi е вече на 8г и половина /а е взета тестова та може вече и на 9г. да е/ ,в началото на зимата жената направи опит да го умори като остави късите включени до пълното му умиране /дистанционното не сработваше/ ,според вида на "окото" беше за изхвърляне и го бях отписал. Сложих един от UPS-а на парното временно, а тоя го сложих на негово място да се зарежда /електрониката в с такава функция/,първите два дни окото си седеше черно и после забравих да го гледам. Един ден обаче реших да проверя и гледам позеленяло,викам си че едва ли ще преживее повече от едно палене, но все пак сложих за проба и ето че цяла зима си върти като нов 

На фона на размислите и страстите за днешния "животец" на акумулатора, ето едно старо четиво. Може да има полза от него при съвременната експлоатация на днешните акумулатори:
http://www.kaminata.net/poddrazhka-na-akumulatora-t73581.html
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Окото викаш черно-за хвърляне.Не беше ли бялото око за хвърляне?
А за едно време беше прието,че акумулатора има живот 5 години.От тогава в мен остана чувството,че западното си е западно-10 години.То сега самите автомобили дето правят а ментета,кво остава за батериите им.
А за едно време беше прието,че акумулатора има живот 5 години.От тогава в мен остана чувството,че западното си е западно-10 години.То сега самите автомобили дето правят а ментета,кво остава за батериите им.
- radi_nrj

batVenci написа:На фона на размислите и страстите за днешния "животец" на акумулатора, ето едно старо четиво. Може да има полза от него при съвременната експлоатация на днешните акумулатори:
Те днешните акумулатори не са мръднали конструктивно. Освен, че ги правят с повече и по-тънки плочи и замениха антимона в решетките с калций други съществени промени няма. Това четиво си важи почти с пълна сила.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Голфа ми е с някакъв нов OEM акумулатор от Аутотехника, марката не му се разбира. Според легендата му, прозрачно око е ОК, а при проблем става жълто. 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Значи независимо какво казва машинката, аку-то е за смяна. Онзи ден го сложих да се зарежда и след това в колата. Първият ден палеше нормално, вторият ден палеше трудно, днес въртиш стартера - таблото се ресетва и лампите гаснат. Пък го зарежда нормално и няма утечка по-голяма от 40mA. Първият ден се кара 70км, вторият - 15км, третият няма палене. Меря му сега напрежението на акумулатора - 12.58V.
Последна промяна от инжектопляктор на Сря 11 мар 2015 14:02, променено общо 1 път.
- radi_nrj
То "окото" представлява много опростен аерометър. Има едно топче с определена плаваемост, при определена гъстота на електолита топчето изплува към окото и се вижда. В общия случай въпросното топче е зелено и затова окото се вижда зелено.
Ако гъстотата на електролита падне топчето потъва и понеже точно под окото има конус топчето пада настрани и спира да се вижда, тогава окото изглежда черно.
Ако нивото на елктролита е паднало под нивото на окото и не мокрии дъното му тогава окото изглежда бяло.
Ако гъстотата на електролита падне топчето потъва и понеже точно под окото има конус топчето пада настрани и спира да се вижда, тогава окото изглежда черно.
Ако нивото на елктролита е паднало под нивото на окото и не мокрии дъното му тогава окото изглежда бяло.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Само ще ме извинявате за въпроса - до къде конкретно трябва да е нивото на електролита в акумулатора? В момента при мен е над плочите. В акумулатора има парче пластмаса, което слиза от корпуса на долу и служи за скала, леко скосена фигура. В момента електролитът е накрая на пластмасата, в най-долната й част. Това ниво някакъв проблем представлява ли?
Иначе и при мен има оченце и то все е зелено, независимо дали акумулаторът е изтощен, така че вяра му нямам.
Иначе и при мен има оченце и то все е зелено, независимо дали акумулаторът е изтощен, така че вяра му нямам.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”