Запояване на интегрални схеми с 220в поялник

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Запояване на интегрални схеми с 220в поялник

Мнениеот kris11 » Сря 04 мар 2015 21:51

@инжектопляктор
Философе погледни : "Запояване на интегрални схеми с 220в поялник Публикувано на: Пон Мар 02, 2015 11:58 pm" ама си сложи очила . Дали няма да се справи поялник 8Вт за разпояване на крачетата на SMD чипа ?? Не ми разтягай локуми.
Точно за тази снимка съм писал за 9 Вт поялник /12в.
И не се опитвай да ме учиш как се запоява и с какво, как се прави печатна платка, как се пресмята трансформатор, как се навива , какви са изолациите .
През ръцета са ми минали много поялници. В.търновските от радиозаваода им 24В/50 Вт работят прекрасно с Велерска човка дълги години. Нали не ме смята= за луд ,че не съм си купил менте поялна станция , след като си имам велер на 24 В/60 Вт с много резервни човки и резервен нагревател? 1 траф на 24 в не ми е проблем да си го навия дори ръчно, ако искам импрегнация малко трудно, но става. :wink

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 06 мар 2015 17:26

Kris, не те уча. Литература за трафове има и който иска може да смята. Основните неща по въпроса всеки технически грамотен би трябвало да ги знае. Аз трафове не навивам и не правя. Равномерни витки и т.н - нямам търпение просто.
Лично аз съм доволен от наречената от теб "Менте станция" от Конрад. Хубаво, имаш от време оно нещо си, друг скатал. Но има и хора, които им се налага да купуват. Weller си е бая пари.
Иначе с 8-9W може да разпоиш SMD елемент. С малко крачета няма проблем с поялника да ги работиш. Обаче за друго не става.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 10 мар 2015 19:50

инжектопляктор написа:Хубаво, имаш от време оно нещо си, друг скатал. Но има и хора, които им се налага да купуват. Weller си е бая пари.

Не съм го скатавал , а купувал/ бартер с/у неизплатени заплати за 1992г. Съдих, спечелих дело и какво - няма пари - кой взел стока взел , кой не взел духа супата. В тази връзка имах една 2 м сат. паница, позиционер , електрожен - които продадох малко по-късно.
Моли се да не ти се случва сега, че по онова врме имаше акумулирани и парични средства и храни в хората/ кои близки по села , гледащи животни и продукти/. В сегашно време ще е мор.

Последна промяна от kris11 на Сря 11 мар 2015 20:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 11 мар 2015 8:31

kris11 написа:....
Моли се да не ти се случвасега, че по онова врме имаше акумулирани и парични средства и храни в хората/ кои близки по села , гледащи животни и продукти/. В сегашно време ще е мор.

Абсолютно си прав. В днешния "модерен" свят ще настъпи ама истински глад в една такава ситуация.
А поялниците са перфектни, все по-трудно вече се намира техника, правена с идеята да е съвършенна.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”