Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- monty
- Автомобил: Hyundai i20
- Двигател: 998cc TGDI
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
А между UNIROYAL RainSport 3 и VREDESTEIN SPORTRAC 5 кое е за предпочитане? На едни и същи пари са, но шарките са им коренно различни. Като цяло клоня към вредещайн-а. Предполагам, че на сухо ще се по-добри, но още се колебая. 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Все тая общо взето. Виж и тези: http://diana-ltd.com/tire?1370
Аз се разправях с едни Фулда(друг модел и размер) и останах много доволен от гаранционното обслужване на Goodyear(Fulda е част от тях).

Аз се разправях с едни Фулда(друг модел и размер) и останах много доволен от гаранционното обслужване на Goodyear(Fulda е част от тях).

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
някой има ли наблюдения за continental premium contact 5
Не се славят с особено добра репутация по форумите, което е доста странно за продукт на концерн като Континентал.
Да попитам и аз. Спрял съм се на два модела гуми, 205/55/16. Търся възможно най-тихите гуми и в същото време да не са някакви енергджи, blue, efficient и подобни еко глупост.
1. Fulda Sportcontrol
2. Vredestein Ultrac Cento
Цена, характеристики, отзиви, оценки са идентични. Какво ви е мнението?
Да попитам и аз. Спрял съм се на два модела гуми, 205/55/16. Търся възможно най-тихите гуми и в същото време да не са някакви енергджи, blue, efficient и подобни еко глупост.
1. Fulda Sportcontrol
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Какво им е лошото? На двама колеги от работа им взех по 4 гуми за колите, с размери 205/55/16 и 195/65/15 КонтиПремиум 5 - единия ги кара на Пасат Б5, другия на Вектра 2004 модел - никой не ми се е оплакал, двамата са доста доволни от покупката.
Иначе за тиха гума - виж и Конти ЕкоКонтакт серията - успях да се порадвам само 2 месеца на такива, преди да ми ударят предната кола. Невероятно тихи ми се струваха (карах ги на Джета, която не тропаше и не лопаше, смея да кажа поддържана доста кола). Тайно се надявам това лято да нанижа нови континентали и на тая Джета, миналото ми излязоха непредвидени разходи.
Иначе за тиха гума - виж и Конти ЕкоКонтакт серията - успях да се порадвам само 2 месеца на такива, преди да ми ударят предната кола. Невероятно тихи ми се струваха (карах ги на Джета, която не тропаше и не лопаше, смея да кажа поддържана доста кола). Тайно се надявам това лято да нанижа нови континентали и на тая Джета, миналото ми излязоха непредвидени разходи.
Споменах какво се пише за тях. Аз лично не съм карал с тях.
Иначе ЕкоКонтакт има индекс от шум 72dB, докато другите две, посочени от мен 67dB. Ако се има предвид, че разлика от 2 dB означава 2 пъти по-шумна гума, тази гума е брутално по-шумна от SportControl и Ultrac Cento.
Иначе ЕкоКонтакт има индекс от шум 72dB, докато другите две, посочени от мен 67dB. Ако се има предвид, че разлика от 2 dB означава 2 пъти по-шумна гума, тази гума е брутално по-шумна от SportControl и Ultrac Cento.
- hooligan_sk
- Модератор
Аз карам с Premium Contact 5. Страшно доволен съм, като миналия сезон тествах най-различни комплекти на колата, включително Eco contact. Premium-a просто заспаха като шум, комфорт, поведение. 
ПС: Установих със сигурност, на един и същ автомобил по една и съща отсечка, че етикетите за шум не са достоверни. Всъщност експеримента ясно показа че гума с индекс 69db е много, много по-шумна от гума с индекс 71db. 3ма души в колата го потвърдихме още преди да развием и 50км/ч.

ПС: Установих със сигурност, на един и същ автомобил по една и съща отсечка, че етикетите за шум не са достоверни. Всъщност експеримента ясно показа че гума с индекс 69db е много, много по-шумна от гума с индекс 71db. 3ма души в колата го потвърдихме още преди да развием и 50км/ч.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Аз си поръчах Ханкуук к115 Вентус прайм 2 205/55/16 V като обмислях всякакви варианти и се надявам да не съм сбъркал. До няколко седмици ако се стопи снега ще дам отзиви за качесттвата им, надявам се обективни
. От Континенталите се отказах заради отзивите за меки бордове, в които има истина защото в този размер ги дават с 2 килограма по-леки на гума от Бриджстоун и 1 килограм от Ханкуук.

- hooligan_sk
- Модератор
При 205/55/16 основния въпрос е дали държиш на подсилен допълнително борд или не. Аз лично гледам само модели с борд, Premium contact 5 и Sport Contact 2 от Conti имат такива версии.
Иначе това с "меките" бордове, което се разнася из форумите е меко казано несериозно. Всяка дупка, всяка кола и всички условия са уникални, няма как редови потребител да даде такова мнение.

Иначе това с "меките" бордове, което се разнася из форумите е меко казано несериозно. Всяка дупка, всяка кола и всички условия са уникални, няма как редови потребител да даде такова мнение.

-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
hooligan_sk написа:При 205/55/16 основния въпрос е дали държиш на подсилен допълнително борд или не. Аз лично гледам само модели с борд, Premium contact 5 и Sport Contact 2 от Conti имат такива версии.![]()
Важно си е това с бордовете. Реална случка на Тракия: карам си аз от София за Пазарджик, и след ОМВ-то преди Калугерово гледам в далечината спрели 10-тина коли. Викам си нещо интересно е станало и си зяпам. Както си зяпам като изтряска в една яма, таблото почти ми падна в краката :Д. След 50 метра гледам колите сменят гуми, гръмнали от дупката. Спирам на ханче Калугерово и си мисля - преебах и моята гума. Гледам джантата с 1 см се вдлъбнала, а гумата си седи като пич - нищо и няма, нито балонче нито спада.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Bobi85 написа:Не се славят с особено добра репутация по форумите, което е доста странно за продукт на концерн като Континентал.
1. Fulda Sportcontrol
Точно Efficient Grip на GoodYear е една от най - добрите гуми, които можеш да намериш на пазара в момента. Аз с такова нещо не бях карал досега, при все, че миналото лято не спря да вали. Това е като залепено на пътя, а температурния диапазон, в който работи оптимално е огромен, като за лятна гума.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
hooligan_sk написа:
За мен килограмите на гумата са обективен показател за горното. Поради това и няколко пъти си купувам бриджстоун, все пак и те са от топ марките. Този път реших да заложа на нещо ново.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ultrac Cento има много по-здрав борд от този на CSC 5. Незнам как са run-flat моделите на Континентал. CSC 5, който карам е TL FR XL и според гумаджийте това е гумата със най-здравия борд от модела. Много по-тиха е от Vredestein-а и сцеплението е по-добро, но за моя B5.5 Vredestein-а е по-здравата гума.
- hooligan_sk
- Модератор
Всичко това са съчинения по картинка. Здравината на борда може да се измери точно само в лабораторни/заводски условия. Някаква кола минала през дупка и спукала гума, пък следващата не спукала... хайде стига глупости. 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
сигурно ще взема континентала другите,който се бях спрял са barum Brillantis 2 който имат сходни а цената им е по-ниска
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”