Golf MK4 1.6 AKL теч на масло
Golf MK4 1.6 AKL теч на масло
Здравейте, забелязах, че имам 2 теча на масло. Единия е от щеката на маслото, малко над двигателя, там където се съединяват оранжевата част с черната. Втория е от лявата част на двигателя, където се съединява със скоростната кутия. Интересува ме как могат да се оправят двата теча, защото съм начинаещ шофьор и имам понятие за малко неща. Също така дали е възможно маслото от втория теч да е от ск. кутия, а не от двигателя? Благодаря предварително.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Голф 4 1.6 акл теч на масло
От кутията много по рядко има теч от там,по скоро ще е от двигателя.За тая цел трябва да се свали кутията.А от щеката там горе няма как да тече по скоро е само омазнено. 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
За щеката най-добре си поръчай нов "морков" от някой магазин за авто части и го сменяй. А за теча между двигателя и скоростите, погледни от къде точно е теча. Има вариант да е от гарнитурата на главата, горе! Или от маркуча за маслените пари, който пак се намира над капака на двигателя. Огледай добре, или снимай да погледнем, че така едва ли ще отгатнем. 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
phantom_ написа:А от щеката там горе няма как да тече по скоро е само омазнено.
Има, ама на никой няма да му хареса.
Прекалено високо картерно налягане.
В началото само омаслява, а в края - и блика!

Провери си и почисти тръбите за картерна вентилация, колега.
А може ли да ви кажете кои са тези тръби, които трябва да се почистят и къде се намират? Някой ми беше казал, че АКЛ намали някакви отдушници или тръби, не знам какво точно беше, за разлика от 1.6 105 коня. Помагайтее.
Възможно ли от теча от щеката да се разлива масло и да капе там където съм споменал, защото има бая оцапано с масло текло от щеката, а и нали двигателя е наклонен леко назад, ме съмнява, че от там идва маслото.
Re: Golf MK4 1.6 AKL теч на масло
Колеги,имам играене на оборотите ниските и,също и загуба на масло,мисля ,че е от маркуча за картерната вентилация,може ли да се побългари по някакъв начин или да взема нов
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”